Gooi er eens een scheurende gitaar in. Dan hoeft het niet gelijk een hardrockband te worden, maar zou leuk zijn voor de variatie.
Deze quote haal ik van een andere album van Racoon van
richiedoom. De spijker op zijn kop. Eerder vanmiddag besprak ik het nieuwe album van Di-Rect dat zo vol vuur en passie zit. Nou passie heeft Racoon ook wel, daar kan je niks van zeggen. Het kabbelt echter zo ontzettend voort altijd en dat is op dit album helaas niet anders. A man who lost his pride is een uitstekend nummer, maar dat nummer schreeuwt inderdaad om die scheurende gitaar. Op het moment dat die gitaar moet beginnen trekt Racoon hem weer terug in de kabbelstand. Dat is echt ontzettend zonde, want een leek kan zien dat dit nummer echt geweldige potentie heeft. Maar even het gas vol intrappen is er niet bij bij Racoon en dat wisten we ook al, dus waarom verwacht ik het eigenlijk. Nou omdat Racoon toch als een van topbands van Nederland wordt gezien, net als Di-Rect. Bij Di-Rect snap ik dat, bij Racoon absoluut niet. Hun platen zijn niet geweldig, en hun concerten zijn ook bepaald geen onvergetelijke avonden. Racoon heeft in Oceaan hun beste nummer, niet toevallig in het Nederlands. Het enige dat Racoon kan redden is een Nederlandstalig album.