Anvil - Pounding the Pavement (2018)

Canada
Label: SPV

1. Bitch in the Box (4:29)
  2. Ego (2:57)
  3. Doing What I Want (3:17)
  4. Smash Your Face (4:20)
  5. Pounding the Pavement (3:05)
  6. Rock That Shit (3:21)
  7. Let It Go (3:00)
  8. Nanook of the North (5:57)
  9. Black Smoke (3:26)
  10. World of Tomorrow (4:37)
  11. Warming Up (3:03)
  12. Don't Tell Me * (3:51)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
“Aandoenlijke idioten”. Ik herinner me nog altijd die omschrijving van Anvil, gebruikt door een collega hier op MusicMeter, niet uit gebrek aan respect, integendeel, eerder uit genegenheid voor die mannen op wie je maar niet kwaad kunt worden.

Met dat idee in het achterhoofd begon ik aan dat album en ik vind de opener een tamelijke misser want de rest ligt echt lekker in het gehoor: aanstekelijke liedjes, foute teksten, soms puberale humor, het leuke instrumentaaltje, een paar snelle rockers. Allemaal een vinkje op de checklist van een weinig verrassend album dat echter opnieuw dat plezier weergeeft dat de heren nog altijd beleven.

En van mij mogen ze: hun gezichten zijn verweerd maar hun harten blijven eeuwig jong. Als je hart er niet in zit, houd je het niet lang vol, dat weet iedereen. Ook zij, daarom nemen zij geen risico en blijven ze met hart en ziel verder timmeren aan een weg die hen nooit tonnen geld zal opbrengen maar de warme genegenheid en het respect van de rockers en metalheads op onze aardbol.

avatar van jailhouserocker1
Anvil is en blijft een zeer beperkte band. Ook dit album verandert dit niet. Simpele hardrock/metal met infatiele teksten. DIt is en blijft een band uit de C of misschien wel D categorie van dit genre. Hoger zullen ze nooit komen. Het blijft een sympathieke band, maar muzikaal stelt het echt geen ruk voor.

Theodorus
Heerlijke old school metal ik word hier zelfs vrolijk van. Ik vrwacht van deze band ook geen meesterwerk. En dat hoeft ook niet. Ik ben weer gelukkig met deze anvil.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Met een video van "Bitch in the Box": ANVIL "Bitch In The Box" (Official Video) - YouTube. Het nummer gaat over hun GPS... Wat mis ik die smiley die met zijn ene hand op de grond klopt van het lachen.

En Anvil wordt toch zeer positief ontvangen In Nederland. Met de tour begin 2018 4 concerten in Nederland en allemaal ( bijna uitverkocht) 1750 man totaal. Alle rockers verwachten geen hoogstaande metal maar als je 1 meter van Lips afstaat heb je gewoon een mooie tijd. 5 oktober weer tijdens een "bierfestival"
in Eindhoven. Ha ha. Lips en Reiner zijn zowat Anti Alcohol.