Toto - 40 Trips Around the Sun (2018)

Alternatieve titel: Greatest Hits

Label: Legacy

1. Alone (4:31)
  2. Spanish Sea (4:20)
  3. I'll Supply the Love (3:45)
  4. I'll Be Over You (3:51)
  5. Stranger in Town (4:48)
  6. 99 (5:15)
  7. Struck by Lightning (4:15)
  8. Pamela (5:11)
  9. Afraid of Love (3:54)
  10. I Won't Hold You Back (4:54)
  11. Jake to the Bone (7:03)
  12. Stop Loving You (4:30)
  13. Lea (4:31)
  14. Hold the Line (3:56)
  15. Georgy Porgy (4:08)
  16. Rosanna (5:32)
  17. Africa (4:55)
avatar van Poeha
Dukebox schreef:
Wie zit hier nu op dit album te wachten? Ik als Toto fan niet dus... Komop Toto, jullie kunnen dat ook. Juist jullie! Onderhand duurt het toch wel een beetje lang....
Maar je kunt, als fan, dit album op basis van de kwaliteit van de nummers toch nooit een 0,5 geven? Dat je het niet eens bent met de uitgave van wederom een soort van best of, dat snap ik heel goed. Dat doet echter niets af aan de kwaliteit van veel van de nummers op dit album.

avatar van Timespirited
Hoewel er legio fans zullen zijn die elke nieuwe release van ‘hun’ band de hemel in prijzen, is zo’n uitgave als deze voor de fan in feite alleen interessant vanwege de nieuwe tracks. Alone vond ik leuk, Spanish Sea is interessant maar doet tegelijkertijd de wenkbrauwen iets te hoog optrekken en Struck by Lightning, die ik net voor het eerst hoorde, is niet wat ik ervan hoopte (het zou een stevige track zijn met Joseph op z’n best? Joseph zingt gewoon goed, hier tenminste niet zo high pitched. Maar helaas geen track zoals Burn). Leuk om deze nieuwe tracks bij XIV te voegen op m’n eigen playlist; zo heb je al met al best wat briljantjes - en ook een paar fillers - van Toto anno nu. Elke poging tot een verzamelaar van Toto gaat toch mank. Ik maak m’n eigen verzamelaar wel. Met in elk geval Running Out of Time, Don’t Chain My Heart, Mushanga en St. George and the Dragon - zonder Lea. timespirited@insta

avatar van Eric Derks
Een verzamelaar is lastig deze tijd aangezien je alle nummers op Spotify etc. gewoon kan terugvinden. De nieuwe nummer zijn ter promotie van dit album en een meerwaarde. Vooral Struck by lightning is een dijk van een song. Denk zelf dat dit album de aanzet is van hun wereldtournee. Al deze nummers zullen terug te horen zijn in de ziggodome volgende maand. Top album voor degene die onder een steen hebben geleefd en TOTO nog moeten ontdekken.