Otep - The Ascension (2007)

Label: Capitol

1. Eat the Children (3:46)
  2. Crooked Spoons (4:19)
  3. Perfectly Flawed (3:47)
  4. Confrontation (3:12)
  5. Milk of Regret (5:59)
  6. Noose & Nail (3:39)
  7. Ghostflowers (4:23)
  8. Breed (3:26)
  9. March of the Martyrs (4:15)
  10. Invisible (5:23)
  11. Homegrown (4:19)
  12. Communion (4:26)
  13. Adrenochrome Dreams (9:56)
  14. And I Burn (2:13)
  15. Exothermic Oxidation (8:29)
Burzum
Benieuwd hoe dit gaat klinken, deze band hoop ik ooit toch nog eens live te kunnen zien. Volgens mij nog nooit in België geweest fzo

Gaat erg goed worden denk ik. Al vind ik een Nirvana cover dan wel weer afgezaagd. Knalhard altijd met daartegenover toch meestal erg poetische lyrics. Spreekt me altijd wel aan. ben benieuwd

Burzum
Deze band moet gwn verplicht naar Pukkelpop komen... Ben btw erg benieuwd naar het nieuwe materiaal.

avatar van Sammy
Mijn god, wat zijn Confrontation en Ghostflowers ontzettend sterke ragnummers zeg. Ben benieuwd naar de hele cd. Weet iemand wanneer ie uitkomt? Had al uit moeten zijn volgens mij...
BTW: dat baslijntje in Ghostflowers doet me zeeeeeer erg denken aan t baslijntje in Dig van Mudvayne.

Je zegt het al, had al uit moeten zijn. Heeft wat vertraging. Stond een stukje over op hun Myspace denk ik maar weet ik niet meer zeker.

ThirdEyedCitizen schreef:

Ben je zeker dat Breed een cover van nirvana is??

Ja BIJNA zeker, ze hadden toen zo'n sample op hun Myspace, en daar stond zeker weten een Nirvana cover tussen.

Er zit een gaatje in! Ik begin nu aan mn luistersessie. Morgen post ik wel een indruk.

ThirdEyedCitizen schreef:

En wat is de indruk Is deze trouwens al uit??

tsjah die indruk heb ik nog steeds niet echt. Hij was net gelekt vor ik op vakantie ging namenlijk. Kan me zo herinneren dat t een harde plaat was, met ook erg opvallend goeie drums. Als ik thuis ben (ben bij ouders) zal ik er zeker weer aandacht aan geven). Releasedatum weet ik zo niet.

Zo ik ga maar proberen hier een indruk op papier te zetten zodat je een beetje een idee krijgt. Overigens is dit natuurlijk alleen hoe ik het zie. Er is nog geen release datum te vinden voor de plaat op hun myspace. Beetje raar. Aangezien de leak er is zal de plaat toch niet al te lang meer duren.

1. March Of The Martyrs
Gelijk een klap voor je bek. Dat is deze plaat, knallen met diepgang en dat wordt al gelijk in het eerste nummer duidelijk. Dik geluid met een erg goeie ritmesectie. Iets wat de hele plaat terug te horen zal zijn.

2. Confrontation
Otep gaat politiek doen. Geen ingewikkeld politiek geneuzel. Lekker waar het op staat in deze swingende track met de rapachtige vocalen die we wel kennen.

t's a rich man's war
But its the poor that die!

Zo, die zit!

3. Perfectly Flawed
Een powerballad met piano en gitaar. Een mierzoete ballad zit er hier natuurlijk niet in, al kun je hem na een paar luisterbeurten ongetwijfeld meezingen.

Your Perfectly Flawed, Your perfectly incomplete.

een protestliedje tegen verandering van uiterlijk, tegen perfectie? Ik denk het. Erg mooi in ieder geval

4. Crooked Spoons
Instrumentaal erg lekker, begint best apart met weer wat piano. Later word het gewoon een lekkere groove track, maar het pakt me niet echt. Lyrics zijn best vaag, dus aan dit nummer moet ik nog wat wennen.

5. Milk Of Regret
Dit nummer bouwt spanning op door gebruik van percussie ipv drums en komt dan tot een uitbarsting. Dit nummer is op iemand gericht. Ik denk dr vader ofzo. Ik weet niet wat er gebeurt is precies, maar ze klinkt niet echt blij. Goeie tekst dus, moooie opbouw en een lekkere groove.

6. Noose and Nail
Hard beuknummer, hier word het gaspedaal echt vol ingedrukt. Dit betekent niet dat het gewoon doorraggen is. De gitaar grooved nog steeds en de drums ratelen nog steeds verder in mooie patronen. Door al het geweld zit er wel minder dynamiek in, maar met zoveel agressie heb ik daar misschien minder behoefte aan.

7. Ghostflowers
Dit is de single. Hij is al uit. Ik kijk nooit Mtv ofzo, dus weet niet of ie op tv komt. Nieuwsgierigen hebben hem al vast op de Otep space gehoord. Gitaar met een oosters tintje, maar wat hier vooral geweldig opvalt is de bas die er nog es een extra melodie aangeeft. Ja die bas klinkt echt vet.

8. Breed
Ja ECHT! De Nirvana song Breed. Nu is dit geen nummer dat al veel gecovered is, maar een meerwaarde voor deze cd heeft het niet. Het nummer klinkt wat voller, ietsje meer Metal, maar voor de rest praktisch hetzelfde.
En de line: Kurt Cobain Why did you go away als toevoeging vind ik nu ook niet echt boeiend.

9. Eat The Children
Het begin geeft me echt de kriebels. Het klinkt gewoon creepy. De combinatie met de zachte lyrics en de gitaar. Als de explosie dan eenmaal komt heb ik nog steeds het idee dat dit nummer niet helemaal spoort. Ik snap ze ook nog niet echt. Zal wel komen omdat ik weer meer naar het instrumentaal geweld zit te luisteren. Dit is namenlijk weer een knalhard nummer met ultra snelle drums.

10. Invisible
Weer een powerballad. Door erg mooie lyrics komen ze daar toch erg goed mee weg op deze plaat en het zijn mooie adempauzes voor de harde tracks.

You're so lovely when you cry.
You're so perfect when you lie.
You can be my crucifix,
Hold me up to watch me die.

11. Home Grown
Lekkere drums. Hee, die bas is ook weer zn eigen ding aan het doen zo af en toe, erg lekker! Dit nummer geeft me weer het gevoel dat ze toch wel heel wat problemen heeft gehad met dr pa. Toch maar es kijken of ik dat in een bio terug vindt. Lijkt me stug dat het allemaal verzonnen is. De tekst gaat namenlijk wel erg diep en er zit erg veel woede in.

12. Communion
Lekker nnummer met veel dynamiek. Veel hard/zacht momenten. Instrumentaal ook weer erg vet met tribal ritme en wederom een eigenwijze bas. Het nummer kent ook een omslag waardoor het opeens een slagje anders gaat klinken en agressiever wordt. Een soort brug zeg maar.

13. Adrenochrome Dreams
Wat een nachtmerrie. Als ik dit vanavond nog vaker draai kan ik misschien niet meer slapen. Een weird trippy verhaaltje dat word verteld met echo op de stem, zodat je alles 2x hoort, maar in de achtergrond zeg maar. Dit veroorzaakt echt een trippy en eng gevoel bij het verhaal wat toch al bizar en eng is. Dit valt niet uit te leggen. Je moet het horen!

Conclusie:
Erg goed album met opvallend goeie rustige tracks aanwezig die een welkome aanvulling zijn op de harde tracks.. De lyrics zijn heel erg goed en ook erg persoonlijk af en toe, heb ik het idee. Instrumentaal springt dit album er ook erg goed uit, met erg goeie drums en een bas die soms echt een belangrijke rol in neemt, Ik kan niet wachten tot ik dit in nog betere kwaliteit hoor, al denk ik dat de leak erg goed is. Zal me niks verbazen als de band hem zelf heeft geleaked, ook omdat er nog geen spoor is van een releasedatum.

Met een 4* kan ik zeker wel inzetten.

Wie dit leest, bedankt! Laat het een aanmoediging zijn het gaatje te vinden zeg maar. Wie dit niet leest, ach ik heb weer wat te doen gehad.

bro
ThirdEyedCitizen schreef:

ik heb het gelezen terwjl ik voor eerste keer naar House Of Secrets luisterde en het heeft me meteen entiousast gemaakt deze ook te belusiteren vanaf ik hem kan bemachtigen.

avatar van snarf349
helemaal niet slecht mijn eerste kennismaking met otep.
confrontation en milk of regret bijzonder fraai igg.

avatar van snarf349
deze zangeres kan `n aardig partijtje - zingen -, ben benieuwd of ze live ook zo`n kwek op kan zetten.

Mooie recensie, ThirdEyedCitizen!
Ben wel benieuwd wnn deze gaat uitkomen want ben niet van plan om te downloaden ofzo...

bro
tgoooohh!! prachtige cd!! beste van allemaal vind ik. de zang is een pak beter. nog altijd prachtig gebrul maar de rustige zang is veel mooier, melodieuser. alhoewle dat er af en toe weer ene beetje snelheid word terug genomen zijn er deze keer niet echt nummers die de bole verpesten. naar mijn mening. 5* !!

Op hun site stond nu een verhaal over een nieuw label contract. 30 oktober is EINDELIJK de release. Ik ken dit album nu al zolang en tegen de tijd dat ie uit komt ken ik hem dus al precies 3 maanden.

avatar van james_cameron
Een aangename verrassing na het wat taaie House Of Secrets. De hoorspel-achtige stukken zijn grotendeels verdwenen; slechts afsluiter Andrenochrome Dreams is nog een onduidelijk bizar stuk geluid met daarover een galmende vrouwenstem. In het vervolg ga ik die zeker skippen. De overige 12 songs zijn prima, afwisselend aggressief en melodieus. De zangeres is zeer op dreef, net als de ritmesectie. Op naar de nieuwe, die net uit is, zie ik.

Bemn er vandaag achter dat de tracklist totaal anders is dan bij de leak toen en hierboven aangegeven:
Otep Ascension CD - cduniverse.com

Zo kom ik m overal tegen. Tis dat de officiele site niet zo goed werkt nu, maar dit lijkt te kloppen

avatar van Phoebe318
Laatst deze band ontdekt. Hoorde het nummer Confrontation, en die pakte mij meteen al. Misschien door de tekst, of door het feit dat een vrouw bruut staat te zingen. Maar hierdoor ben ik wel overtuigd om te rest van het album ook te beluisteren. En de recensie van ThirdEyedCitizen heeft mij al warm gemaakt!