The Notorious B.I.G. - Greatest Hits (2007)

Label: Bad Boy

1. Juicy (5:01)
  2. Big Poppa (4:09)
  3. Hypnotize (3:50)
  4. One More Chance / Stay with Me [Remix] (4:28)
  5. Get Money (4:34)

met Junior M.A.F.I.A.

6. Warning (3:39)
  7. Dead Wrong (4:57)

met Eminem

8. Who Shot Ya (5:16)
  9. Ten Crack Commandments (3:23)
  10. Notorious Thugs (6:07)

met Bone Thugs-N-Harmony

11. Notorious B.I.G. (3:11)

met Lil' Kim en Puff Daddy

12. Nasty Girl (4:46)

met P. Diddy, Nelly, Jagged Edge en Avery Storm

13. Unbelievable (3:40)
  14. N***as Bleed (4:51)
  15. Running Your Mouth (3:33)

met Snoop Dogg, Nate Dogg, Fabolous en Busta Rhymes

16. Want That Old Thing Back (4:58)

met Ja Rule en Ralph Tresvant

17. #!*@ You Tonight (5:44)

met R. Kelly

18. Mo Money Mo Problems * (4:17)

met Puff Daddy en Mase

avatar van Cath
wat een lelijke man is het toch.

edit: als aanleiding op de cover

avatar van T.O.
Zo'n opmerking hoort op de artiestenpagina thuis

|Joël|
Runnin' Ya Mouth en Want That Old Thing Back zijn nummers die nooit eerder zijn uitgegeven, maar een aantal van die gastartiesten zorgen er wel voor dat ik al geen interesse meer heb in die nummers, Ja Rule . Ook vind ik dat dit een beetje een aparte tracklist is aangezien een aantal van zijn grootste hits er niet eens op staan en op die cover staat toch echt Greatest Hits, echt heel jammer want dit had een mooie CD kunnen zijn maar nu vind ik 'm niet echt spectaculair. Owja de cover is trouwens ook niet mooi
Ready to Die en Life After Death zijn naar mijn mening beter dan deze Greatest Hits CD.

avatar van Niek
Vind de voorkant serieus heel erg vet! Puur Biggie. Maar tracklist is om te huilen. Nummer 5 ken ik niet. De rest wel, en zeker 5 tracks zijn gewoon fout. Triest; dat verkrachten van legendes.

Niek schreef:
Nummer 5 ken ik niet.

Tuurlijk kenje dat nummer

Tuurlijk kenje dat nummer
Zal wel als ik hem hoor. Waar staat ie op?

|Joël| schreef:

MJ_DA_MAN schreef:
Dat zijn gewoon 2 geschrapte ''Duets''-tracks die ik alle twee op mijn PC heb staan (al een jaartje ofzo). Runnin' Ya Mouth is een track met Snoop Dogg, Nate Dogg, Foxy Brown, Fabolous en Busta Rhymes, en Biggie's verse is gewoon die van het nummer Whatchu Want, ook van The Duets (en die is dan weer van een échte unreleased track dacht ik). Want That Old Thing Back is een nummer met Ja Rule en Ralph Tresvant, en bevat gewoon de tekst van One More Chance (orgineel). Gezien het misbruik van Biggie door Diddy (en luiheid) de laatste jaren zou die tracklist wel eens kunnen gaan kloppen.

avatar van ewalk
Zwaar (letterlijk en figuurlijk) overschatte artiest die, qua omvang misschien wel, maar qua raptalent niet in de schaduw van 2 Pac kan staan. Wederom een product van een van de sell outs van de rapindustrie meneer Sean Combs. Moet wel toegeven dat de beats wel pakkend zijn, maar ja. In hoeverre praten we hier over gimmicks als S. Puffy Combs ergens bij betrokken is?(the Band, hahaha)

ewalk schreef:

Waar slaat dat nou weer op . En waarom meteen weer Pac erbij halen ... Dat is appels met peren vergelijken. Diddy heeft niet veel goeds gedaan, maar deze man een contract geven is waarschijnlijk het beste wat ie ooit heeft gedaan.

avatar van MJ_DA_MAN
Maar in ieder geval, een redelijke verzamelaar. Jammer van de nummers 11, 12, 17 en die zogenaamde unreleased tracks dus. Qua beat gaan die wel, maar die horen gewoon niet thuis op zo'n verzamelaar. Wel leuk dat Niggaz Bleed erop staat (een van mijn favo Biggie en ook meteen hiphop-songs), dat had ik niet verwacht. Ik hou het op een 3,5*.

eazyfan
Ik geraak nog net aan 3*, teveel tracks die ik niet al te super vind. De 2 bonustracks zijn ook niet veel waard. Eigenlijk totaal niks. Waarom staan Suicidal Thoughts en Gimme The Loot hier niet op? Diddy bewijst weer dat hij gewoon niks waard is.

MJ_DA_MAN schreef:
Ja dat heb je met zoveel albums dat er nummers worden geschrapt maar ik bedoel natuurlijk dat deze nummers nooit eerder naarbuiten zijn gebracht op een officieel album.

playlist is niet echt de beste afspiegeling van het beste werk van Big, maar als je deze playlist kan samenstellen terwijl je nog een paar van de allerbesten weglaat dan heb je te maken met een legende! suicidal thoughts is een van mijn favorieten, die ik hier ook heel erg mis..en andere nummers snap ik dan weer minder...unbelievable heb ik nooit echt fantastisch gevonden. leuk dat get money erop staat..4,5*

Social_Mask
Who Shot Ya
Notorious Thugs
Notorious B.I.G.
Nasty Girl

Zijn de enige nrs die ik van dit album ken. En hiervan vind ik er 4 meesterlijk, 2 goed en 4 niks. Ben echt verbaasd dat Suicidal Thoughtser niet in staat. Zonder dat nr kan dit geen Greatest Hits zijn.

En ik kreeg trouwens net een e-mail over dit album. Dit is wat P. Diddy te zeggen had:

The Notorious B.I.G., as most knew him, was a rapper, a story teller, and a prolific poet. However, many didn't have a chance to see the Father, Husband, and Man that I knew. Through his words, persona, life, and music, he was able to open doors and create opportunities for Hip-Hop as a whole. I wanted to celebrate his legacy, life, and work as we mourn his senseless death 10 years ago. The release of ‘GREATEST HITS’ makes it clear to the world why the Notorious B.I.G is the greatest rapper of all time.”
(P. Diddy, 2007)

KSPR
Haha ik denk dat dit eerder een beetje verkeerd beeld gaat geven, met die Duets tracks erop.

eazyfan
Als ik goed tel staan hier 8 goede tracks op, komaan zeg dat is niet eens de helft Ik gaf nog de 3* uit respect voor Biggie eigenlijk.

avatar van psychonaatje
Merkwaardige compilatie is dit. Diddy had twee keuzes met betrekking tot een verzamelalbum van Biggie: een verzamelalbum voor de hip-hopfans (nadruk op Ready to Die) of een verzamelalbum van de grootste hits. Hij lijkt (met de titel) voor dat laatste te hebben gekozen, maar niet alle hits staan erop: waar zijn Mo Money Mo Problems (nota bene een nummer 1 in de VS) en Going Back to Cali (was ook een platinum-single in de VS, dus meer dan een miljoen exemplaren van verkocht)? Daarnaast hadden misschien ook de hits met een gastbijdrage van Biggie erop gekund (Can't You See van Total, It's All About the Benjamins, Been Around the World en Victory van Puff Daddy & The Family). En waarom Get Money wel en Player's Anthem van Junior M.A.F.I.A. niet (een grotere hit in de VS, wel minder exemplaren van verkocht, zeg ik er eerlijkheidshalve bij)? Merkwaardige, niet te verklaren keuzes.

Of zou Diddy het ook gemund hebben op de hip-hopfans die niet geinteresseerd zijn in wat de grootste hits waren? In beide gevallen zijn wat mij betreft de keuzes voor Notorious Thugs en Fuck You Tonight niet te verklaren, hooguit vanuit het oogpunt dat het gaat om nummers met gastbijdrages van bekende artiesten. Dat is het nadeel van deze compilatie: het is allemaal niet heel erg slecht, maar het had vele malen beter gekund. Mensen die van hip-hop houden en nog niet zoveel van Biggie kennen: dit album is niet een heel goed startpunt, probeer liever Ready to Die.

psychonaatje schreef:

Nou, ik zou met Life After Death beginnen gezien die naar mijn mening wat toegankelijker is dan zijn voorganger.

JessaMAn schreef:
slecht album
Valt nog wel mee, beter dan het album van Rick Ross in iedergeval.
JessaMAn schreef:
ik vind personnlijk 2pac beter en rick ross ook maa hij mag er ook wezen maar heetf niet de geweldige texten
Ross

Social_Mask
Ken nu het hele album en spijtig genoeg moet ik zeggen dat dit een matig GH is. Zonder Suicidal Thought...hoe halen ze het in hun hoofd om dat tedoen?!?! Maar jah, 3*.

Eminem op Dead Wrong .

avatar van T37king
Hmmm Bad Boy dat dacht ik al, waar ze biggie hebbe verspilt.....

avatar van waxs
Wanneer houden ze nou eens op met het uitmelken van al die oude nummers, verschrikkelijk irritant.

avatar van FunkyMonk
Idd; en waar in hells name is Party & Bullshit?

FunkyMonk schreef:
Idd; en waar in hells name is Party & Bullshit?
Als we daar aan gaan beginnen...

- Gimme the Loot (gewoon z'n beste)
- Machine Gun Funk
- Ready to Die
- The What
- Sky's the Limit
- Kick in the Door
- Suicidal Thoughts
- Me & My Bitch

En als je dan bedenkt dat:

- Notorious Thugs
- Notorious BIG
- Nasty Girl
- Runnin Ya Mouth
- Want That Old Thing Back

er wel op staan, dan kun je enkel concluderen dat ik mijn 3 naar 2,5 moet verlagen...

avatar van FunkyMonk
Ja idd; steengoeie nummers allemaal, maar dr waren wel geen Video's van ('Hits'), snapje. En van Party & Bullshit wél, toch?

avatar van MJ_DA_MAN
Nee, da's gewoon zo'n video inelkaar gezet door een fan, dacht ik.

avatar van FunkyMonk
Dat zou wel eens kunnen. Wel goed gedaan, was er even ingetrapt

Party & Bullshit

FunkyMonk schreef:
Ok, dan mis ik alleen Sky's the Limit wel heel erg... Vind ik namelijk ook meteen de vetste clip.

Raekwon the chef
Wel heel veel matige nummers, maar ook een aantal erg sterke: Niggas Bleed, Warning, Juicy..

een 3'tje dan maar