Elbow - The Best Of (2017)

Label: Polydor

1. Grounds for Divorce (3:37)
  2. Magnificent (She Says) (4:26)
  3. Lippy Kids (6:08)
  4. One Day Like This (6:40)
  5. The Bones of You (4:53)
  6. My Sad Captains (6:00)
  7. Leaders of the Free World (6:17)
  8. Mirrorball (5:50)
  9. Fugitive Motel (5:07)
  10. New York Morning (5:20)
  11. Great Expectations (5:01)
  12. The Birds (8:02)
  13. Scattered Black and Whites (5:25)
  14. Golden Slumbers (2:24)
  15. Any Day Now * (6:19)
  16. Fly Boy Blue / Lunette * (6:16)
  17. Weather to Fly * (4:32)
  18. Station Approach * (4:23)
  19. Switching Off * (4:58)
  20. Little Fictions * (8:31)
  21. This Blue World * (7:11)
  22. Kindling (Fickle Flame) * (3:44)

met John Grant

23. Newborn * (7:34)
  24. Puncture Repair * (1:50)
  25. The Night Will Always Win * (4:31)
  26. Starlings * (5:04)
  27. The Loneliness of a Tower Crane Driver * (5:22)
  28. Dear Friends * (4:59)
avatar van E-Clect-Eddy
Een verzamelaar van Elbow gaat nog op tijd voor de kerst landen ook in 2 cd Deluxe versie.

Hierop een nieuw(?) nummer een cover van Golden Slumbers wel bekend van die biet-sjongens, ook op single uitgebracht vandaag. Heerlijke uitvoering.

John Lewis Christmas ad 2017

avatar van jellecomicgek72
Snap niet waarom je dit zou willen hebben.

avatar van Poles Apart
Enkel uitgebracht als vehikel voor "Golden Slumbers". Die Kerst-commercials van de grote supermarktketens/warenhuizen zijn hier in de UK big business. Tesco, Aldi, Waitrose/John Lewis, Sainsbury's etc, ze hopen elkaar af te troeven met een goed filmpje en dito soundtrack. De Elbow cover van "Golden Slumbers" zal om die reden vast een jetser van een hit worden, aangezien je er op TV en radio mee doodgegooid gaat worden. Enfin, slimme beslissing om het als nieuw nummer aan een verzamelaar toe te voegen, dat garandeerd zo'n beetje het succes voor dit album.

Qua samenstelling een beetje vergelijkbaar met die Radiohead Best Of van een jaar of tien geleden.

Foeilelijke hoes overigens, zal de 'ontwerper' niet veel elbow grease gekost hebben .

avatar van terom
Geen Powder Blue?

Blijkbaar heeft Guy Garvey hier slechte herinneringen aan, want ze spelen dit nummer nooit live.

Ik vind het nog steeds een van hun toppers!

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
Beetje irrititant dat Garvey in Golden Slumbers steeds 'singg a lullaby' zingt, met een harde G.

avatar van lennon
Simon Smith schreef:

Tja... accentje he... mccartney heeft er zelf ook wel eens last van.. maar niet in dit nummer.

Mij stoort t niet. Het is een wonderschone compositie en je moet heel erg je best doen dit te verkrachten.
Elbow heeft t mooi gecovered.

avatar van coldwarkids
Waar is Not A Job??? Beste nummer van Elbow ooit.

avatar van Juveniles
terom schreef:
Geen Powder Blue?

Ik vind het nog steeds een van hun toppers!

Inderdaad, als er 1 nr zonder meer op had moeten staan, was het Powder Blue wel. Prachtige song.

avatar van CWTAB
Nou voor mij mocht Ribcage, Fallen Angel, Forget myself, Mexican Standoff, Open Arms of Snowball er ook nog bij naast Powder Blue, maar dan zitten we aan 3 cd's....

avatar van Ray P Leak
0,5
Vreselijke band. Als ik die theatrale zanger tijdens het zingen zijn belerend vingertje zie opsteken en met een groot gebaar zie wijzen naar het publiek, wat ie om de halve minuut doet, krijg ik spontaan koppijn.
Erg ook dat ie soms een gitaar pakt, dat ergens op het podium staat, de riem omdoet, weer verder zingt en zonder op dat ding gespeeld te hebben de gitaar weer wegzet.

Alles aan die gast is tenenkrommend nep.

avatar van Chameleon Day
Moet dit nou....een verzamelaar?

avatar van Denniz78
Dit is meer een greatest (festival) hits dan een best of. Ik wil niet als een snob overkomen, maar waar is het sympathieke dwarse bandje gebleven van de eerste 3 platen???

avatar van Chameleon Day
Zo gaat het vaak, met dit soort bandjes....Ook al doet Elbow het nog goed en dan neem ik de lichte neerwaartse lijn die er gelet op LF toch wel is, nog even voor lief. In 2001 kocht ik naast Asleep in the Back ook Parachutes. Twee fraaie platen. Het bandje van laatstgenoemd album is echter al heel veel eerder in een zeer diep ravijn gesprongen...

avatar van LucM
Dat een band of artiest na zoveel jaren met een verzamelaar op de proppen komt is niet abnormaal en dit is pas hun eerste, van sommige bands en artiesten zijn er inmiddels meer compilaties uitgebracht dan reguliere albums, de één nu overbodiger dan de andere.
Voor mij is deze compilatie overbodig aangezien ik alle reguliere albums van Elbow bezit (en ze zijn allemaal prima) maar voor anderen is dat een prima instapper.

Chameleon Day schreef:

Maar wel met Parachutes om, dus.

Voor mij is deze verzamelaar ook overbodig. Vind het meer iets voor bands met een lange staat van dienst. Realiseer me opeens dat Elbow alweer 16 jaar meegaat, dus dan mag het wel een keer, maar het lijkt voor mij dus alsof ze er pas veel korter bij zijn.... bijzonder.

avatar van IntoMusic
Mijn hemel wat een zure reacties zeg... Ik heb alles van Elbow en deze verzamelaar is een prima toevoeging om net die songs bij elkaar te horen die niet op elkaars album staan (ohja, dat was de uitleg van een verzamelaar ). Dit trekt weer legio mensen die Elbow niet (compleet) kennen en dat is alleen maar goed.
Songs zijn lekker divers en ben het met Denniz eens dat het een soort festival greatest is. Niet erg, want ook dat beweegt misschien weer meer mensen naar hun concerten. En over de band zelf: Garvey's stem is ijzersterk en soms hypnotisch van klank. This blue world is daar één van de voorbeelden in.
Ik ben er blij mee

avatar van meneer
Gewoon een commerciële uitgave. Met lijstduwer ‘Golden Slumbers’. Cashen wat je cashen kan. Maar dat is heel normaal in de Anglicaanse landen zo voor kerst. Deden The Beatles al in de jaren 60. Is cultuur.

En als je het mooi vindt gewoon lekker genieten. En als je het een overbodige uitgave vindt zet je toch gewoon je al gekochte albums op.

Elbow is het bij mij elke keer net niet, net wel. Ik krijg er nooit goed grip op.
De ene keer ga ik helemaal op in hun albums, en de andere keer glijden ze volledig langs me heen.

Zo'n compilatie is voor mij handig om in mijn mobiel te zetten. Voeg ik er zelf Powder Blue nog aan toe en dan hoef ik verder niet al te veel moeite te doen omdat het kant en klaar wordt aangeleverd, want je kan natuurlijk ook je eigen verzamelaar samenstellen. Hoef ik verder niks van de band bij me te hebben als ik de deur uit ga. Is zo'n verzamelaar prima

Verder zijn dit soort compilaties nooit goed natuurlijk tenzij je echt maar 1 album van ze wilt hebben. En dan moet je het accepteren dat de keuze van de tracklist voor jou genomen wordt.

Laten we eerlijk zijn: veel mensen zijn helemaal niet van die grote muziekliefhebbers/snobs zoals wij hier zijn en die vinden dit soort verzamelaars helemaal prima. Niks mis mee.

IntoMusic schreef:
Ik heb alles van Elbow en deze verzamelaar is een prima toevoeging om net die songs bij elkaar te horen die niet op elkaars album staan.

Dan ben ik maar zuur, maar ik begrijp werkelijk niet wat hier de lol van is en waarom je hier ook maar 1 eurocent aan uit zou willen geven. Maar goed, ik ben sowieso niet van de verzamelaars. Heb er 4 (de Rode en de Blauwe van de Beatles, Best of Jethro Tull en Remasters van Led Zeppelin) in mijn collectie en draai ze echt helemaal, helemaal nooit.

Tony schreef:
...waarom je hier ook maar 1 eurocent aan uit zou willen geven...

Gelukkig leven we tegenwoordig in een wereld waarin je muziek als een snack uit de muur kunt luisteren. Het is inderdaad je ding of niet, who cares! Gelukkig zie ik overal wel het positieve van in en koop ik niet zomaar iets wat ik uiteindelijk niet luister of op tegen ben: zonde voor de verzamelaar wat weer ruimte inneemt. Misschien is Spotify iets voor jou

IntoMusic schreef:
Misschien is Spotify iets voor jou

Haha, ook, maar je bent blijkbaar niet de snelste van begrip, dus ik leg het nog even uit... ik koop de albums, je weet wel, zoals de artiest het bedoeld heeft. Drollen van de platenmaatschappij, zoals deze verzamelaar, laat ik liggen.

avatar van IntoMusic
Jammer van de opmerking. I rest my case

Parlotones
coldwarkids schreef:
Waar is Not A Job??? Beste nummer van Elbow ooit.

En Forget MySelf hun beste nummer vind ik.

avatar van rkdev
Elbow is meer een albumband dan een singles band. Dit is echter wel een sterke verzamelaar die als een goede instapper kan dienen, al is de 1CD versie wel erg incompleet. En zelfs op de goed samengestelde 2CD versie mis ik nog persoonlijke favorieten zoals Powder Blue, Not a Job, Forget Myself, Open Arms, Real Life (Angel) en All Disco. Al het gebodene is natuurlijk wel van heel hoge kwaliteit en ik ben blij om Golden Slumbers op CD te hebben. En voor de anders nummers zit ik gewoon weer de albums op.