Marduk - Rom 5:12 (2007)

Zweden
Label: Blooddawn

1. The Levelling Dust (5:12)
  2. Cold Mouth Prayer (3:28)
  3. Imago Mortis (8:36)
  4. Through the Belly of Damnation (4:20)
  5. 1651 (4:54)
  6. Limbs of Worship (4:26)
  7. Accuser / Opposer (8:43)
  8. Vanity of Vanities (3:42)
  9. Womb of Perishableness (7:01)
  10. Voices from Avignon (5:08)
BlueBerry
Gruwelijk album!
De afwisseling is volop aanwezig. Mortuus ''zingt'' als een bezetene, wat mij betreft het beste album van marduk.

avatar van V
V
Zeker een sterk album en die Mortuus is echt een briljante vocalist (luister ook naar Funeral Mist - Salvation).

Beste album? Nee. Dan gaan Opus Nocturne (had ik nog niet eens op gestemd, foei), Heaven Shall Burn, Nightwing, Panzer Division Marduk en Plague Angel toch net even voor. Toch 4 dikverdiende ***.

MetalDex
Panzer Division Marduk blijft ook mijn favoriet, maar deze mag er ook wezen hoor! Vooral de productie vind ik erg fijn. Niet té helder, maar het is niet zo dat alles vervalt tot één grote brei. Zo zouden wel meer blackmetal-platen mogen klinken, weg met die nostalgische express slecht geproduceerde platen!

zo is dat.
anno 2007 nog met een slechte productie aan komen kakken, kan echt niet meer.

jezus .dit zijn de vocals van satan.en zoals je zegt de afwisseling is volop aanwezig

Marduk is denk ik nu een van de beste bands die ik ken, ik vind mortuus ook erg evil Dit vind ik naast plague angel de beste albums van marduk.. Een dikke 5*

avatar van wimmeken
Zonder twijfel het beste album van Marduk tot nu toe, qua sfeer doet het terugdenken aan een plaat zoals 'those of the unlight' maar dan een stuk beter. Rom 5:12 is muzikaal een evolutie voor Marduk, deze plaat combineert melodie (voor zover daarvan sprake is bij black metal natuurlijk) EN het 'panzer division' tempo (ook niet bij alle songs, wat het juist zo afwisselend maakt).
Zoals eerder al gezegd is deze plaat afwisselend, iets wat aan andere marduk releases wel eens wil ontbreken (denken terug aan Heaven shall burn... en panzer division). Hij houd je de volle lengte van het album geboeid.
Het enige wat mij wat tegenvalt zijn de lange outro's bij nogal wat liedjes.

beste songs:

cold mouth prayer ( kan zo op Panzer staan )
accuser/opposer en Imago mortis ( beiden wat speciaal )
womb of perishablenesss ( prachtige riff )

Ik geef deze plaat met plezier een dikke 5

max en joep
Mwoeah, ik vind Marduk heel vet maar deze cd...
kwee nie.

Geef mij maar World Funeral.

max en joep
luister deze nu een paar dagen en hij doet het nog steeds niet.
weet je wat het is?
Op deze cd staat zo hier en daar best een aardig nummer.
Dat hoort niet.
World Funeral zet je aan en BOEM.
Van begin tot het einde los.

Ik wil op een Marduk plaat niet met een lantarentje naar hier en daar een goed nummer moeten zoeken.
Ik wil de hele plaat zo goed vinden, dat ik van gekkigheid niet weet welke ik nu weer wil gaan luisteren, om die vervolgens alweer ongeduldig af te breken omdat dat andere nummer misschien toch echt wel NOG beter is, snap je?

avatar van Kos
Kos
Buiten de zang is het ook weer niet zo'n hele heftige black metal.

Onnodige zelf-quote verwijderd.

avatar van Kos
Kos
MetalDex schreef:

Mwa, voor een echte blackmetal plaat klinkt het toch wel erg gelikt hoor. Het ontbrak er nog maar aan dat er een ballad tussen kwam. .
Gitaargeluid en riffs zijn over het algemeen wel vet, evenals de zanger.

avatar van Edwynn
Uitstekende, afwisselende Mardukschijf. Het is wat verrassender dan voorgaand werk. Marduk staat meestal synoniem voor snelheid, dit keer kiest het om weer eens wat trager uit de hoek te komen.
Dat blijkt al uit opener The Levelling Dust, Dat begint niet direct met blastbeats, maar is dreigend en donker. Coldmouth Prayer is weer wat herkenbaarder. Een gecontroleerde snelheidsduivel met een geweldige openings riff. Oud Marduk-vocalist Joakim Göthberg brult ook een potje mee.
Mortuus laat nog eens horen een veel meer gevarieerde vocalist te zijn dan voorganger Legion.
Onrustbarende samples, het verwrongen marslied 1651, de gastrol van Nemtheanga van Primordial in het machtige Accuser/Opposer zijn de details die zorgen voor de waardevolle sfeertoevoegingen.
De productie is clean, maar het is geen irritant computergestuurd Tägtrengeluid zoals op Heaven Shall Burn..

Bovenstaande opmerking over gelikte blackmetal is dan ook onversneden kletskoek en verwijs ik derhalve naar het rijk der fabelen.

Anders dan anders maar beslist de moeite waard dit Rom 5:12

avatar van wimmeken
Na zo'n 3 jaar in bezit te hebben kan ik toch wel besluiten dat het m'n favoriete black metal album is geworden (beter dan bijvoordbeeld Emperor's "anthems to the welkin at dusk", Dissections "Storm of the Light's bane" en CoF's "dusk and her embrace"). Het staat nog steeds zo ongeveer om de 2 weken op, en op de eerste plaats in m'n top 10!

avatar van vork666
Bij 1651 vind ik het vooral jammer dat de heren Marduk wel de juiste atmosfeer weten neer te zetten, maar dan met een prutsmelodietje op de proppen komen dat te weinig om het lijf heeft om door mij serieus genomen te worden. Voor de rest een prettige schijf, die in ieder geval al een stuk gevariëerder klinkt dan de eentonige en daarom saaie ragherrie die mij van Marduk tot nu toe onder oren kwam.

avatar van Eddie
Best een leuke Marduk plaat. Niet hun beste, dat blijft Panzer Division voor mij. Ik vind de plaat vocaal een stuk minder dan ik van hen gewend ben. Muzikaal is het allemaal een beetje wisselvallig, het ene nummer is geniaal, terwijl er nummers zijn die me vanaf e eerste luister beurt verveelde

avatar van AOVV
Deze slaat ook weer in als een bom, zeg. Miljaar. Totaal anders dan 'Panzer Division Marduk' naar mijn smaak, en ik vind dit ook veel beter, eigenlijk. Het ligt meer in mijn straatje. 'Accuser/Opposer' is echt een geweldig monster van een song. Ja, dit is erg, erg, erg goed!