10cc - Before, During, After (2017)

Alternatieve titel: The Story Of

Label: Universal

1. Rubber Bullets (4:42)
  2. Donna (2:54)
  3. Silly Love (3:17)
  4. The Dean and I (2:46)
  5. Life Is a Minestrone [Single Version] (4:28)
  6. The Wall Street Shuffle (3:57)
  7. Art for Art's Sake [Single Edit] (4:12)
  8. I'm Mandy Fly Me (5:21)
  9. Good Morning Judge (2:54)
  10. The Things We Do for Love (3:24)
  11. Dreadlock Holiday (5:00)
  12. I'm Not in Love (6:05)
  13. Godley & Creme - Under Your Thumb (3:45)
  14. Godley & Creme - An Englishman in New York (5:50)
  15. Godley & Creme - Cry (3:58)
  16. Godley & Creme - Wedding Bells (3:25)
  17. Graham Gouldman - Sunburn (3:00)
  18. Wax - Bridge to Your Heart (4:11)
  19. Wax - Right Between the Eyes (4:06)
  20. Eric Stewart - The Ritual Parts 1-2-3 (10:42)
  21. Paul McCartney - Pretty Little Head (5:11)
  22. Art of Noise - Metaforce

met Rakim

23. Art of Noise - Metaphor on the Floor (2:06)
  24. GG/06 - Hooligan Crane (5:40)
  25. GG/06 - Son of Man (5:02)
  26. Kevin Godley - Confessions (3:09)
  27. Kevin Godley en Luke Mornay - Expecting a Message (4:15)
  28. Producers - Man on the Moon (4:05)
  29. Producers - Every Single Night in Jamaica (5:22)
  30. Ohio Express - Sausalito (Is the Place to Go) (2:20)
  31. Peter Cowap - Tampa, Florida (2:31)
  32. Garden Odyssey - Have You Ever Been to Georgia? (3:22)
  33. Tristar Airbus - Travellin' Man (2:14)
  34. Peter Cowap - Crickets (3:05)
  35. Festival - Today (4:21)
  36. Doctor Father - Umbopo (5:30)
  37. Peter Cowap - Safari (2:18)
  38. Crumble - Da Doo Ron Ron (3:05)
  39. Garden Odyssey - The Joker (2:35)
  40. Manchester City F.C. - Funky City (2:43)
  41. Peter Cowap - The Man with the Golden Gun (2:41)
  42. Doctor Father - Roll On (4:35)
  43. Peter Cowap - Wicked Melinda (3:30)
  44. Tristar Airbus - Willie Morgan (2:49)
  45. Grumble - Pig Bin An' Gone (4:06)
  46. Festival - Warm Me (2:05)
  47. Peter Cowap - Oh Solomon (2:56)
  48. Manchester City F.C. - Boys in Blue (2:35)
  49. Crazy Elephant - There Ain't No Umbopo (3:06)
  50. The Mindbenders - A Groovy Kind of Love (2:02)
  51. The Mindbenders - One More Time (2:06)
  52. Graham Gouldman - Bus Stop (3:28)
  53. Graham Gouldman - No Milk Today (2:12)
  54. Graham Gouldman - For Your Love (2:31)
  55. Hotlegs - Neanderthal Man (4:19)
  56. Hotlegs - Desperate Dan (2:12)
  57. Rameses - Life Child (6:25)
  58. Rameses - Quasar One (6:40)
  59. Neil Sedaka - That's When the Music Takes Me (3:35)
  60. Neil Sedaka - Solitaire (5:05)
  61. Neil Sedaka - Love Will Keep Us Together (2:24)
avatar van bawimeko
Handige compilatie (alweer), ditmaal gericht op de fans die álles willen hebben!

avatar van gaucho
Tja, ik beschouw mezelf als een uber-fan van 10cc, maar deze laat ik toch lekker aan me voorbij gaan. Van de eerste CD heb ik alles al, inclusief de G&C-, Wax- en solo-tracks van Stewart en Gouldman. De rest van deze compilatie lijkt vooral te bestaan uit samenwerkingsverbanden en aliassen waaronder de 10cc leden gewerkt hebben, zowel voor als na het bestaan van de band.

Het niet onaardige Hotlegs-hitje en die hit van The Mindbenders (Eric Stewart pre-10cc) heb ik nog wel ergens op een verzamel-cd en het merendeel van de rest ken ik niet. Kan dus ook niet beoordelen of het interessant genoeg is, al moet ik zeggen dat die GG06 tracks me destijds wel aanspraken. Wel biedt deze 3CD een aardig overzicht van waar de heren allemaal bij betrokken waren.

Het enige waar ik inzake 10cc nog op hoop zijn de CD-releases van enkele solo-albums. Van Eric Stewart, maar vooral van Animalympics, het solo-album dat Graham Gouldman in 1980 maakte voor de gelijknamige animatiefilm. Dat is echt een leuke plaat. Ik heb het vinyl in prima staat, maar ik zou een goede CD-release alsnog aanschaffen, mocht het er ooit van komen.

avatar van E-Clect-Eddy
Prachtige hoes, en dat overzicht is wel heel uitgebreid.

Heb net als gaucho ook veel van hun werk op vinyl of cd hier liggen (10cc & projecten) maar toch leuk om het eens naast elkaar te zien. Als het op Spotify komt dan ga ik dit zeker eens een keertje beluisteren, misschien wel twee keer

Graham Gouldman - Sunburn komt van een soundtrack... die nooit op cd noch digitaal is uitgebracht, zo ver ik weer. Jammer dat er weer niets van Graham Gouldman - Animalympics (1980) bij staat. Weliswaar een animatiefilm voor kinderen maar staan wel een paar fijne 'feel good' nummers op.

avatar van gaucho
Sunburn is de titelsong van de gelijknamige film uit '79 met Farrah Fawcett-Majors, zo leert de info van het singletje mij. Volgens mij idd alleen als single verschenen. De enige keer dat ik 'm op CD vond, was op deze verzamelaar van 10cc, die ook al tamelijk uitputtend is en die gelukkig ook de single Love's not for me van de Animalympics-soundtrack bevat. Die heb ik ook om die reden in huis gehaald. Ooit eens gewonnen bij een prijsvraag in het toenmalige Van Leest-magazine.

Die verzamelaar dubbelt al behoorlijk als je het meeste reguliere werk van 10cc in huis hebt. Toegegeven, de bovenstaande verzamelaar doet daar nog een flinke schep bovenop, maar iets zegt mij dat de muziek een stuk minder interessant is. Maar mocht-ie op Spotify komen te staan, dan zal ik mijn oor zeker eens te luisteren leggen. Al zal het vermoedelijk daarbij blijven....