Iggy Pop - American Caesar (1993)

Label: Virgin

1. Character (1:07)
  2. Wild America (5:52)

met Henry Rollins

3. Mixin' the Colors (4:49)
  4. Jealousy (6:04)
  5. Hate (6:56)
  6. It's Our Love (4:09)
  7. Plastic & Concrete (2:55)
  8. Fuckin' Alone (4:56)
  9. Highway Song (3:44)
  10. Beside You (4:29)
  11. Sickness (3:15)
  12. Boogie Boy (4:53)
  13. Perforation Problems (3:15)
  14. Social Life (4:12)
  15. Louie, Louie (3:47)
  16. Caesar (7:09)
  17. Girls of N.Y. * (4:15)
avatar van c-moon
Voor de opvolger van "Brick By Brick" (1989) is het tot 1993 wachten, met het album "American Caesar".

Net zoals "Brick By Brick", een zeer gevarieerde plaat met vooral de rockende Iggy, maar toch met een aantal bloedmooie ballads.

Favorieten hier zijn "Wild America", waarop Henry Rollins mee mag zingen/praten, "Mixin The Colours", "Plastic & Concrete", het epische "Caesar" (".. throw them to the Lions! Hail Caesar!.." ) en zeer zeker Iggy's sterke interpretatie van de rock 'n roll klassieker "Louie Louie", tevens een instant live crowdpleaser...

avatar van sherpa

avatar van vin13
sherpa schreef:
Mijn favoriete track op deze plaats is evenwel "Fuckin' Alone".

Precies, rauw en oprecht.

Mr_White
Ik vind Jealousy echt zo'n heerlijk nummer waar ik uren naar kan luisteren. Mixin The Colors en uiteraard Louie, Louie zijn daarnaast ook nog uitschieters die briljant zijn.

avatar van SirNoodle
sherpa schreef:
Mijn favoriete track op deze plaats is evenwel "Fuckin' Alone".

yep, fucking alone, geweldig goed, en ook wel een beetje vals gezongen hier en daar, maar dat past perfect in dat nummer

avatar van iggy
Een van de betere iggy platen. Ik ben nooit zo;n stooges fan geweest. Persoonlijk vind ik iggy solo vele malen beter. Wat altijd opvalt bij zijn live optredens is dat die eeuwige en altijd de zelvde stooges nummers om de hoek komen kijken. Die mag hij wat mij betreft inruilen voor social life,wild america of fucking alone enz. Nee op deze plaat rockt iggy of hij gooit er een cynische ( typisch iggy) balad in. Prima plaat man niks mis mee. En ook nog eens een heerlijke hoes maar dat terzijde

Iggy/diver

Wel een goed album.
Ik weet wel dat deze via bladen als de OOR werd gepresenteerd als het antwoord op de gitaarpunk van dat moment door de oerpunker himself.
Hij ziet er natuurlijk op de hoes uit als de vader van Kurt Cobain (inclusief de drugs), hij zou zo langs een vuilnisvat in Seattle weg geplukt kunnen zijn, zich verwarmend aan een ontstoken vuurtje.
Toch zit dit album niet ver verwijderd van Brick By Brick; best commercieel te noemen.
Nee, dit is net zoveel punkrock als Monster van REM , met af en toe een Pixies achtige uitschieter als Plastic & Concrete of Sickness en Beside You heeft Ramones klinkende zangpartijen.

avatar van frolunda
Sterk,afwisselend en ook nog lekker lang album van Iggy Pop.In dit geval is dat duidelijk een pluspunt want American Caesar kent weinig zwakke momenten.De opener (na het intro) Wild America,in samenwerking met Henry Rollins is al meteen een hoogtepunt en ook de rocker Mixin' the colors is een prima nummer (dat riffje komt me overigens bekend voor...iemand?).Verdere uitschieters zijn Plastic & concrete (met lekkere gitaarsolo),Fuckin' alone en Social life,inclusief mooie tekst.Verder gewoon een degelijke cd en voor mij één van zijn betere.Goed.

Krokus
Girls of N.Y , song 17, ontbreekt helaas in deze tracklist.

avatar van CWTAB
Girls Of N.Y. stond inderdaad niet op de originele vinyl uitgave (te lange tijdsduur) maar is voor de cd uitgave wel uitgebracht