Plaat een aantal malen beluisterd intussen, interessante band dat Kashmir. Mijn indrukken tot dusverre:
Mom in Love, Daddy in Space - mooie, stemmige opener. Every home should have a mom in love... 4*
Make it Grand - redelijk rocknummer met wat zeurderige zang (die ik over het algemeen erg goed vind overigens). 3*
Lampshade - heel bijzonder, emotioneel en (zo klinkt het) persoonlijk nummer over incest (dat maak ik althans op uit de tekst). Enig idee of dit dichtbij 1 van de bandleden is gebeurd? 4*
Graceland - blijft het prijsnummer. Heerlijk melancholiek en met een killer chorus. Yes I tried with aspirin, and a nice calm weekend... but my heart has left me there. 5*.
It's OK Now - jammer dat dit nummer het tempo en de spanning gedeeltelijk weghaalt. Het instrumentale einde is wel mooi maar als geheel een mindere song. 2*.
Miss You - lekkere meezinger dat bij mij meteen associaties met Fake van The Frames opriep. 3*
New Year's Eve - somber, rustig nummer. Over luchtigheid hebben we het al lang niet meer
Mudbath - zompige sound met een aardig refreintje, maar toch een beetje een filler. 2*
Gorgeous - na het wat mindere middenstuk een mooi maar triest nummer. 4*
Kiss me Goodbye - Out with a bang. Sterke, krachtige song. Wet my lips one last time... 4*
Al met al een sterke plaat van Kashmir, al heeft Zitilites nog zeker m'n voorkeur. 3,5*.