menu

Equiknoxx - Colón Man (2017)

mijn stem
3,39 (9)
9 stemmen

Jamaica
Electronic / Reggae
Label: DDS

  1. Kareece Put Some Thread in a Zip Lock (3:56)
  2. Heathen Emissaries from the Dens of Babylon (3:19)
  3. Plantain Porridge (3:19)
  4. Flank (4:04)
  5. Your Ears Are Not Very Small (3:39)
  6. Melodica Badness (2:32)

    met Addis Pablo

  7. Ceremonial Eating Dog (5:05)
  8. Sent for Ducklings, Got Ducks (3:38)
  9. Enter a Raffle... Win a Falafel (3:41)
  10. A World of Welsh (4:05)
  11. Definitely Not Something Offensive (3:25)
  12. Waterfalls in Ocho Rios (3:03)
  13. We Miss You Little Joe (2:55)
totale tijdsduur: 46:41
zoeken in:
avatar van Ataloona
3,5
Zeer tegendraads album van dit dancehall duo uit Jamaica. Verwacht geen typische dancehallmuziek, denk eerder aan Demdike Stare die een soort duistere dancehall variant ten gehore brengt (geen wonder ook dat Equiknoxx zich bij zijn label heeft aangesloten). Veel polyfone ritmiek met aparte instrumentatie. Zo horen we een vervormde en verknipte melodica (zoon van Augustus Pablo speelt op dit unieke instrument); unieke (soms vocale) samples, drumbeats die gemaakt zijn met verschillende real-life objects (veel hout!), daarbij vervolgens vervormt zijn tot pops en klapjes en heel veel melodische soundeffecten. Wat vooral opvalt is de vrij briljante en heldere productie van 'Colón Man'. Behoorlijk wat verborgen geluiden en effecten zijn zo te horen op hoog volume of over de koptelefoon. Die geluiden en melodieën gaan hun eigen gang tijdens de, veelal instrumentale, nummers terwijl de verschillende beats ieder nummer één krachtig basdrumritme met clicks en clacks erom heen vormen. De ritmesectie klinkt zodoende iedere song als één hypnotiserende loop. Sterk spul van deze top producers.

avatar van Ataloona
3,5
Ben er nog niet helemaal over uit of dit in mijn jaarlijstje terecht gaat komen (in ieder geval niet in mijn top 10), maar er staan hier wel wat tracks op die veel op de repeat gaan. Vooral het eigenzinnige Sent for Ducklings, Got Ducks vind ik erg mooi. Een vervormde dancehall melodie vergezeld met verschillende beats die een polyfoon ritme vormen. Ook mooi hoorbaar in dit nummer. Fantastisch geproduceerd (koptelefoon op dus, als je een crappy boxsetje aan je computer hebt hangen) en echt heerlijke beats. Vooral die klapjes op de achtergrond en die blikken percussie. Geweldig studiowerk, terwijl het juist een wereldse sfeer bouwt.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:37 uur

geplaatst: vandaag om 11:37 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.