Devin the Dude - Waitin' to Inhale (2007)

Label: Rap-a-Lot

1. Boom I (0:58)
  2. She Want That Money (4:52)

met Odd Squad

3. Almighty Dollar (4:09)

met Tony Mac

4. Hope I Don't Get Sick a Dis (3:49)
  5. What a Job (5:32)

met André 3000 en Snoop Dogg

6. Broccoli & Cheese (3:59)
  7. Boom II (0:56)
  8. She Useta Be (4:57)
  9. Lil' Girl Gone (5:15)

met Lil' Wayne en Bun B

10. No Longer Needed Here (5:09)

met GT

11. Just Because (3:45)
  12. Don't Wanna Be Alone (5:31)
  13. Somebody Else's Wife (4:17)
  14. Boom III (0:29)
  15. Cutcha' Up (3:31)
  16. Nothin' to Roll With (2:03)
  17. Til It's All Gone (7:58)

met Odd Squad

avatar van MJ_DA_MAN
Qua hiphop kijk ik dit jaar toch stiekem het meeste uit naar dit album .

Beetje tegenvallende gastartiesten.
Hoewel ik op zijn vorige albums vaak het idee had dat een beat wel goed bij Snoop zou passen.

Dr.Greenthump
Nothin' to roll with

Just Because

lmao die Devin. Wat zou er toch door z'n hoofd gaan

avatar van Conway Twitty
Haha 'Nothin' To Roll With' is echt geweldig.

avatar van MJ_DA_MAN
De (5 dacht ik) gelekte tracks zijn allemaal erg de moeite waard . Weet iemand trouwens toevallig of ie al gelekt is? Ik zelf kon namelijk nog niks vinden op het web.

Hij is vanavond gelekt, klinkt dope!

Dr.Greenthump
Als alles goed gaat met de contractonderhandelingen staan er twee tracks van Sendar op het nieuwe album Waitin' to Inhale van Devin the Dude. De rapper/producer uit Purmerend gaf zijn Amerikaanse collega twee jaar geleden een cd'tje met beats mee en dat werpt nu zijn vruchten af.

"Ik had een interview met hem voor TheBoombap en dacht: fok 't, ik geef gewoon een paar beats van me mee", aldus Sendar. "Later heb ik nog meer opgestuurd. Maar, omdat hij zei dat-ie wel 40 tracks maakt voor een album, had ik niet heel veel hoop dat ze ook daadwerkelijk op de plaat zouden verschijnen. Maar twee maanden geleden kreeg ik een telefoontje en bleek dat er twee beats waren die hij op z'n album wil." De beats zijn niet helemaal intact gebleven. "Nee, ik zal als co-producer in de credits staan. De vaste engineer van Rap-A-Lot records, Mike Dean, heeft wat dingen aangepast."

Helemaal zeker is het overigens ook nog niet dat Sendar zijn naam terugziet op Waitin' to Inhale, dat over twee weken uit komt. "Ik ben nog in onderhandeling met Rap-A-Lot. Zij stuurden een contract op en ik heb daar wat aanpassingen in gemaakt en teruggestuurd. Ik wacht nu op hun antwoord. Maar, ik ga dit niet uit laten lopen op gedonder. Ik weet dat wat ze me hebben geboden niet de hoofdprijs is, maar ga er echt niet heel moeilijk over doen. Ik zie liever twee van mijn beats op zijn album terug dan dat ik het risico neem het te verklooien om wat geld. Hij is een held van me, dat is al genoeg waard."

Op internet circuleert al het nummer What a Job van het album, maar ook de twee nummers van Sendar zijn inmiddels al online te bekijken, want er zijn clips bij gemaakt. "Het is wel een teken dat hij blij is met de tracks. Welke titels ze mee zullen krijgen is nog niet helemaal duidelijk. Er circuleren op internet een heleboel verschillende versies, maar waarschijnlijk worden het Cutcha' Up en Nothin' To Roll With. Ik zal het pas zeker weten als ik het album in m'n handen heb. Dat lijkt me wel een mooi moment ook."

Devin the Dude zelf was te spreken over zijn Nederlandse beatmaker. In een radio-interview op het Amerikaanse DUBCNN (West Coast News Network) meldde de rapper op de vraag met wie hij voor zijn album heeft samengewerkt: "Sendar from Amsterdam laid down some nice tracks for me."

Bron: statemagazine

Relax
Lil Wayne en Bun B?

NEeeee ! .. hij gaat toch niet op de commercieele toer

Harco
Niks commercieels aan Bun B. Erg goede rapper ook.

Relax schreef:
Lil Wayne en Bun B?

NEeeee ! .. hij gaat toch niet op de commercieele toer

Vanwege één gastartiest op commerciële toer? Dat is natuurlijk wel heel makkelijk gesproken.

En hij is idd gelekt, ga hem nu meteen binnenhalen .

avatar van FunkyMonk
Voorsmaakje (klinkt erg chill)
What a Job

avatar van waxs
Die discussie over het feit dat hij commercieel zou gaan interesseerd me niet echt, ik vind het gewoon een hele slechte CD en dat heeft niks met de gastoptredens te maken.

Lil' Girl Gone

avatar van MJ_DA_MAN
Jammer dat het nummer Treatin' Me Cold niet op het album verschenen is, want die is echt geweldig. Devin had die song overigens al een tijdje als gratis download op het internet gezet. Treatin' Me Cold (legale link dus ).

avatar van Conway Twitty
Wat een geweldige sfeer toch op dit album. Vooral de Booms zijn erg grappig en Nothing To Roll With is geweldig:

Eerst twee keer:

I Got Nothing To Roll With
Nothin to Smoke with
and I like to smoke all day long.

en dan zo beginnen met die veel te lange zin

avatar van MJ_DA_MAN
Minder dan zijn voorganger, en duidelijk veel minder dan zijn tweede plaat, maar toch blijft Devin naar mijn mening een unieke artiest. Het album zelf is niet zo heel bijzonder dus, maar omdat het Devin is en omdat er natuurlijk wel een aantal (erg) fijne nummers opstaan (What A Job, Broccoli & Cheese, She Useta Be, Nothin' To Roll With ) krijgt ie toch nog wel een 3,5*. Kan stijgen, maar ook een kleine daling sluit ik niet uit.

avatar van Jordy
Wat een malloot is die Devin toch ook, ik moet echt zo hard lachen om tracks als She Want That Money en She Useta Be (...from elegant to elephant ). Op momenten dat het iets serieuzer wordt gaat het op een paar plaatsen een klein beetje mis, maar ik vind het toch wel 4 sterren waard.

heb deze cd net en het klinkt wel ok..niet fantastisch maar wel bovengemiddeld. Brocolli & Cheese vind ik hellah-nice. voor nu een 3,5 *

Te veel dope tracks op deze plaat, naast de hierboven al genoemd: Just because. Een bijna I need love-achtige toonbeeld van slechte smaak, maar wat een heerlijk nummer.

ALs fan hoor je het al na een paar seconden, Devin heeft het weer geflikt. Bovendien is ie constanter dan op zijn vorige plaat en daarom 4,5 *

KSPR
Devin gaat wat meer op herhaling, en brengt dus weinig vernieuwends uit ten opzichte van zijn vorige werk wat me erg beviel. Nog steeds erg chille muziek met een grappige Devin, maar bij gebrek aan vernieuwing ga ik toch een halfje lager zitten.

3.5 voorlopig.

avatar van Jordy
leuk interview van Sendar (Nederlandse producer van 2 tracks van dit album) met Devin:

onder andere over het feit dat er blijkbaar erg veel mensen zijn die Cutcha Up niet snappen, en denken dat het over pedofilie gaat

Hij was gister aanwezig bij de Melkweg. Devin the dude was namelijk voorprogramma van Nas. Zo grappig was die en hij kan ook nog goed rappen! Deze album ga ik dus zeker nog even checken

avatar van MJ_DA_MAN
Ik zou als ik jou was met To Tha X-Treme of Just Tryin' Ta Live beginnen, die zijn veel beter dan deze.

avatar van psychonaatje
Ik zit dit nu (pas) te luisteren, maar ik wil al wel mededelen dat ik momenteel in een deuk lig om Almighty Dollar:

The almighty dollar, it ain't what it used to be
Hobo's used to ask for a dollar, now the the motherfuckers ask you for three

avatar van BoordAppel
Erg grappig op momenten, vooral als het echt compleet over the top seksistisch wordt maar uiteindelijk gaat die vrij saaie flow + dito stem van Devin me een beetje tegenstaan. Ook de beats helpen daar niet echt aan mee, het is allemaal net wat te gezapig.

Kos
Productie is wel èrrug fijn moet ik zeggen.

Kos
Ik sluit me gedeeltelijk toch bij boordappel aan. De teksten beginnen soms wat te irriteren. Productie blijft erg dope echter!

avatar van Backslap
Chilling album weer

devin is 1 van de weinigen in de hiphop waar de r&b achtige refreintjes en gezing wel dope vind ik

ben benieuwd naar de mixtape die april ofzo uitkomt

en odd squad mag ook wel met een nieuw album komen

Kos
1 van de weinige albums waar je echt moet lachen om de skits. (Boom) .

Mezelf
Nee dit is niet mijn ding, ik vind het allemaal net niet interessant genoeg, jammer want opzich is zijn stem wel goed om naar te luisteren.