menu

Dream Wife - Dream Wife (2018)

mijn stem
3,53 (19)
19 stemmen

Verenigd Koninkrijk / IJsland
Pop / Punk
Label: Lucky Number

  1. Let's Make Out (2:55)
  2. Somebody (3:29)
  3. Fire (3:33)
  4. Hey Heartbreaker (3:20)
  5. Love Without Reason (3:18)
  6. Kids (3:59)
  7. Taste (2:46)
  8. Act My Age (2:21)
  9. RIght Now (2:28)
  10. Spend the Night (2:39)
  11. F.U.U. (3:50)

    met Fever Dream

totale tijdsduur: 34:38
zoeken in:
avatar van E-Clect-Eddy
4,0
Vanaf vandaag tijdelijk te beluisteren, voor de officiële release volgende week vrijdag, via een stream van NPR first listen

De single had ik al eens gehoord, straks ook maar de rest

Love Without Reason is één van de nummers die ik nog niet kende en die meteen bevalt.

avatar van RadioMad
Beluisterd na wat lovende reacties gelezen te hebben, maar ik ben er niet zo kapot van. Alle tracks lijken op mekaar.

avatar van erwinz
4,0
recensie op de krenten uit de pop:
De krenten uit de pop: Dream Wife - Dream Wife - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Het verhaal achter het Britse trio Dream Wife klinkt bijna te mooi om waar te zijn.

De uit IJsland afkomstige Rakel Mjöll ontmoette de Britse meiden Alice Go en Bella Podpadec op de kunstacademie in het Londense Brighton. Voor een kunstproject creëerden de drie een fake meidengroep, waarna uitsluitend voor de lol wat muziek werd gemaakt.

We zijn inmiddels drie jaar verder en Dream Wife behoort momenteel tot de door de Britse muziekpers meest gehypte bands van 2018.

Ik ben altijd wat op mijn hoede als de schreeuwerige Britse muziekpers aan de haal gaat met een nieuwe hype, maar als zelfs de Britse kwaliteitskrant The Guardian valt voor de charmes van het drietal uit Londen moet er wel iets aan de hand zijn.

Ik heb het titelloze debuut van Dream Wife daarom ook maar eens in de cd-speler gestopt en begrijp nu waarom de Britse muziekpers zich zo makkelijk heeft laten verleiden door de charmes van het Britse trio.

Dream Wife laat zich op haar debuut door van alles en nog wat beïnvloeden. Denk hierbij aan de Riot grrrl rock van bands als Bikini Kill, Sleater Kinney en Babes in Toyland, aan de muziek van bands als Yeah Yeah Yeahs en The Sounds, maar vergeet ook Bow Wow Wow en Transvision Vamp niet.

Hiermee hebben we de rauwere kant van de muziek van Dream Wife grotendeels te pakken, maar het Brits-IJslandse drietal is ook niet vies van pure pop. Denk hierbij aan alles van Blondie tot Grimes, met een vleugje Madonna in het midden.

Dream Wife eet op haar debuut van meerdere walletjes en heeft alle invloeden aan elkaar gesmeed in popliedjes die misschien even rauw en tegendraads klinken, maar die uiteindelijk vooral vol zoete verleiding zitten.

Nu kun je een album als het debuut van Dream Wife op meerdere manieren beluisteren. Je kunt op zoek gaan naar de waarheid achter de hype en je afvragen of Dream Wife nu echt “the next big thing” is. Dat is natuurlijk niet het geval. Het drietal uit Londen heeft goed geluisterd naar een heleboel voorbeelden en heeft alle ingrediënten vermengd tot een gerecht dat smakelijk is, maar zeker geen culinair hoogstandje.

Ik hoor op het debuut van Dream Wife niets nieuws en hoor ook geen uitzonderlijk talent. Toch ben ik heel blij met deze plaat, want met de songs van het drietal is echt helemaal niets mis. De songs zijn misschien wat eenvormig, maar liggen stuk voor stuk lekker in het gehoor, terwijl ze toch ook rauw en smerig kunnen klinken.

De eenheid van gitaar, bas en drums klinkt solide met hier en daar geweldige riffs en ook in vocaal opzicht houdt Dream Wife zich vrij makkelijk staande. Het debuut van Dream Wife is 34 minuten lang goed voor een glimlach en tijdens die 34 minuten komen ook een aantal popliedjes voorbij die je niet zomaar gaat vergeten, wat voor een debuut geen misselijke prestatie is.

De meiden sluiten ook in tekstueel opzicht nog eens slim aan bij meerdere actualiteiten, waaronder de #MeToo discussie, wat de aantrekkelijkheid van dit debuut nog eens verder vergroot.

Mijn advies: gewoon genieten van het frisse debuut van Dream Wife en verder niet teveel over nadenken. Bij het volgende album kunnen we ons altijd nog de vraag stellen hoe goed Rakel Mjöll, Alice Go en Bella Podpadec zijn. Voorlopig vind ik ze fantastisch. Erwin Zijleman

avatar van WoNa
4,0
Dit is een van die plaatjes die bij eerste beluistering een mwah, dit heb ik eerder gehoord, reactie oplevert, maar vervolgens al snel volkomen overtuigt door de frisheid waarmee het gebracht wordt. De drie dames en een, in ieder geval voor mij anonieme drummer, spelen fris van de lever, zingen geregeld bijna extatisch en met een enthousiasme waarbij niet geraakt worden geen optie is.

Vraag me dan ook niet naar een favoriete song, want die heb ik niet. 'Dream Wife' is als geheel aantrekkelijk. Juist ook omdat de dames goed laveren tussen een aantal invloeden, die toch, net als bij het recentelijk door mij besproken album 'Songs Of Praise' van Shame, gezocht moeten worden in het (post)punk tijdperk. Dat wil zeggen qua spel en uitvoering. Het gaat dieper dan dat. Zelf noemen de dames Blondie als groot voorbeeld, maar dan meer 'Hanging On The Telephone' dan 'Heart Of Glass' zal ik maar zeggen.

De plaat kent een hoop boosheid en opwinding. Laat je daar echter niet door foppen. Dat alles is een vermomming om het diepe popgevoel dat in deze songs zit een beetje te maskeren. Deze dames kennen hun popklassiekers en zetten ze allemaal in. Dat levert een plaat op die gekenmerkt wordt door heel veel dynamiek. Meezingen is een verplichting en stilstaan onmogelijk. Kortom, Dream Wife komt met een heerlijk debuut en de tijd zal leren welke het leukst is, 'Songs Of Praise' of 'Dream Wife'?

Het hele verhaal staat hier op WoNoBlog.

avatar van Poles Apart
3,0
"Spend the Night" hoort gewoon een hit te worden, aanstekelijker kan bijna niet!

De single 'Somebody' is heerlijk.

avatar van rzasa
3,5
Er staan een paar heerlijke singles op, andere nummers blijven net even wat achter. Maar zeker een puike plaat. Moest af en toe aan Kenickie denken.

avatar van coldwarkids
Somebody

Gast
geplaatst: vandaag om 14:38 uur

geplaatst: vandaag om 14:38 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.