Cavalera Conspiracy - Psychosis (2017)

Braziliƫ
Label: Napalm

1. Insane (3:50)
  2. Terror Tactics (4:57)
  3. Impalement Execution (4:25)
  4. Spectral War (5:03)
  5. Crom (5:29)
  6. Hellfire (3:10)
  7. Judas Pariah (3:52)
  8. Psychosis (3:59)
  9. Excruciating (6:22)
avatar van Houn
De eerste 2 tracks zijn inmiddels te beluisteren, erg lekker. Ouderwets. Beetje verlangen naar het oude Sepultura.

avatar van frolunda
Houn schreef:

Waarom? Ik vind dat deze Psychosis best kan wedijveren met de hoogtijdagen van Sepultura en er soms (Terror Tactics en Crom) nog wel wat overheen gaat.
Dit album heeft een uitstekende productie,prima geluid en bevat louter,op het wat mindere titelnummer en Hellfire na (lange instrumentale skits) louter ijzersterke nummers.
Zowel de gitaren,drums als vocalen knallen werkelijk heerlijk uit je speakers.
Voor mij de beste van Cavalera Conspiracy tot nu toe en jammer dat ie zo snel afgelopen is.
Vier sterren.

avatar van james_cameron
Spijkerhard album, dat er ongenadig inbeukt. Insane is de perfecte opener, gevolgd door een aantal sterke uptempo tracks. Na verloop lijkt de inspiratie helaas een beetje zoek te zijn en begint alles een beetje eenvormig en vooral vlak te klinken. Daarnaast vond men het blijkbaar nodig om een aantal vage noise-scapes toe te voegen, die de vaart danig uit het album halen. Jammer, want bij vlagen is dit echt wel heel erg goed en vooral bruut.

avatar van Edwynn
Ik zat eens met terugwerkende kracht door het CC spul te 'bladeren' en deze laatste boreling uit 2017 viel me daarbij het meeste op. Juist omdat het hoekige moderne gelul van Soulfly en in mindere mate het debuut Inflikted helemaal wordt losgelaten zodat weer helemaal 80s en 90s gegaan kan worden qua thrashgeluid. Psychosis zou in een parallel universum rustig de opvolger van Arise kunnen zijn geweest. En aan de ene kant is dat bekrompen maar aan de andere kant is dit juist wat je ook wilt horen als deze broers samen de wereld tegemoet treden. Ik zat destijds nooit op Roots te wachten als u wilt dat ik hem even scherp zet.
De broertjes hebben getekend bij Nuclear Blast en nemen voor dat label de nummers van Morbid Visions en Bestial Devastation opnieuw op. Enerzijds ben ik allergisch voor dat soort excercities maar anderzijds ben ik toch ook wel nieuwsgierig hoe het duo anno nu omgaat met het verleden.

avatar van Kronos
Zo heel af en toe ontdek ik een foutje in mijn MusicMeter boekhouding. Deze zat in 'Mijn Albums' in de 'hardrock/metal CD' map terwijl ik de lp heb. Ooit afgeprijsd op de kop kunnen tikken als ik me goed herinner, maar niet vaker dan twee keer beluisterd. Ik zal hem nog eens op de draaitafel mikken.

avatar van vielip
Ik heb ze na het eerste album (dat ik geweldig vind) niet echt meer gevolgd. Uit m'n hoofd de tweede nog wel geprobeerd maar er staat me iets van bij dat ik die lang niet zo goed vond als de eerste. Nu ik hier de vergelijkingen met Arise lees moet ik toch eens aan de bak geloof ik