The Blackbyrds - The Blackbyrds (1974)

Jazz / Funk

4. The Runaway (4:13)
  5. Funky Junkie (7:01)
  6. Summer Love (5:08)
  7. Life Styles (3:13)
  8. A Hot Day Today (3:16)
avatar van sq
sq
Ja, dit is geen rommel. maar ik had er meer van verwacht. Het is toch een naam die me als legendarisch in mijn hoofd stond en de hoes vind ik ook veelbelovend.
Maar die belofte wordt niet helemaal ingelost. Weliswaar hebben de meeste tracks een goede ´groove´ en/of een aantrekkelijk basloopje maar het nadeel is dan meteen weer dat het ook bij één loopje blijft. Vooral bij Funky Junkie is dat bij tweede beluistering al licht ergerlijk. Want een eentonige funky basis kan prachtig zijn als er goed gesoleerd of geïmprovoseerd wordt maar van het jazzy ingredient gedeelte, dat wel als postitef aspect wordt genoemd van deze plaat, word ik niet warm. Met name de sax is dan toch wel zielig weinig creatief is (mn bij Gut Level; waarin toch ook weer een heerlijk ritme).

Al met al een plaat zonder echt zwakke nummers, maar tegelijk ook iets dat je niet te vaak moet horen en waar je ook niets aan mist als je het niet kent.