Ryan Adams - Demolition (2002)

Label: Lost Highway

1. Nuclear (3:25)
  2. Hallelujah (3:10)
  3. You Will Always Be the Same (2:37)
  4. Desire (3:41)
  5. Cry on Demand (4:22)
  6. Starting to Hurt (3:18)
  7. She Wants to Play Hearts (4:01)
  8. Tennessee Sucks (2:55)
  9. Dear Chicago (2:13)
  10. Gimme a Sign (3:03)
  11. Tomorrow (4:23)
  12. Chin Up, Cheer Up (2:59)
  13. Jesus (Don't Touch My Baby) (2:59)
  14. New York, New York * (3:47)
  15. To Be Young (Is to Be Sad Is to Be High) * (2:52)
  16. Blue * (2:29)
  17. Song for Keith * (3:34)
avatar van fish
Op de een of andere manier, ondanks het gebrek aan een zekere structuur (valt ook te verwachten van een verzamelaar demo's en leftovers), draai ik deze vaker dan Gold. Het ingetogen aspect van dit album, niet in de laatste plaats vanwege Cry on demand, maakt dit album in mijn ogen boeiender dan Gold. Deze is artistieker in ieder geval.

avatar van strandsmurf
Ik krijg meerdere malen kippevel bij het beluisteren van dit album. Geef Ryan een gitaar en de stroom briljante luisternummers is niet meer te stoppen. Het album 'Gold' is dan misschien meer een geheel, maar ook ik draai 'Demolition' vaker. Het album 'Love is Hell' is van dezelfde kwaliteit echter wel een kwartier langer, dus die krijgt van mij nog een half puntje extra. Je kan gratis een live-concert van hem bekijken op de site www.fabchannel.com, waar overigens nog meer zeer goede concerten gratis te zien zijn, o.a. Damien Rice, Bettie Serveert, Daryll-Ann en vele anderen. Net als dit album een de bovengenoemde site een absolute aanrader.

avatar van deek
Bedankt smurf voor de tip, ik zal het eens gaan bekijken, en een 4 voor de cd.

Over kippenvel gesproken, Dear Chicago bezorgt dat zeker bij mij...

wel erg pop maar zeker een dikke 4

avatar van LittleBox
Ik zat op drie sterren maar toen las ik
Bloompje schreef:
Over kippenvel gesproken, Dear Chicago bezorgt dat zeker bij mij...
O ja, dat is vreselijk mooi. Halve ster erbij. Ik zet dit album af tegen Cold Roses en dan valt de rest een of meer sterretjes terug....

beaster1256
duidelijk een demo lp , maar nuclear is prachtig en zo staan er nog wel een paar zeer goeie nummers op , spijtige van die demo achtige productie , maar zeker niet zijn slechtste

Voor een album vol leftovers en demo's is dit wel een geweldige plaat. Het is dan misschien geen geheel maar het overgrote deel van de nummers klinkt erg goed. Cry on demand en Nuclear springen er voor mij wel uit. een van zijn betere albums, een verademing vergeleken met Rock n Roll.

avatar van thebestfreaks
Mooie nummers hierop. Chin Up, Cheer Up blijft maar in mijn hoofd rondtollen .. Maar als geheel ontstijgt het niet echt de middenmoot. 3*

EVANSHEWSON
Heb deze destijds gecopieerd van de bieb. Gisteren bij het nakijken van de platenkast (ca 3000 cd's, ik weet het... een wandje vol !) deze van Ryan Adams er nog eens uitgehaald;
Ga ik vandaag herbeluisteren en me er dan over uitspreken !
Die man heeft in elke geval al prachtige platen gemaakt, hij is zeker niet lui geweest, want mijn geldbeugel (ben absoluut geen downloader !) kon zijn vlugge opeenvolging van nieuwe releases niet meer aan !

EVANSHEWSON
Voilà, ik heb deze plaat nogmaals beluisterd - dat was wel effe geleden - en jawel, ik vind dit een goed plaatje !
Chin up, Cheer up (country-invloeden) en Hallelujah toch de leukste nummers;
Het nummer Desire doet trouwens in het refrein wat denken aan U2's Desire, al is dat een andere song natuurlijk.
De afwisseling tussen hardere en meer ingetogen songs is zeer geslaagd op dit album. Toch 4 sterren, jawel ! ****

chocoloco
Nog even leren kennen en dan krijgt ie nog wel een half sterreke bij

avatar van bertus99
Tja, en hoe wisselvallig die Adams is bewijst deze plaat. Kon me totaal niet bekoren. Het een paar jaar later veschenen Cold Roses getuigde daarentegen van grote klasse. Ik denk dat Adams gewoon te weinig kritisch is op wat hij uitbrengt. Minder, maar beter uitbrengen lijkt me

Father McKenzie
Rommelig, jawel, leftovers, ook waar, maar op zich zeker geen slechte plaat; Ik zit momenteel nogal in een Ryan Adams roes, ik herbeluister alles, gewoon om wat leuke cd's te rippen voor in de truck, en ik ga deze toch wat opwaarderen, lang niet slecht, Hallelujah, Nuclear; She Wants To Play Hearts, toch veel fijn leftovermateriaal dat goed gerecycleerd werd hier.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Wederom na Heartbreaker & Gold een gaaf album van klasbak Ryan Adams.
Slotnummer Jesus ( Don" t Touch My Baby ) is de vreemde eend in de bijt maar is wel een sfeervol einde van een mooi album.
Het is allemaal weer aanwezig op deze plaat: mondharmonica, pedal steel & piano, heerlijk om te beluisteren.
De 2 absolute knallers van de plaat vind ik Desire & Cry On Demand, werkelijk fenomenaal!!
Beide nummers horen mijn inziens bij de mooiste liedjes wat de man uit de hoge hoed heeft getoverd.

avatar van harm1985
Goede plaat, voor de liefhebber zijn de bootlegs The Suicide Handbook en 48 hours ook zeker de moeite waard.

avatar van harm1985
Leuk weetje: Chris Stills, die ook meespeelt op dit album (en Gold overigens), is de zoon van Stephen Stills, geen onbekende voor de meesten hiero.

avatar van De Daniël
Eigenlijk nooit goed tot zijn recht laten komen dit album, maar het is behoorlijk goed allemaal.

avatar van Wickerman
Belachelijk sterke verzamelaar van die verschillende sessies. Heerlijke plaat.

avatar van stef212
Ja, wat is dit toch weer lekker zeg. Vreemd genoeg vind ik 'Starting To Hurt' altijd een geweldig moment op de plaat, maar dat zal wel liggen aan de fenomenale live-versie bij Letterman.

Dear Chicago...goede genade, wat mooi. En herkenbaar, klein meesterwerkje.

avatar van Wickerman
'Starting To Hurt' en dat andere uptempo nummer van The Pinkhearts vind ik tenenkrommend.

avatar van Cor
Cor
Echt een allegaartje, deze kliekjes uit voorgaande jaren. En deels het geluid van 'Heartbreaker', deels het geluid van 'Gold'. Niet alles is even geslaagd en als geheel is het wat rommelig. Maar her en der toch weer zo'n pareltje waar Adams patent op heeft.

avatar van Twinpeaks
Prachtig allegaartje, waarbij je hoort wat voor goede songwriter Adams eigenlijk is. Ondanks het ontbreken van een geheel zijn alle composities van hoog niveau. Het meedoen van Gillian Welch op Tomorrow is voor mij een kers op een al heerlijk taartje. Ietwat ondergesneeuwd in de overvloed aan releases van Adams , maar deze mag toch wel een aparte vermelding krijgen. 4 en halve ster.