Snollebollekes - ... En Door (2017)

Pop / Dance

5. Lekker Likkie (3:09)
  6. Links Rechts (2:39)
  7. Feestmuts (2:57)
  8. Daar Gaat Ze (2:53)
  9. Springen Nondeju (2:48)
  10. Hoempapa (3:15)
  11. Feest Waarvan Ik Morgen Niks Meer Weet * (3:16)

met Coen en Sander

12. De Vloer Is Lava * (2:54)

met DJ Maurice

13. Vrouwkes [DJ Maurice Remix] (2:50)
  14. Snollebolleke [Hoempahton Remix] (3:32)
  15. Springen Nondeju [2nd Bass Remix] (2:34)
  16. DJ Maurice - Go Low [Snollebollekes Remix] (3:47)
  17. Snellerrrr * (0:06)
  18. Lang Zal Ze Leven (0:24)
  19. De Gezelligste Tent (0:10)
  20. De Allerbeste DJ (0:16)
  21. Nog een Rondje * (0:05)
avatar van Bert Wasbeer
Ik heb heel lang gedacht dat Snollebollekes skihutmuziek van de ergste soort was. En vanuit veel perspectieven gezien is het dat ook. Dat neemt niet weg dat de act al jaren heeeeel goed scoort op YouTube en in elke disco, voetbalstadion of feestzaal rond carnaval, rond oktoberfest, rond de elfde van de elfde en eigenlijk gewoon het hele jaar rond. De meeste nummers op deze plaat scoren minstens een miljoen hits op YouTube (en toch schijnt op MuMe niemand dit te kennen?).

En eigenlijk is dat wel verrekte knap voor een artiest (? act?) die z'n héle repertoire heeft opgebouwd uit pakweg drie akkoorden, vijf valse keyboardnoten, een hoempabeat, een klank ("ò-óooh!") en niet veel meer tekst als een woord of elf (erin, eruit, omhoog, omlaag, op, neer, heen, weer, schudden, zwaaien en dan nog een of andere metafoor voor tieten of een kont). Keer op keer doet ie hetzelfde en keer op keer werkt de truc kennelijk toch. Wie kan er nou met zo weinig materiaal toch zoveel hits scoren!? Kennelijk heeft Snollebollekes het hele skihutgenre weten te destilleren tot de kern van de kern van de toch al holle kern. Alle ballast (opbouw, samenhangende tekst, een onderwerp voor het lied, etc.) is er uit gestript. En als je de act vanuit dat perspectief beschouwt, is... en Door eigenlijk een minimalistisch meesterwerkje, in ieder geval in het genre.

Hoeveel sterren je daar dan aan moet geven?
Eigenlijk vijf denk ik. Of als je kiest voor het eerste perspectief gewoon een nul of een half. Laf als ik ben, wil ik me niet op slechts één perspectief vastpinnen. Daarom ga ik lekker in het midden zitten met 2,5 ster.

avatar van judgepaddy
Of je kiest voor optie 3; Niet luisteren en dus ook niet stemmen.
Ik kom dit spul helaas nog wel eens tegen op mijn werk
Hoort eigenlijk niet op deze site want dit is geen muziek.
Dit is Anti-muziek waar ik mijn hond nog niet tegenaan zou laten pissen.
Dit zal Maurice Huismans overigens denk ik een dikke worst wezen want hij zal ook hier wel dik aan verdienen.
En geld verdienen aan diarree is op zich ook best wel knap,.....

avatar van Poles Apart
judgepaddy schreef:
En geld verdienen aan diarree is op zich ook best wel knap,.....

Het zal vast reden genoeg zijn om het binnenkort, deze is immers alweer van twee jaar geleden, nog eens dunnetjes over te doen

avatar van judgepaddy
Zo'n donkerbruin vermoeden heb ik ook,...

avatar van Faalhaas
Schudden met die voorbibs!

avatar van Mjuman
Ach uit hetzelfde zuiden komt Sjansee,

Sjansjee - Ik Wil Je Pijpen (Officiële Videoclip Carnaval 2019) - YouTube

Genaaid worden voor de prijs van een nieuwe rits lijkt me voor menigeen een koopje

Jan uit Berlijn
Net zoals: hou je bek en lik (of bef) me. Soit.....

Verzin iets vulgairs en het verkoopt.

Ik wil absoluut niet de gemoraliseerde Gristenbroeder uithangen. Maar iets meer niveau mag toch wel?

Het kan ook op een aanzienlijk hoger niveau
Archive - Fuck U (Live) - YouTube

avatar van liefkleinhertje
Dit soort muzikale tapijten ontrollen zich pas in zijn geheel na het consumeren van een kratje bier hoewel ik het dan toch nog vrij ingewikkelde muziek vind.
De begrippen links of Rechts vind ik dan uiterst verwarrend en met Lekker Likkie ben ik in zo'n toestand nooit verder gekomen dan de tafelpoot en ik weet niet of dat nou de bedoeling is.

avatar van Germ
Germ (crew)
Frontclown Rob ken ik nog van de Lama's, een ontzettende flapdrol die opviel door zijn schrijnende gebrek aan humor. En nu verkoopt ie dus het Gelredome uit met een act dat qua stompzinnigheid nog het meest doet denken aan het product uit een ongelukkig huwelijk van de Toppers met Anton aus Tirol.

Ik misgun niemand een feestje, maar hoe kan je dit in hemelsnaam goed vinden?

avatar van tnf
tnf
Germ schreef:

Ik misgun niemand een feestje, maar hoe kan je dit in hemelsnaam goed vinden?

Sommige mensen zijn gewoon een beetje simpel.

Dit heeft recent btw 2x het Gelredome gevuld. Er is een markt voor

avatar van Faalhaas
Ik moet er voor in de stemming zijn, maar dan kan ik deze simpelheid prima waarderen, beetje het Ben & Ruurd effect zullen we maar zeggen.

En aan mijn top 10 kunnen jullie vast wel zien dat ik normaal van wat serieuzere muziek houdt.

avatar van Ducoz
tnf schreef:

Sommige mensen zijn gewoon een beetje simpel.

Dit heeft recent btw 2x het Gelredome gevuld. Er is een markt voor

En ga er maar vanuit dat dat meer mensen zijn dan je je liefhebt...

avatar van Arrie
Je hoeft niet simpel te zijn om je zo nu en dan te kunnen vermaken met wat simpele muziek.

Arrie schreef:

Da's wel al te simpel.

avatar van fish
Hmm, wat doet dit op musicmeter, moet iets niet eerst muziek zijn om het te kunnen meten?
En nee, niets mis met simpele muziek, maar het kan ook te simpel zijn hoor.

avatar van jellecomicgek72
Vorige zomer had ik een teamuitje op t werk van een concert van deze lui... Ik heb vriendelijk de uitnodiging afgeslagen zoals je wel kunt raden.

Arrie schreef:

Dit. Sommige mensen nemen zichzelf wellicht te serieus om hier de ongein van te kunnen inzien?

avatar van spoiler
jellecomicgek72 schreef:

Je gaat het toch lezen hè .
Mijn collega's hadden ook een personeelsuitje bedacht. Groots met een zachte G van Guus.

Mij niet gezien dus. Daar wil ik nog niet dood gevonden worden.

avatar van vigil
De goede man is veel in t nieuws de laatste tijd en onderwerp van discussie. Discussies met steekwoorden als dedain, elite, neerkijken en dat soort termen. Dat allemaal door een succesvolle deelname aan De Slimste Mens.

Een uiterst sympathieke vent die groot fan is van Jacques Brel en nog slim ook, nondeju!

De muziek is melodieus plat en de tekst is soms grappig (Sensation Weiland, vrouwenkoor De Shagrokers)) maar veelal plat (hoofd schouders tieten kont) maar heel ongezellig is het ook weer niet. De eerste echte klassieker met Links Rechts is er al en 2 avonden achter elkaar een uitverkocht Gelderdome kan hij al afvinken.

Gooi er een slootje bier in de juiste vrienden om me heen en ik sluit niet uit het goed naar mijn zin te hebben en los!

avatar van Mjuman
Laat mij vooruitgang in één zin beschrijven: mijn vorig buurmeisje draaide continue Hazes, mijn huidige buurman liet op zijn verjaardag een dj opdraven die o.m Snolletrollekes draaide - één geldig excuus: zijn zoon was op dezelfde dag jarig.

avatar van Teunnis
Ik verwacht hier binnenkort een recensie van Gretz.

avatar van Gretz
Teunnis schreef:
Ik verwacht hier binnenkort een recensie van Gretz.

Gretz schreef:
Met een vriendin gewed op uitkomst van de finale van #deslimstemens. Zij juicht voor
Andries Tunru (), ik voor Emma Wortelboer ().

En als Snollebollekes De Slimste Mens van Nederland wordt gaan we samen naar zijn concert in het GelreDome

avatar van Poek
Gretz schreef:

Dan ben je in goed gezelschap:

Ik heb iedereen uitgenodigd om 16 oktober naar de Snollebollekes-show in het Gelredome te komen. Maarten van Rossem heeft al toegezegd en ik hoop jij ook, Philip.’’

PF: ,,Het staat in mijn agenda, hoor!’’