The Doors - The Very Best Of (2007)

Alternatieve titels: The Future Starts Here | The Essential Doors Hits

Label: Rhino

1. Break on Through (To the Other Side) (2:27)
  2. Light My Fire (7:00)
  3. Love Me Two Times (3:15)
  4. Hello, I Love You (2:40)
  5. People Are Strange (2:11)
  6. Strange Days (3:09)
  7. Riders on the Storm (7:08)
  8. L.A. Woman (7:59)
  9. Touch Me (3:12)
  10. Roadhouse Blues (4:08)
  11. Peace Frog (2:51)
  12. Love Street (2:56)
  13. The Crystal Ship (2:32)
  14. Soul Kitchen (3:32)
  15. Love Her Madly (3:39)
  16. Back Door Man (3:34)
  17. Alabama Song (Whiskey Bar) (3:17)
  18. Moonlight Drive (3:05)
  19. The Unknown Soldier (3:26)
  20. The End (11:41)
  21. Spanish Caravan * (3:02)
  22. End of the Night * (2:50)
  23. Five to One * (4:33)
  24. When the Music's Over * (11:08)
  25. Bird of Prey * (1:03)
  26. Orange County Suite * (5:44)
  27. Runnin' Blue * (2:29)
  28. The Wasp (Texas Radio and the Big Beat) * (4:16)
  29. Stoned Immaculate * (1:33)
  30. Waiting for the Sun * (4:02)
  31. The Changeling * (4:24)
  32. Wishful Sinful * (3:00)
  33. Ghost Song * (2:51)
  34. Whiskey, Mistics and Men * (2:27)
avatar van Paalhaas
En alwéér een Best of van de Doors (De 6e inmiddels op de site).

Het is veel ja, maar eerlijk gezegd vind ik dit soort nutteloze commentaren net zo slaapverwekkend.
Voegt net zo weinig toe als de zoveelste best of: steek dan je energie in het promoten van je favoriete albums zou ik zeggen.

Wel een stoere hoes.

aERodynamIC schreef:

Ja, aan de ene kant heb je natuurlijk gelijk, maar aan de andere kant mag er ook best eens, als is het dan op een oneigenlijke manier, negatief commentaar op dit soort uitbuiting geleverd worden.

De tracklist gezien, en het voegt gewoon verdomd weinig, tot niets toe.

Sorry, dit is natuurlijk ook weer off topic, maar ergens kan ik Paalhaas' reactie wel begrijpen.

Er zou eens een CD met "The Unknown of the Doors" moeten komen.

Overigens hoort dit natuurlijk wel op de site thuis.

luisteraart schreef:

Ik niet, zeker niet als iemand kenbaar maakt dat de stukjes op de site wel wat opgekrikt mogen worden.

Dit is net zo nutteloos als al die voorspelbare opmerkingen bij Jan Smit, Joling, Crazy Frog en weet ik het wat.
Zeg dan gewoon niks, of als je je er serieus aan stoort stuur je maar een pm, maar als commentaar bij het album vind ik het overbodig (en dit gaat nu al veel te veel off-topic: ik ben duidelijk zo en laat het hier bij).
Wat mij betreft mogen dit soort opmerkingen overal wegblijven, net zo goed als de Bob Cremers-achtige commentaren of het gerel bij o.a. door mij genoemde artiesten en zeker als we het niveau graag wat omhoog zien gaan.

luisteraart schreef:
Overigens hoort dit natuurlijk wel op de site thuis.

Dacht het ook.

avatar van Klumpie
een stukje van bol.com:

Een verzamelaar als deze bestond al van de Doors. Echter deze uitvoering is opnieuw gemixed en geremastered door de overige bandleden zelf en producer Bruce Botnick ivm 40 jarig bestaan van the Doors. Er is gebruik gemaakt van de originele mastertapes welke opgefrist zijn met de nieuwste technieken. Zo zal je nu details waarnemen die voorheen niet of nauwelijks te horen waren. Niet alleen deze verzamelaar maar ook hun opnieuw te verschijnen 6 studio albums hebben dit ondergaan.

of terwijl hij is wel degelijk anders dan de andere verzamelaars.

Klumpie schreef:
een stukje van bol.com:

of terwijl hij is wel degelijk anders dan de andere verzamelaars.

Da's waar.

(Wat zullen ze bedenken bij "The all times best of the Doors", in 2010)

aERodynamIC schreef:

Ik word hier denk ik een beetje verkeerd begrepen. Ik vind ook absoluut dat dit album op de site hoort, maar mijn reactie was meer bedoeld om de overbodigheid van een zoveelste Best of in het oeuvre van een artiest aan te duiden. Gelukkig brengt Klumpie zojuist goed nieuws, maar om nou te zeggen dat dit commentaar slaapverwekkend, nietszeggend en nutteloos is? Ik ben hier echt niet de zuurpruim aan het uithangen of zo, ik maak gewoon een constatering die anderen wellicht nog niet eens was opgevallen.

En verder: erg veel energie heeft dat ene zinnetje me niet gekost hoor, Eric.

Paalhaas schreef:
En verder: erg veel energie heeft dat ene zinnetje me niet gekost hoor, Eric.

Nee dat blijkt dan wel: had geen overbodige luxe geweest er wel meer energie in te steken; was je ook niet 'verkeerd begrepen' en had je een bijdrage geleverd in o.a. door jou gewenste beter onderbouwde stukken op de site.
Ik vind het namelijk gewoon jammer (net als jij mag ik hopen) dat men weinig moeite meer doet om verder te komen dan een smiley of one-liner. Ik verwacht geen enorme recensies, maar soms lijkt het nergens naar en jij gaf er een perfect voorbeeld van. Om te zeggen dat het nutteloos etc. was? Op deze manier absoluut!

luisteraart
Om niet uit de bocht te vliegen: ik zal dra ik kan deze cd beluisteren en mijn mening vormen.

Dan zijn we het oneens.

avatar van wolf
Het is de laatste tijd erg in om klassiekers te verkrachten. Eerst Another Brick in The Wall en nu Hello, I Love You. Jammer.

Ondank dat dit idd. de zoveelste Best of van The Doors is dit wel een aanvulling. Ik heb ooit voor 9,95 gulden in een aanbiedingenbak een oude best gekocht. Die heeft zijn werk gedaan. Tijd voor dit grotere overzichtswerk! Ik ga hem zeker kopen...
Touch me, Hello I love you staan erop!

Al mis ik een van mijn favoriete nummers 'Maggie M’gill' erop. zeker niet bekend genoeg...
Er moet dus zeker een The Unknown of the Doors komen

yoeridedeygere
ik heb gehoord dat The End niet meer gecensureerd is, klopt dit?

avatar van shinybeast
niks mis mee met deze Best Of, zeker als er sprake is van goede remasters.
Best of zou zich moeten beperken tot enkele cd met hoogtepunten. Dit is meer hoeveel nummers krijg ik op 1 cd. zo omvangrijk is hun collectie niet
Echter waarom dan niet complete oeuvre ineens aangeschaft; zelfde remastering, geen discussie over het
ontbreken van bepaalde tracks

nijme255@adsl
voor de paashaas een nieuwe oude verzamelaar van de Doors.
zaten we echt op te wachten.
ben het met Shinybeast eens dat 1 cd ook wel had volstaan.
2 cd's Doors houd ik niet vol.

Je bedoelt Paalhaas?

nicolas
Nee inderdaad de paashaas, want het is bijna... Pasen, hoe raden we het? (zzz...)

avatar van Erikpol
En No me moleste Mosquito staat er niet eens op...

Aan de setlist te zien; een geslaagde verzamelaar. Volgens mij zag ik reclame er van op TV. Met mooi art-werk en voor ongeveer 15 Euro. Als die prijs daadwerkelijk klopt, dan raad ik hem wel aan voor degene die niet de 6 studio-albums wil aanschaffen.

avatar van Oldfart
is dit de verzamelaar waar het vanavond in de Wereld Draait Door over ging, en waar Freek de Jonge bijna de loftrompetten deed verstommen? Hadden ze het daar niet over een box of zo, met alle 6 albums?

avatar van Oldfart
Mojo Pin schreef:
"Die remix van Hello, I Love You klinkt wel erg goedkoop zeg, met dat dancedeuntje er onder."

Waarop ik zeg: Nee toch !!

avatar van geert88
Dit is toch geen cd meer! 34 nummers! Dit is teveel van t goede. The Doors heeft goede muziek gemaakt, maar 34 Best Of-nummers... Een commerciële CD waardoor je gaat verlangen naar de oude albums.

avatar van geert88

volgensmij zie ik dubbel

EVANSHEWSON
NOG maar eens een compilatie, je wordt er moedeloos van, pffffft. Van deze prachtband kun je beter al de originele elpees (cd's) hebben, zoveel zijn dat er toch niet, en dan ontbreekt niets, want zo'n compilaties, het is toch altijd huilen met de pet op, steengoede songs, je favoriete nummer staat er dan nèt niet op ten voordele van songs van twijfelachtig allooi, zo is het toch steeds ?
Ik vind dit puur commercie, puur poenpakkerij, op een lijk dan nog in dit geval !
Koop gewoon de 6 of 7 (zoiets zijn het er) originele platen van de Doors, je zult het je nooit beklagen !
AL BLIJFT DIT NATUURLIJK een schitterende compilatie, als de prijs goed is kun je hem misschien kopen voor in de auto of zo ? Kwaliteit blijft immers kwaliteit !

yoeridedeygere
Volledig mee eens, zoveel doors platen zijn er niet, je koopt beter deze dan een ordinaire verzamelaar. Ray Manzarek zei het vorige week nog in HUMO, dat mensen die al de platen hebben deze cd niet moeten kopen, het is vooral voor pubers om fans bij te winnen (en voor de reactie begint ik ben ook één van die pubers maar toch één die al al de platen heeft )

avatar van SirNoodle
goeie volledige compilatie (toch als je de dubbele versie koopt, er is ook een enkele versie uit).

geluid is weer wat beter, leuk dat 'bird of prey' eropstaan, hoe kort ook, het blijft een favoriet voor mij.

en een compilatie is bijna altijd een overbodig gegeven voor 'kenners' van een band, maar het blijft vaak ook een goeie inleiding tot een groep, of de ideale tool om je cd-collectie wat meer nuttig volume te geven.

avatar van SirNoodle
Oldfart schreef:

Nee, da's een andere, genaamd 'the doors of perception', en da's inderdaad een box met meerdere albums.