Intergalactic Touring Band - Intergalactic Touring Band (1977)

Label: Passport

1. Aproach (Overture) (2:41)
  2. Silver Lady (4:25)
  3. Universal Zoo /Why? (4:55)
  4. Starship Jingle (3:25)
  5. Heartbreaker (3:59)
  6. Reaching Out (4:08)
  7. First Landing (3:18)
  8. Space Commando (4:03)
  9. Robot Salesman (4:43)
  10. Love Station (2:54)
  11. A Planet Called Monday / Epiloque (4:34)
  12. Keeper Keep Us (3:46)
avatar van spaceman
Twee sterretjes, eigenlijk nog te gul. Een zaadplaat, gekocht omdat het om een superband zou gaan met o.a. Arthur (Crazy World) Brown, Larry (Synergy) Fast, Annie (Renaissance) Haslam, Dave (Strawbs) Cousins en Rod (Zombies) Argent. Lullig klinkende prog. Nergens iets te beluisteren of te bemerken van enige meerwaarde die je van een dergelijke samenwerking zou mogen verwachten. Na pak 'm beet 25 jaar de plaat voor de laatste keer gedraaid te hebben nog steeds zonde van m'n geld. Ik had er een betere aanvulling van m'n verzameling voor kunnen kopen

avatar van postman
Het is inderdaad niet een verschrikkelijk goed album , maar toch het heeft iets . Nu ben ik een groot liefhebber van SF. En van vele concept lp's uit de jaren 70 . Dat heb hem toch maar weer eens aangeschaft .
en geniet toch weer van de plaat en de hoes.

avatar van E-Clect-Eddy
Heerlijk album wat ik me er van kan herinneren, want staat niet op Spotify en heb het al 20 jaar of zo niet meer geluisterd.

Symphonic Rock, Disco, Prog Rock, Funk, Parody > aldus Discogs.

Meat Loaf zingt op de afsluiter en Status Quo doet meer op A Planet Called Monday en Clarence Clemons doet zijn ding op Love Station waar Ben E. King de leadvocal doet. Arthur Brown heeft de lead op Universal Zoo.

Toen ik deze destijds voor het eerst op zette was het vooral raden wie ik denk dat er mee speelt / zingt.