Billie Eilish - dont smile at me (2017)

Label: Darkroom

1. Copycat (3:13)
  2. I Don't Wanna Be You Anymore (3:23)
  3. My Boy (2:50)
  9. &Burn * (2:59)

met Vince Staples

10. Lovely * (3:20)

met Khalid

11. Bitches Broken Hearts * (2:56)
  12. Bellyache [Marian Hill Remix] * (3:41)
  13. Copycat [Sofi Tukker Remix] * (3:19)
  14. My Boi [TroyBoi Remix] * (3:31)
avatar van Chameleon Day
Mede gelet op het feit dat ze pas 17 is (en bij de opnames 16), is dit een meer dan aardige popplaat. Haar stem heeft een mooie klankkleur.

avatar van Arrie
Chameleon Day schreef:
(en bij de opnames 16)

15 zelfs. En volgens Wikipedia zijn de opnames van 2015-2017, dus dan was ze bij de eerste opnames nog maar 13. Ocean Eyes is in ieder geval uitgebracht toen ze 14 was.

avatar van Premonition
Niet onaardig, maar in dat genre vind ik dit dan interessanter...

avatar van Shelter
Premonition schreef:
Niet onaardig, maar in dat genre vind ik dit dan interessanter...

Thanks voor de tip, die kende ik nog niet.
Vind het niet per se beter maar klinkt zeker goed

avatar van orchance
Je kon het Billie Eilish als zestienjarige niet kwalijk nemen dat haar teksten op het infantiele af zijn. Kinderachtig, voorspelbaar, cliché, het zijn allemaal karaktereigenschappen die iedere puber toebehoren. Billies echte prestatie met dont smile at me is dat haar muzikale gave en haar oprechtheid blijvend een 23-jarige student, een 55-jarige kantoorklerk en een 60-jarige gepensioneerde kunnen boeien. Al haar adolescente twijfels en gedachtegangen (zoals in party favor) zijn haar vergeven door de manier hoe ze die ons voorschotelt.

avatar van AOVV
Aardige EP van Billie Eilish, opvallend ingetogen ook. Billie laat hier al glimpen van haar talent doorschemeren, samen met haar broer Finneas. Tekstueel is het allemaal niet al te hoogstaand natuurlijk, maar dat is best begrijpelijk als je weet dat zij deze songs schreef rond haar 15-16-17 jaar. COPYCAT, idontwannabeyouanymore en party favor zijn mijn favoriete songs op dit plaatje.

3 sterren

Ocean Eyes (3:20) --- 4,0
Hostage (3:49) --- 4,0
&Burn * (2:59) --- 3,0

avatar van Deranged
Heel mooi liedje ocean eyes grappig dat ik toch een sterke Lana Del Rey invloed meen te bespeuren in haar vocaal.

De betoverend unieke stijl is hier nog niet volledig tot wasdom gekomen.

Niettemin wel een pareltje waar het natuurlijk allemaal mee begon.