Gui Boratto - Chromophobia (2007)

Brazilië

7. The Blessing (5:39)
  8. Malá Strana (2:30)
  9. Acróstico (4:25)
  10. Xilo (3:54)
  11. Beautiful Life (8:30)
  12. Hera (3:58)
  13. The Verdict (3:36)
avatar van Zwammer
Een schitterend minimalistisch techno-plaatje met zo'n heerlijk zomers gevoel. Deze warme, zwoele plaat uit het exotische Brazilië komt met stip binnen op nummer één in mijn top 10 van het mooie jaar 2007

avatar van KampF
Yeah eindelijk op de site!

Echt een heel goed album ja. Ik vind em nu al de beste electro-plaat van 2007. Ook direct aan Electro_ getipt, ben benieuwd wat hij ervan vindt.

Luisterbeurt 2 was al goed voor een 4*
Ik denk dat dat alleen maar omhoog kan.

Zwammer schreef:
komt met stip binnen op nummer één in mijn top 10 van het mooie jaar 2007

Ik denk dat dit ook voor mij geldt.

Jammer dat Arquipelago er niet op staat, vond ik het beste nummer van Total 7. Maar goed, ik ben hier wel uitermate nieuwsgierig naar!

Electro_
Bedankt voor de tip zowel KampF als Zwammer . En sorry voor jullie maar ik vind hem de eerste keer toch wat tegenvallen. Ik hoor de genialiteit er nog niet in, klinkt allemaal wat simpel. Waarschijnlijk niet mijn nummer één van dit jaar, maar wie weet wat een paar luisterbeurten nog veranderen.

ohmusica
ondefinieerbare klasse in een genre dat heel vaak enkel maar misbaksels oplevert !!!

Ik vind hem ook wel erg mooi. Lekker helder geproduceerd, mooie melodieën. Fijn, fijn, fijn. Plaat van het jaar tot nu toe, denk ik.

avatar van luc011190
Erg fijn en leuk, klinkt als Booka Shade maar dan wel een paar klasses minder. Voor de mensen die dit goed vinden en Movements nog niet kennen is dat dus een hint!

Luc, luc, luc...
Waarom moest ik het weer gelijk met Booka Shade vergelijken? Waarom gelijk een negatieve kanttekening? Waarom moest ik openen met 3,5 ster?

Dit is magnefiek, dit is fantastisch, dit is geniaal, dit is warm, dit is diep, dit moet iedereen horen! 4,5 ster!

Ik vind het iets tè minimalistisch..

Ja, ik merkte dat ie 's ochtends vroeg een stuk minder viel, deze plaat. Beetje tam dan ofzo. 's Avonds klinkt ie een stuk beter.

De 4 blijft staan, maar hij is wel een stuk krapper dan voorheen.

avatar van KampF
Nogsteeds mijn favo plaat van 2007, want, ik heb deze het meest op repeat gehad, en is me nog niet aan het vervelen. Mijn stem 4,0* blijft wel staan omdat het allemaal niet zo héél knap gemaakt is, maar, wel lekker! Luistert gewoon lekker weg keer op keer.

avatar van Zwammer
Het is ook nog steeds mijn favo plaat van 2007. Het verveelt zeker niet, de plaat wordt juist steeds beter. Ik verhoog hem naar 4.5*

Tip: Pantha Du Prince - This Bliss, ook een lekker album uit 2007.

Hier wordt ie ook steeds beter. Vaak draaien doet wonderen, ik begin er eindelijk een beetje grip op te krijgen. Alleen duurt ie me net iets te lang en vind ik het niet nodig dat ie aan het einde nog even The Cure en New Order citeert.

avatar van Comrade
'Het driekoppige kind van James Holden, Trentemöller en Apparat'. Zo omschreef het Duitse Kompakt-label deze CD. Ik ben niet zo voor gayporn, maar verdomme, dat moet wel een geniaal kind zijn. Snel eens die plaat beluisteren.

Dan vind ik die afzonderlijke namen toch net iets beter nog. Maar een mooie plaat is dit zeker.

herman schreef:
Dan vind ik die afzonderlijke namen toch net iets beter nog.

Eens. Veelzijdiger ook.

roeland
Soms kloppen de melodieën en harmonieën gewoon niet met elkaar, naar mijn mening dan. Neem het openingsnummer, dat knarst als de hel: de melodie hangt totaal niet samen met de bas. Daarom zit deze cd me niet heel lekker. Daarnaast vind ik dat Gui het zichzelf soms wel iets te makkelijk maakt, en de nummers soms zelfs onafgemaakt/afgeraffeld lijken.

Nummers a la Mr. Decay zijn lekker, zeker voor de zomer, maar over het algemeen had deze plaat had zoveel beter gekund...
Tussen 3 en 3,5.

Ollie
Ik weet niet wat ik moet vinden van deze cd, net 1e luisterbeurt gehad. T is niet verkeerd maar t is ook weer niet zo dat ik zeg van woow wat een top album! Misschien moet ik het album meer luisterbeurten gunnen, laat ik dat dan maar eens doen. Jullie horen nog van me eindoordeel!

Ollie
Heb m nu paar x geluisterd! Vind Terminal echt een top plaat! En Gate 7 ook de rest is allemaal leuk maar springt er niet echt uit! Toch een leuk album.

4,0!

avatar van luc011190
Misschien een beetje clichématig om aan de afkomst te refereren, maar deze plaat is echt warm. Toch wel een term die ik niet heel snel met minimal associeer.

avatar van Goodfella
Ik luister nu Matryoshka van deze meneer.. man man wat een VETTE track! Van de versgebakken "Speicher 55" EP met SCSI-9.

Qua melodieën zó grandioos mooi dat het minimal/techno-hokje voor geen meter meer past. Hulde voor deze man, voor mij zeker een van de revelaties van 2007.

Mooie track idd, maar dat nummer van SCSI-9 mag er ook zijn zeg! Kippenvel... Bedankt voor de tip.

avatar van thaw04
Gekke plaat. Het lijkt wel dat deze man niks fout kan doen. Xilo vind ik er toch torenhoog bovenuit steken. Wat een simpel maar toch ó zo lekker nummertje.

avatar van Leonard91
Leuke plaat, wel een beetje "licht" voor mijn gevoel. Allemaal mooie melodieën, dat wel. Zitten wel een paar nummers op die wel in het sfeertje van het album passen maar niet echt bijzonder zijn op zichzelf, The Verdict bijvoorbeeld. Daar tegenover staan dan wel weer een paar knallers als Terminal opstaan, het grootste minpunt is dat Arquipelago er niet opstaat, dat was dan zeker een van mijn favorieten geweest, wat een track! Mooi album, 4*

Kan er niks ander van maken, dit zijn 5 sterren. Die gui boratto is alles, ik stond er bij op i love techno 2007 .. ik raakte in extase ! wat kan die kerel muziek maken!

avatar van luc011190
Dat was echt geweldig he? Ik kon me op dat moment ook niet voorstellen dat die muziek ooit uit de computer is gekomen. Een van de mooiste muziekbelevingen uit mn leven

avatar van berghti
Gebakken stoofperen

bertito
Via The Field: from here we go sublime tot dit album gekomen. Een keer geluisterd en het pakt mij nergens. Vond het leeg klinken. Waar Axel Willner aan het existentiele gevoelsleven raakt, doet Boratto meer een appel op het oppervlakkige fijngevoel d.m.v. percussie en varierende bas.

avatar van levenvergeten
Het kwartje valt bij mij gelijk. Wát een toffe plaat!

Het kwartje is bij mij niet gevallen bij de eerste luisterbeurt. Klinkt ietwat vlak en Boratto weet mijn aandacht er niet zo goed bij te houden. Sufte tegen het eind van de cd dan zelfs ook wat in. Een tweede luisterbeurt zal hopelijk uitmaken of deze plaat aan mij besteed is of niet, voorlopig ben ik in ieder geval nog niet onder de indruk.