Allan Holdsworth - I.O.U. (1982)

Jazz / Rock
Label: Luna Crack

1. The Things You See (When You Haven't Got Your Gun) (5:50)
  2. Where Is One (5:32)
  3. Checking Out (3:34)
  4. Letters of Marque (6:57)
  5. Out from Under (3:32)
  6. Temporary Fault (3:15)
  7. Shallow Sea (5:51)
  8. White Line (4:50)
Ozric Spacefolk
Ik heb een rode hoes van I.O.U.

Dit is toch een van zijn beste platen.
Dit is ook eigenlijk zijn eerste (officiele) soloplaat, na al meer dan 10 jaar in de meest prestigieuze bandjes te hebben gespeeld.

Het album is opgenomen in de bezetting Paul Willams (zang), Holdsworth, Gary Husband (drums) en Paul Carmichael (bass).

In elk geval rockt de plaat lekker.

WPE
Ik vind dit niet zo'n sterk album van Allan. Rommelige composities, zo nu en dan spontaan op een snelle manier afgekapt (uitfaden), op een niet voor de hand liggen moment. Dan weer een roffeltje van een drumstel. Maar..onmiskenbaar een geniale gitarist, dat altijd.

Je moet hem als gitarist of niet. ik dus wel en heb alles van hem. een T O P P E R.
Ook zijn kloon Alex Machacek is een kanjer

avatar van zoppo
Neal Peart schreef:
Ook zijn kloon Alex Machacek is een kanjer

Neal Peart haalt de woorden uit mijn mond. Geen kwaad woord over deze briljante gitarist

Enne....in 2015 hollen naar de Boederij te Zoetermeer om UK met Alex Machacek te bewonderen.