menu

Systems in Blue - Melange Bleu (2017)

Alternatieve titel: The 3rd Album

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Duitsland
Electronic / Dance
Label: Hargent

  1. Back in Blue
  2. There's No Heart
  3. Lady Ocean
  4. Take It Like a Man
  5. All That I Need
  6. If You Go
  7. It's Ok
  8. Ninety Five
  9. She's a Gambler
  10. Only You Can Break My Heart
  11. Gimme Gimme
  12. Go Systems Go [Maxi Version] *
  13. Children of the Night [Itamar Moraz Pure 80s Long MS Project Mix] *
  14. Only You Can Break My Heart [Extended Mix] *
  15. Gimme Gimme [Extended Mix] *
toon 4 bonustracks
zoeken in:
avatar van BlauweVla
4,0
Het zit Systems in Blue niet altijd mee!! Na alle trammelant van rechtszaken over hun hoge zang bij Modern Talking: de niet uitbetaalde royalty's van de remixen waar het opnieuw in gebruikt was en het gebruik van de naam Blue System wat niet mocht, kwam in 2005 eindelijk een plaat uit van wat dan maar Systems in Blue moest heten. Hun leadzanger Rolf Köhler, overleed een tijdje na die eerste plaat en postuum is een tweede album uitgebracht. Ondanks dit alles was het lichtpuntje dat ze wel succes hebben gehad, want er zijn wel degelijk mensen die muziek in de stijl Modern Talking willen blijven hebben (ja echt!)

Rolf Köhler heeft heel veel sessiewerk en andere medewerkingen verricht in zijn leven. Een opvallende samenwerking was bij de heavy metal bands Blind Guardian en Gamma Ray, als achtergrond zanger in de koortjes. Op deze plaat "Melange Bleu" heeft z'n goede vriend en collega Olaf Senkbeil de zang overgenomen. Deze man heeft tevens in dat heavy metal koor gezeten en was zelfs leadzanger in de hardrock bands Jack's Hammer en Dreamtide. Over een stijlwisseling gesproken... Maar de melodie is een overeenkomst tussen deze genres!

Op deze plaat zijn wat minder hoge koortjes te horen en daar waar ze zijn is het iets minder hard in de mix gezet. Die mix... Tja deze derde plaat is in euro house stijl geproduceerd, het stampt er flink op los her en der. De openingstrack is een tribute aan Rolf Köhler. In dit nummer hoor je stukjes zang dat lijkt op "Pokerface" van Lady Gaga. De tweede track is wel een erg gemakzuchtige kopie van "You're My Heart, You're My Soul". het zou bijna als grap gezien kunnen worden. Verder zijn de meeste stukken best goed op track 5 na met de cliché tekst. Het meest eigenaardige is de tekst van "If You Go", waar ze de liefhebber van deze muziek smeken niet weg te gaan en hun te blijven ondersteunen. Tja met al het gedownload, complete albums op YouTube en de mislukte crowdfunding actie van deze heren is het misschien wel te plaatsen... Vreemde tekst of niet, de zang klinkt echt heel goed in dit nummer. En in de navolgende track "It's Ok" komt Olaf helemaal tot z'n recht. Goede keuze dus. Prima zanger en redelijk goed euro house plaat!

Gast
geplaatst: vandaag om 16:30 uur

geplaatst: vandaag om 16:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.