Sting - Fields of Gold (1994)

Alternatieve titel: The Best of 1984-1994

Label: A&M

1. When We Dance (5:57)
  2. If You Love Somebody Set Them Free (4:14)
  3. Fields of Gold (3:40)
  4. All This Time (4:54)
  5. Englishman in New York (4:22)
  6. Mad About You (3:53)
  7. It's Probably Me (5:01)
  8. They Dance Alone (Cueca Solo) (7:11)
  9. If I Ever Lose My Faith in You (4:29)
  10. Fragile (3:54)
  11. We'll Be Together (3:50)
  12. Moon over Bourbon Street (3:59)
  13. Love Is the Seventh Wave (3:30)
  14. Russians (3:59)
  15. Why Should I Cry for You? [Alternate Version] (4:50)
  16. This Cowboy Song (5:00)
  17. Fragilidad (3:52)
avatar van musicfriek
Dit vind ik dus echt een fantastische verzamelaar. Op de laatste 2 nummers na stuk voor stuk allemaal classics van deze Sting. Ik geef duidelijk de voorkeur aan Sting solo. The Police was ook wel goed, maar heb daar veel minder mee.

Russians is nou een nummer wat nooit kapot zal gaan. Het begint met het tikken van een klok en dan de muziek erbij... Het nummer blijft gewoon 1 lang hoogtepunt. Als je de video erbij neemt, dan kan dit nr niemand onberoerd laten.

Andere topballads van hem zijn: They Dance Alone, dat intro.. Als je een beetje in een emotionele bui bent, dan zit je zo mee te janken hierop. Prachtig als muziek dat voor elkaar kan krijgen. Rufus, Antony en Kate Bush vind ik ook van die mooie voorbeelden.

Maar ook When We Dance en Fields of Gold zijn juweeltjes. Ten Summoner's Tales is mijn favoriete Sting-album, waarop laatstgenoemde single te vinden is. Na dit album heeft hij voor mij nog maar weinig boeiends uitgebracht. Wel jammer, want de man heeft werkelijk zoveel talent. Zijn laatste album (met een luit dacht ik) vond ik wel een dieptepunt in zijn carriere...

Ik bedoel, teksten als deze:

You'll remember me when the west wind moves
Upon the fields of barley
Youll forget the sun in his jealous sky
As we walk in the fields of gold

So she took her love
For to gaze awhile
Upon the fields of barley
In his arms she fell as her hair came down
Among the fields of gold

zijn toch prachtig?

Dit soort teksten en vooral qua muziek wil ik weer van Sting!

Wie weet komt het ooit nog