Grant Lee Buffalo - Fuzzy (1993)

Label: Slash

1. The Shining Hour (3:53)
  2. Jupiter and Teardrop (5:57)
  3. Fuzzy (4:57)
  4. Wish You Well (3:28)
  5. The Hook (4:10)
  6. Soft Wolf Tread (2:50)
  7. Stars N' Stripes (4:41)
  8. Dixie Drug Store (3:08)
  9. America Snoring (3:38)
  10. Grace (6:13)
  11. You Just Have to Be Crazy (3:36)
Fuzzy klinkt alsof het zojuist uit de hemel kwam vallen. Is de rest net zo mooi? Zo ja, dan moet ik dit album zo snel mogelijk horen!

avatar van Kos
Kos
Heel mooi nummer inderdaad!

het album is helemaal geweldig...(aanrader)

avatar van Tromop
Persoonlijke voorkeur op dit album is het nummer "Jupiter and Teardrop" maar zoals al gezegd de rest is zeker de aanschaf waard.

avatar van Paalhaas
De genoemde nummers zijn prachtig inderdaad. Maar mijn winnaar is toch The shining hour. Uitstekend album, 4/5.

avatar van VanDeGriend
Dit album wordt in schoonheid nog ovetroffen door opvolger "Mighty Joe Moon". Daarna blijkt de koek helaas een beetje op.

fredpit
deze zal ik weer eens van zolder halen....mooi zonder echt uitzonderlijk te zijn...kan me nu eigenlijk alleen het titelnummer voor de geest halen..

avatar van starsailor
heb deze band live mogen aanschouwen van ongeveer 1 meter afstand. Heb vele concerten/bands gezien, maar dit is de beste zanger die ik ooit live gehoord heb.

avatar van JAD
JAD
Wat een pareltje!

khonnor
gvd, zo'n laag cijfer voor één van de parels uit de nineties. musicmeter publiek heeft soms echt geen smaak

JolkiPalki
Heb deze muziek 15 jaar geleden op een bandje gehad maar weet, op het geweldige nummer Fuzzy na, niet meer hoe het klinkt. Toch maar eens aanschaffen op c.d...

avatar van starsailor
herman schreef:

the hook 1 stem, stars 'n stripes 3 stemmen.....
Over uit de hemel vallen gesproken

avatar van Hendrix4live
Wat een fantastisch album. Zo jammer dat je hier niets meer van hoort. Iniedergeval ik niet.

avatar van Hendrix4live
Ik denk dat ik deze maar eens in mijn top 10 ga doen. Het is zulke onwaarschijnlijk mooie muziek.

avatar van spruitje
Wat een belachelijk laag gemiddelde voor zo'n prachtige plaat!
Elk nummer is geweldig, zoals elke plaat van GLB erg goed is, die stem van die Phillips (die nog half Native American, wij zeggen: Indiaan, blijkt te zijn ook) is ronduit adembenemend... I rest my case. 5 sterren, alleen al voor de schitterende 'ballad' 'The Hook'... 'Cause this is the hook that drags you
This is the hook in the crook of your neck'..!

avatar van Kronos
spruitje schreef:
Wat een belachelijk laag gemiddelde voor zo'n prachtige plaat!

Niet overdrijven. 3.73 is niet laag. Laat staan belachelijk laag.

Hendrix4live schreef:

Klopt van GL Buffalo hoor je niets meer, maar de zanger is solo nog redelijk actief Grant-Lee Phillips. Binnenkort (oktober 2010) ook nog te bewonderen in Paradiso.

avatar van spruitje
Kronos schreef:

Niet overdrijven. 3.73 is niet laag. Laat staan belachelijk laag.

Ach enthousiast.....enthousiast...

avatar van likeahurricane
Dit blijft een prachtplaat met allemaal juweeltjes. Ook het concert in Amsterdam was goed en er schijnt dus een reunie te komen.

Het hoogtepunt van deze plaat is Fuzzy

Fuzzy live

avatar van Ernie
the hook. pas nu ontdek ik dit prachtige pareltje op deze toch al heel erg genietbare schijf

avatar van Hanszel
Heb deze al weetniethoelang niet gehoord, maar nu weer in de speler beland (leuk spelletje, cd-roulette: ga voor je cd kast staan met ogen dicht en kies. Ruilen mag niet).

Waarom het zo lang geduurd heeft is mijzelf niet helemaal duidelijk want ik was blijkbaar vergeten hoe mooi dit is. Opvolger is zoals VanDeGriend opmerkt minstens zo schoon, daarna is hij solo gegaan oid, niet veel meer van vernomen.

avatar van de_nis_
Ze bestaan nog. Wie had dat gedacht.

En ze treden nog/weer op (@Haldern)

Line-Up

avatar van Ernie
Ongelofelijk dat deze zo laag gerated is ( ik wil hier geen Big Star-achtige discusie opstarten geen zorgen ) maar 3.77 is wel laag vind ik voor een album die in de jaren 90 werd losgelaten Te midden van al die goede gitaarplaten. nr's 1 tot 7 zijn allemaal pareltjes en Dixie drug store eigenlijk ook maar soms kakt die song te lang door, hij ontwikkelt niet echt en dreunt wat te lang door op het zelfde ritme maar soms kan ik ook echt genieten van die slow-storytelling van Phillips. De laatste 3 nummers zijn ook goed maar onderling wat inwisselbaar. alle 3 zijn ze wat trager en halen daarom het tempo wat uit de plaat voor mij. had Soft wolf tread nu op de plaats van America snoring gestaan zat er tenminste nog wat leven in de laatste 10 min van de plaat. Beetje zonde maar met tijdloze songs als Wish you well, The Hook, Stars & Stripes en natuurlijk Fuzzy zelf halen nog altijd vlot 8,5\9 op 11! Sommige rapporten van de jonge Ernie zagen er bijlange niet zo goed uit...

avatar van Tony
Jij zit ook maar net boven de 3,76 Ernie, dat helpt natuurlijk niet als je het gemiddelde omhoog wilt hebben... Wat bedoel je met Big Star-achtige discussie trouwens....

avatar van Ernie
Wat ik ermee bedoel staat erboven vermeld "3.77 is wel laag vind ik voor een album die in de jaren 90 werd losgelaten Te midden van al die goede gitaarplaten" Zou wel wat hetzelfde verhaal kunnen zijn maar ook niet natuurlijk gewoon een ondergewaardeerd schijfje in my opinion...

avatar van Ernie
En nu ik ze afgelopen zaterdag in de gietende regen maar liefst 5 nummers van deze plaat zag brengen op het Cactusfestival in Brugge ben ik zo mogelijk nog meer gaan houden van dit schitterende groepje uit de early 90's! Soft Wolf tread live was mijn persoonlijke hoogtepunt.

avatar van Ernie
Ben dit album nu opnieuw aan het beluisteren en ik kan niet minder dan een 4,5 geven. Dixie drug storen is het enige nummer dat mij op deze 'Fuzzy' soms minder aanspreekt maar anders is dit tijdloze klasse! Fans van pure songwriting met prachtige stem genre Buffalo tom, american music club en rustige Replacements kunnen dit blind aanschaffen! Live zijn ze ook verpletterend goed! Het gebeurt niet veel dat ik mij met brede grijns op het gezicht laat uitregenen maar het optreden op Cactusfestival in Brugge was van begin tot einde Fuckin epic!

Wat is dit toch een mooi album!
Aangenaam verrast.
Ik kende wel de twee albums na het debuut, maar hiervan alleen het nummer Fuzzy; welke natuurlijk prachtig is.
Maar deze overtreft die andere twee albums zeker.
Hoor hier in de zang Levellers in terug, muzikaal zo af en toe The Waterboys, en de soul van The Afghan Whigs.
En waarschijnlijk ga ik het in de loop van tijd alleen maar meer waarderen

avatar van Mjuman
Een voor het lijstje (van forgotten heroes)

Jazeker, in ieder geval wel bij mij.