Thorr's Hammer - Dommedagsnatt (1994)

Verenigde Staten / Noorwegen
Label: Moribund

1. Norge (7:38)
  2. Troll (4:25)
  3. Dommedagsnatt (8:08)
  4. Mellom Galgene (12:13)
avatar van The Scientist
Eng album, erg diepe grunts, met trage Neurosis-achtige begeleiding en af en toe ineens cleane vrouwenzang erdoorheen.

De twee gitaristen die aan deze band begonnen waren Greg Anderson en Stephen O'Malley... op het moment samen beter bekend als Sunn O))).

Echt een album uit de diepe plekken op aarde.

avatar van HammerHead
Zeker niet slecht, maar ietwat saai dit. Dan hoor ik liever de drones van Sunn, dit gaat al een heel stuk meer naar doommetal toe.

avatar van Koen St
Heerlijke plaat met heerlijke atmosfeer en wow die zang... gezongen door een meid van 17! Wat een stem, jammer dat ze naast dit album en een paar kleine werkjes niet veel meer samen hebben gewerkt

avatar van Koen St
Toch nog een halfje erbij, wat een plaat. Ik zie hierboven een meid van 17, volgens de site van Southern Lord was ze 17 tijdens de opnames (1995) maar volgens de wiki-pagina van Runhild Gammelsæter zelf was ze toen 19 (geboren in 1976). Dat doet er alsnog niet toe, ongeacht of ze 17 18 19 of 35 zou zijn prachtige en indrukwekkende stem. Wat een ongelooflijke atmosfeer heeft deze plaat. Wat een monsterlijke en duistere gitaar geluiden, gewoon echt prachtig dit. 4,5* van mij

avatar van Edwynn
Die tijdlijn klopt inderdaad niet. Runhild is tegenwoordig een braafuitziende geleerde hotshot in de farmaceutische wereld. Voor als je nog eens aan je gereformeerde buurvrouw wil uitleggen dat metal heus niet alleen, of juist niet door tokkies gemaakt wordt. Coronawappen zullen er wat minder gecharmeerd door zijn, maar kleinigheidjes hou je toch.

Thorr's Hammer is een uitstekende EP van extreme doomexploitant Stephen O' Malley (o,a Sunn o))) en Khanate). Uiterst traag en bezwerend. Het smaakt vooral naar meer. Tot een heel album kwam het nooit.

Probeer ook eens deze van Khlyst. Runhild werkt daarop samen met o.a. die andere gast van Khanate, James Plotkin, in een zinderend doom/drone gedrocht.