Enter Shikari - The Spark (2017)

Electronic / Rock
Label: [PIAS]

1. The Spark (0:49)
  2. The Sights (3:20)
  3. Live Outside (3:40)
  4. Take My Country Back (3:43)
  5. Airfield (4:52)
  6. Rabble Rouser (4:25)
  7. Shinrin-Yoku (4:15)
  8. Undercover Agents (4:30)
  9. The Revolt of the Atoms (4:44)
  10. An Ode to Lost Jigsaw Pieces (In Two Movements) (5:57)
  11. The Embers (0:48)
avatar van legian
Live Outside klinkt een stuk heel stuk poppyer dan het vorige album. Kan het echter wel waarderen. Maar 9 (feitelijke) nummers maakt het wel aan de korte kant. Ben benieuwd hoe dit gaat worden.

Enter Shikari - Live Outside (Official Video) - YouTube

avatar van coldwarkids
Altijd lekker. Enter Shikari!

avatar van coldwarkids
Geproduceerd door David Kosten (Bat For Lashes, Everything Everything) en dat hoor je maar al te goed. Dit is hun meest persoonlijke album. Wat een mooi en knallend poppy album! Heb altijd een zwak voor deze gasten gehad. 4,5 ster die ik geef wilt niet zeggen dat ik een fanboy ben maar omdat dit gewoon echt wat met mij doet. Vooral de gevoelige nummers in het midden van het album. Zeker met die nieuwe sound. (De sound klonk al herkenbaar op hun vorige albums) maar breiden het nu helemaal uit met deze sound. Dit is een constant album dat na Take To The Skies het beste is van Enter Shikari.

avatar van Siroopdrinker
Zo zonde dat dit album bijna volledig genegeerd wordt. Mooi plaatje van de best mannen

avatar van legian
Heb gisteren het album mogen ophalen en het is inderdaad een mooi album geworden. Wel een flink stuk anders dan de vorige, voornamelijk een stuk meer poppy. Toch blijft het herkenbaar Enter Shikari.

avatar van JoaMuse
Flauw album, ik ga het nog een paar keer beluisteren maar voorlopig geef ik het 1,5* minder dan het vorige album The Mindsweep, dat ik dus wel erg goed vond.

avatar van legian
Het album heeft zich ondertussen goed in mijn gehoor genesteld. Na het stevige The Mindsweep is dit een flinke koerswijziging, het heeft dan ook even geduurd voordat deze goed en wel beviel.

De muziek lijkt niet te passen bij de teksten. Er wordt vrij hard duidelijk gemaakt hoe slecht wij er als mensen voor staan. Zoals ze eigenlijk elk album doen. Maar waar dat de vorige keer gepaard ging met stevige muziek en een portie agressie gaat het hier gepaard met vrolijke catchy deuntjes. Er zitten nog wel wat momenten in waarbij er even tekeer gegaan wordt, al is het allemaal wel redelijk ingekaderd en beperkt.

De stijl is ook bewust, het album belichaamd het licht aan het eind van de tunnel. De hoop voor de mensheid in een steeds slechter wordende situatie. En de stijl past daar perfect bij. De agressie, angst en gekheid maken plaats voor rust en plezier. En dat contrast wordt extra versterkt door het verschil in stijl en geluid van dit album en de vorige.

Daarnaast is het ook gewoon een gevalletje publiek verbreding. Ik was ook best verbaasd dat ze in de HMH kwamen in plaats van de Melkweg. Het toont wel wat hun doelen zijn. Waarschijnlijk waren ze iets te vroeg want het concert is ondertussen verplaatst naar Paradiso, maar het zal mij niks verbazen als ze het volgend jaar niet weer opnieuw proberen. Het album klinkt er in ieder geval wel naar.

avatar van legian
Nieuw album vanaf later vandaag te pre-orderen. Het album "Nothing Is True & Everything Is Possible" komt uit op 17 april. De eerste single is ook vrij gegeven, klinkt in ieder geval weer wat steviger dan dit album.
Enter Shikari - { The Dreamer's Hotel } - YouTube

avatar van malheur
Deze meteen na hun debuut opgezet. Bevalt me beter. Dit type muziek lijkt deze band beter te passen.