Magnum - Vigilante (1986)

Label: Polydor

1. Lonely Night (3:48)
  2. Need a Lot of Love (4:48)
  3. Sometime Love (4:20)
  4. Midnight (You Won't Be Sleeping) (4:08)
  5. Red on the Highway (4:14)
  6. Holy Rider (5:17)
  7. When the World Comes Down (5:20)
  8. Vigilante (5:30)
  9. Back Street Kid (5:03)
Wembleyfever
Roger Taylor (Queen) produceerde het album en zingt backing vocals op de nummers Sometime Love en When the World Comes Down.

Schitterend album met enkele fenomenale nummers; zeker het sfeergevoelige met veel inhoud (tekstueel)gecomponeerde nummer When the world comes down, maar ook typische Magnumsongs als Lonely Night en Need a lot of love. Eigenlijk geen echt zwak nummer te vinden. Goede plek na het onovertroffen On a storytellers night.

Joy
ik wil beide bovengenoemde plaatjes maar kan krijg ze niet gepindakaast

(help)

avatar van Rinus
Een moeilijke opvolger na het fenomale album "On a storyteller´s night". Geproduceerd door Roger Taylor, mede daardoor best wel een krachtig album, maar met een heel andere sfeer. "Need a lot of love" is prachtig, en er staan ook knallende rockers op, zoals "Vigilante" of "Holy rider". Een goed album in de uitgebreide Magnum discografie.

Kingsnake
Niet mijn favoriet.

Lelijke hoes, gelikte productie.
Saaie drums, teveel gezapige ballads.

Hier staat Vigilante en Need a Lot of Love op, welke dan wel weer favorieten zijn van mij, maar doe dan maar de live-versies.

En oh ja, Roger Taylor van Queen produceerde dit ding en zong wat mee op When the World Comes Down.

avatar van vielip
Schitterend album vind ik dit! Persoonlijk vind ik er geen slecht nummer op staan. De live uitvoeringen klinken van de meeste nummers inderdaad steviger maar dat maakt deze versies niet minder of slechter. De produktie is inderdaad erg 80's maar daar hou ik wel van. Een nummer als Holy rider of Backstreet kid is echt fenomenaal!! Het titelnummer en Need alot of love zijn ook schitterend. Ach, eigenlijk zijn alle nummers meer dan de moeite waard

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Heb de gastartiesten maar even toegevoegd... niet enkel Roger Taylor, maar ook ene Daniel Bourquin die voor de foute (maar daardoor ook wel weer leuk genoeg voor een gele ster) saxofoonbijdrage op Midnight (You Won't Be Sleeping) zorgt.

avatar van vielip
Grappig dat je Midnight noemt! Daarvan heb ik ook nog ergens een lange uitvoering waarop de saxofoon niet staat als ik het me goed herinner. Ook een prachtige versie!

Ozric Spacefolk
Door de productie van Roger Taylor, die in de jaren tachtig wel erg van electronica houdt, is dit best een plastic bedoeling geworden.

Harde drums en luide keyboards... Ik hoor Tony Clarkin soms niet eens meespelen... De songs opzich zijn best goed... favorieten: Need a Lot of Love, Sometime Love en Vigilante...

avatar van RuudC
Grappig. Tegen alle verwachtingen in kom ik hier misschien wel een van de beste albums van Magnum tegen. Ik verwachtte een terugval, maar zit vervolgens te genieten van een plaat die vol goede songs staat. Ik heb echt niks met AOR. Ik verafschuw bands als Journey, maar Magnum maakt het genre meer dan dragelijk met gitaarwerk dat net niet helemaal zonder scherpe randjes is en Bob Catley is verre van de gebruikelijke gladjakker. Het is in mijn natuur om al te rillen van titels als need a lot of love, maar deze ballad steekt verdomde goed in elkaar. Oprecht en misschien daardoor wel mooi. De keyboards duiken weer regelmatig op en op When The World Comes Down duiken precies de elektronica op van de eighties die ik juist wel kan waarderen. Vigilante is de toffe rocksong en daardoor is dit album lekker gevarieerd. Het is mijn wrok tegen AOR dat me weerhoudt om een hoger cijfer te geven.

Tussenstand:
1. Chase The Dragon
2. Kingdom Of Madness
3. Vigilante
4. On A Storyteller's Night
5. Magnum II
6. The Eleventh Hour

avatar van lennert
Na het majestueuze On A Storyteller's Night valt het me toch op dat Vigilante het eerste 'simpele' album van Magnum is. Waar het vorige album vol zat met sfeervolle toetsenlagen, is de focus hier toch iets meer op eenvoudigere hardrock. Dit werkt op een aantal momenten prima (Red On The Highway, Holy Rider en Vigilante), terwijl de ballad Need A Lot Of Love zeker ook de moeite waard is, maar Lonely Night, Midnight (You Won't Be Sleeping), Back Street Kid en zelfs When The World Comes Down (beetje matige Queen-track wat mij betreft) me toch behoorlijk vervelen. Op deze tracks is het net niet bombastisch genoeg en zelfs vrij zoet. Catley zingt nog steeds goed en de muzikanten leveren goed werk, maar ik mis gewoon spanning. Vigilante is zodoende tot nu toe verreweg mijn minst favoriete album.

Voorlopige tussenstand:
1. The Eleventh Hour
2. Chase The Dragon
3. On A Storyteller's Night
4. Magnum II
5. Kingdom Of Madness
6. Vigilante

avatar van vigil
Een zeer aardige plaat maar wel eentje met een zeer lelijk schel en hard geluid. Het songmateriaal en de zang redden de plaat.

Enkel het titelnummer kende ik en die vond ik altijd wel aardig, de rest is een beetje in dezelfe stijl. Iets melodieuzer dan de meeste AOR platen.