Ty Segall - Freedom's Goblin (2018)

Label: Drag City

1. Fanny Dog (3:39)
  2. Rain (4:05)
  3. Every 1's a Winner (4:18)
  4. Despoiler of Cadaver (3:52)
  5. When Mommy Kills You (2:47)
  6. My Lady's on Fire (3:52)
  7. Alta (4:07)
  8. Meaning (3:06)
  9. Cry Cry Cry (3:12)
  10. Shoot You Up (3:20)
  11. You Say All the Nice Things (4:22)
  12. The Last Waltz (2:24)
  13. She (6:22)
  14. Prison (1:06)
  15. Talkin 3 (2:02)
  16. The Main Pretender (2:59)
  17. I'm Free (2:42)
  18. 5 Ft. Tall (4:33)
  19. And, Goodnight (12:02)
avatar van VladTheImpaler
Zwaagje schreef:

Dat ligt aan het label; Drag City.

Zwaagje schreef:

Tja...Dit is blijkbaar zo'n artiest die er voor kiest een album niet op Spotify te zetten... Ik luister veel op Spotify en koop de pareltjes daarna Lp of Cd. Gemiste kans....

Je weet niet wat je mist. Maar als je hier het een en ander terugleest, dan zou het de moeite zeker waard zijn om de 2LP/CD te beluisteren in de platenzaak (en dan gauw mee naar huis te nemen ).

avatar van Jazper
Zwaagje schreef:

Tja...Dit is blijkbaar zo'n artiest die er voor kiest een album niet op Spotify te zetten. Dat is moeilijk wakker worden voor mij. Ik luister veel op Spotify en koop de pareltjes daarna Lp of Cd. Gemiste kans....

Heb je wel youtube?

avatar van Mark17
Hoe kan ik dit album via mijn Sonos speakers beluisteren? Iemand die dat weet?

Mark17 schreef:
Hoe kan ik dit album via mijn Sonos speakers beluisteren? Iemand die dat weet?

Hierboven staat een bericht over een bandcamp download van 9 dollar.

avatar van Mark17
west schreef:

Hierboven staat een bericht over een bandcamp download van 9 dollar.

Ik betaal al een tientje iedere maand voor Spotify en dat is voldoende. Jammer.

avatar van Zwaagje
Jazper schreef:

Heb je wel youtube?

Zeker....en dan maar even met koptelefoon luisteren; heb ik in ieder geval een beeld. Thx.

avatar van Linius
Mark17 schreef:

Ik betaal al een tientje iedere maand voor Spotify en dat is voldoende. Jammer.

Hij staat grotendeels op Youtube, dus beluisteren of je het de moeite waard vindt en daarna aanschaffen is altijd een optie hè.

avatar van DKs
DKs
IK ben wel een Ty Segall liefhebber, maar eigenlijk nam ik deze in eerste instantie een beetje voor kennisgeving aan. "Oh, alweer een nieuwe plaat van Ty Segall, leuk". Nou, dat was gauw over zeg! Wat een knaller! Ik hou erg van blazers en toetsen en die vormen op deze plaat een flinke toegevoegde waarde.
Dat begint al gelijk goed, sowieso kan een ode aan je huisdier altijd op mijn goedkeuring rekenen (ik zie trouwens bij Fanny telkens een teckel voor me, weet ook niet waarom), daarna completeren Rain en de HC cover het super trio waarmee Freedom's Goblin opent.
Despoiler of Cadaver vind ik dan weer wat minder (en zo staan er nog een paar op die ik niet zo goed vind, het duo Prison en Talkin'2 met name). Maar na Despoiler volgen dan weer vier hoogtepunten uit Ty Segall's oeuvre, ikmoet eerlijk zeggen dat ik de eerste (-Despoiler dus) wel het beste van deze plaat vind. Al blijft het daarna ook genieten maar zo goed als Alta of She wordt het wat mij betreft niet meer.
Maar hoe dan ook een topplaat, wat mij betreft één van de Ty Segall hoogtepunten.
Met een fijne ode aan Ome Neil -zo klinkt het in ieder geval- als afsluiter.

Na heel wat keren draaien zijn alle kwartjes gevallen en kan ik alleen maar concluderen dat dit een absoluut meesterwerk is. Daarom dus: 5 bloody stars!

avatar van Kronos
Goed album. Af en toe redelijk geniaal. Maar er staan ook een hoop middelmatige nummers op. The Last Waltz vind ik zelfs ergerlijk slecht. Dat ga ik voortaan maar skippen.

avatar van perlon
VladTheImpaler schreef:

Dat ligt aan het label; Drag City.

Vanaf heden grootste deel catalogus Drag City beschikbaar op Spotify, dus ook dit album.

avatar van namsaap
Tot op heden was ik onbekend met deze artiest, maar toen ik n.a.v. de rotatielijst bij dit album kwam en op Spotify luisterde werd ik direct gegrepen. Bestelling bij de vinyldealer is geplaatst.