Shocking Blue - Shocking Blue (1972)

Rock / Pop

12. Shocking You
  13. Send Me a Postcard
  14. Venus
avatar van musician
Hele goede, smaakvolle verzamel-cd van Shocking blue. Al uit 1971 (toen kwam de plaat in de LP-lijsten).

De band van de getalenteerde gitarist/componist Robbie van Leeuwen en de geweldige zangeres, en ook blikvanger, Mariska Veres. Spreekt nog steeds tot de verbeelding, niet in de laatste plaats door hun nummer 1 hit in de VS, Venus.

Vraag mij niet waarom, maar uiteindelijk heeft hun echte succesvolle periode maar vier jaar geduurd, van 1968 tot 1972.

Ik probeer oprecht al hun studiowerk te verzamelen, om zoveel cd's gaat dat niet. Het meeste dat van deze Haagsche rockband wordt aangeboden zijn vele compilaties. Vaak enigszins rommelig, nooit mooi digitaal geremasterd, voorspelbaar met vooral veel van hetzelfde.

Shocking blue verdient evenwel beter.

Deze verzamelaar is nog alleszins acceptabel, met aardig stevig werk en nog wat onbekendere nummers. Eén van mijn favorieten daarvan is Pickin' tomatoes, officieel de b-kant van het singletje Hello darkness.

Verder de prachtige nummers Send me a postcard, Shocking you, Long and lonesome road en de nummer 1-hit (in Nederland dan) Never marry a railroad man.

Als goede start van 2010 heb ik de studio-cd Scorpio's dance (1970) besteld. Eens kijken of we de band weer een beetje in de picture kunnen krijgen!

avatar van Lonesome Crow
Musician, kijk eens op deze link:

Muziek Centrum Nederland - Discografie - Shocking Blue - popinstituut.nl

Dan kan je de vage compilaties e.d eruit filteren.
Trouwens hun eerste album was nog met een zanger, Mariska zat er toen nog niet bij.

Ik heb ook al tijden een verzamelaar van ze maar heb nooit doorgezet naar de reguliere albums omdat ik weet dat ik het dan vrijwel nooit draai.
Die sixties, early seventies nederbeat is wel leuk op zich maar er is zoveel goede muziek....

avatar van musician
Ja, dank je. Het is altijd leuk om enig uitzoekwerk te verrichten en je er op te storten!

Overigens, probeer ik via www.fonos.nl ook uit te vinden of bijvoorbeeld zo'n eerste LP nog op cd verkrijgbaar is. Maar fonos geeft niet thuis. Ze zijn enige tijd geleden gehackt en kunnen nu niet meer via internet worden benaderd.

Platenmaatschappij Pink Elephant is via moedermaatschappij Dureco ook al failliet gegaan in 2005........

Maar we zetten gestaag door!

avatar van justme001
shocking blue met mariska hebben 7 studio elpees opgenomen, die allemaal op cd zijn verschenen bij red bullet. vooral de eerste met mariska (at home) is een klassieker geworden. zelf vind ik goodtimes ook erg goed. ze zijn allen verschillend van stijl. als je de athome cd gaat kopen of bestellen, moet je goed opletten, want er zijn 2 versies. op de eerste (1998?) ontbreekt de helft van het nummer poor boy, de latere versie is geremasterd en daar is de volledige versie op te beluisteren. op dezelfde cd staat ook het door nirvana gecoverde nummer love buzz en de eerste mono versie van Venus. red bullet heeft niet de goodtimes cd staan, maar die vind je makkelijk op marktplaats of ebay.

succes en laat me weten wat je er van vindt.
groet peter

Van Shocking Blue zijn indertijd heel wat vage verzamelaars uitgekomen en het zou met niks verbazen als dat de groep ook mede de das heeft omgedaan. Dureco was natuurlijk zeer verguld met het succes van hun supergroep, en keilde daarom de hitsingles maar oeverloos op verzamelplaten. Later werd geprobeerd met de zieltogende laatste singles nog wat succes te boeken door ze op verzamelaars als '16 sappige zomersongs' te gooien. En wat er gebeurd is met de solotracks die Mariska rond 1975-76 heeft opgenomen lijkt niemand te weten. Slordig. Ik hoorde ook dat Robbie van Leeuwen bijna niet wilde meedoen aan Classic Albums over At Home, omdat, zo zei hij, de mastertapes van het album onvindbaar zijn. Onbestaanbaar zoiets. Deze plaat vind ik trouwens ook een ratjetoe. Natuuuuuurlijk staat Venus erop, Dat verkoopt altijd moeten ze gedacht hebben, en dan nog een paar hits, plus een stuk of wat LP-tracks van Third Album. Waarom net die nummers? Natuurlijk heb ik deze plaat wel als verzamelaar, maar echt vaak komt ie niet uit de kast.

avatar van musician
Waarom deze nummers? Het gaat om een Greatest Hits tijdens hun succesvolle periode! Beroemde singles uit de periode 1968-1972, aangevuld met een paar b-kantjes.

In die tijd was een verzamelaar een boeiende aanvulling op de studio-albums. Vaak stonden 'los' uitgebrachte singles niet op die albums en op die manier kon je die singles verzameld in huis krijgen.
Er is als verzamelaar om die reden niet veel van te zeggen.

Pas later werden verzamelaars van Shocking Blue een allegaartje en veelal oeverloze herhalingssessies.

Verzamelaars als '16 sappige zomersongs' hadden vaak ook een dubbele commerciële functie. Er werd automatisch reclame gemaakt voor één nummer van een band, waardoor wellicht interesse in het gehele oeuvre werd gewekt. Een beetje de Youtube variant van de jaren '70!

Ik heb overigens een prima cd van At Home, Mastertapes kwijt of niet!

avatar van JJ&Joan
Dit is een heerlijke verzamelaar van een sprankelende band. Ik kocht de LP in '72 of '73.
Het kan niet dat deze LP in 1970 werd uitgebracht. (Blossom Lady en Out of sight werden pas later hits)

Deze LP stamt inderdaad niet uit 1970, maar uit 1972.

avatar van teus
Deze shocking Blue verzamelaar was ook mijn eerste SB LP ,heb deze pas later dan uitgave op de kop getikt
Ik heb altijd een zwak gehad voor SB ,inmiddels heb ik de eerste 3 reguliere albums ,waarvan At Home duidelijk de beste is ,gevolgd door de 2e
en de 3e totaal de mindere,met uitzondering een paar goede tracks
Verder Live in Japan ,de dubbelaar A&B's
Allemaal op CD
Ook nog een DVD met beelden van oa Japan
Al met al is deze nu wel acherhaald
maar het blijft een superverzamelaar
Zonder Skips
Deze niet meer in bezlt ,wilde hem eigg niet verkopen..totdat een SB liefhebber bleef zeuren en steeds meer bood...tot 50 gulden
Verkocht ,later toch spijt van
Wat moet je eigg met dat geld ?

Mooiste hit ...Never Marry A Railroad Man
Mooiste album track..Pickin' Tomatoes