Ty Segall - Freedom's Goblin (2018)

Label: Drag City

1. Fanny Dog (3:39)
  2. Rain (4:05)
  3. Every 1's a Winner (4:18)
  4. Despoiler of Cadaver (3:52)
  5. When Mommy Kills You (2:47)
  6. My Lady's on Fire (3:52)
  7. Alta (4:07)
  8. Meaning (3:06)
  9. Cry Cry Cry (3:12)
  10. Shoot You Up (3:20)
  11. You Say All the Nice Things (4:22)
  12. The Last Waltz (2:24)
  13. She (6:22)
  14. Prison (1:06)
  15. Talkin 3 (2:02)
  16. The Main Pretender (2:59)
  17. I'm Free (2:42)
  18. 5 Ft. Tall (4:33)
  19. And, Goodnight (12:02)
avatar van VladTheImpaler
Qua speelduur van het album, de muziek en de variatie in de al vrijgegeven nummers kan dit album wel eens in de richting van Manipulator gaan. En als dat zo is, dan zal ik daar erg blij van worden.

avatar van E-Clect-Eddy
Vanaf vandaag tijdelijk te beluisteren, voor de officiële release volgende week vrijdag, via een stream van NPR first listen

Beatlesque nummers... en een Funk Rock cover van Hot Chocolate: Every 1's a Winner

Dit moet toch echt zijn beste album sinds 'Manipulator' zijn. De tijdsduur doet niets af aan het feit dat 'Freedom's Goblin' voorbij vliegt. Het album is aangekondigd als Segall's White Album. Ik snap dat deels wel, alleen moet ik zelf dan eerder denken aan 'Exile On Main Street' meets 'Fun House' en een dosis White Fence.

Hoogtepunt vooralsnog is het energieke 'She'.

avatar van VladTheImpaler
Ik sluit me aan bij Marjet. Deze gaat zeker in de buurt komen of van hetzelfde niveau zijn als Manipulator. Zo'n beetje alle stijlen van Ty komen wel weer voorbij zonder dat je gevoel krijgt dat het een samenraapsel is van losse nummers. En dan het nummer And, Goodnight, pfoe hé wat een klasse nummer! Je zou bijna denken dat er een vergeten topper van Neil Young is opgedoken.

Ik moet bekennen dat ik zijn vorige album weinig heb geluisterd en dat Ty een beetje op de achtergrond terecht gekomen was doordat zijn recente werk niet op Spotify te vinden is, maar met deze worp is de kans groot dat hij bij mij weer vol in de schijnwerpers komt te staan.

avatar van repelstefan
VladTheImpaler schreef:

Deze is helaas ook niet op Spotify gekomen. Naast Tool toch het grootste gemis op Spotify: Drag City. Dat is voor mij ook de reden waarom ik hem uit het oog verlies.

avatar van MusicMan92
Prachtig, kleurrijk en gevarieerd album van Ty.
Mijn favorieten tot nu toe zijn Fanny Dog, Alta, She en And, Goodnight.

avatar van Linius
Ja dit is weer erg goed hoor.

avatar van Banjo
west we hebben er weer een nieuwe bij.....
Het word nu wel hoog tijd voor een concert in Nederland he.....
Dan gaan we met z'n tween, en dan pik je je wel op hoor.
Een kratje bier in de auto Ty Segall op de radio, en dan ben jij mijn gast.

Nou repelstefan
Gewoon de Tool en Ty Segall albums op cd halen..
Misschien ben je er dan ook nog gelukkiger mee..
Het zijn trouwens beide geweldige bands!.

Banjo schreef:
west we hebben er weer een nieuwe bij.....
Het word nu wel hoog tijd voor een concert in Nederland he.....
Dan gaan we met z'n tween, en dan pik je je wel op hoor.
Een kratje bier in de auto Ty Segall op de radio, en dan ben jij mijn gast.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
repelstefan schreef:
Deze is helaas ook niet op Spotify gekomen.

Niet alleen deze; er lijkt op volstrekt willekeurige manier geshopt te zijn in het oeuvre van Ty Segall. Raar?

avatar van Linius
Nee hoor, alles wat op Drag City is uitgebracht tref je niet aan op Spotify. Vanaf Goodbye Bread is alles via Drag City (op de Ty Segall Band release na) gegaan, dus alleen enkele platen van voor die tijd zul je op streaming diensten aantreffen.

Drag City is trouwens wel te streamen via Apple Music. Dat geeft me enigszins hoop dat ze uiteindelijk overal te luisteren zijn.

Goedemorgen! De Uien EP van vorig jaar wees er al op, maar nu is het zeker: Ty Segall is terug in topvorm. Wat een geweldige plaat is dit! En Alta, She & And, Goodnight! zijn echt briljant.

Stefanvandewouw
Poeh, ik ben hier heel blij mee.
Laten we eerlijk zijn: Every 1s a winner is natuurlijk precies hoe je een nummer moet coveren.
Verder is de veelzijdig prettig en zeer sterk. Mooie melodielijnen maakt het dan toch weer een geheel.

avatar van Kronos
Stefanvandewouw schreef:
Every 1s a winner is natuurlijk precies hoe je een nummer moet coveren.

Aha, het is een cover. Ik zal me maar af te vragen waar ik dat nummer van kende.

avatar van Venceremos
Van Curtis toch? Of coverde hij het ook al?

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Linius schreef:

Ah, dan is het dus inderdaad geen willekeur. Helder!

avatar van Kronos
Onder het kopje 'Er zit een Beatle in de garage' stond in een recensie van De Standaard een vergelijking te lezen met de witte van de Beatles, omdat Freedom's Goblin al even gevarieerd is. Dat maakte mij wel nieuwsgierig en ik moet zeggen, dit album valt me zeker niet tegen.

Kronos schreef:

Ik durfde het niet op te schrijven, best een gewaagde vergelijking, maar dat was ook waar ik aan dacht, toen ik dit album hoorde.

Venceremos schreef:
Van Curtis toch? Of coverde hij het ook al?

Every 1's a Winner is een origineel van hot Chocolate toch..
Een beetje vreemd maar wel lekker..

avatar van Venceremos
Was in de war met Curis & the Impressions' We're a Winner, mag ook wel mooi gecoverd worden trouwens.

Banjo schreef:

Every 1's a Winner is een origineel van hot Chocolate toch..
Een beetje vreemd maar wel lekker..

Ik kom ook uit de discotijd en dat nummer van Hot Chocolate is zeker een guilty pleasure. In dit jasje van Ty Segall klinkt 'ie ook erg fijn. Ik heb 'm zelfs aangevinkt.

avatar van Banjo
Ik pik meestal zijn hardere nummers eruit zoals When Mommy Kills You.
Het is funky en toch ook weer vertrouwd..
En Meaning met vrouwelijk zang die is ook tof..

Aan zijn vorige album was ik hier verslaafd aan
Ty Segall - Is It Real - YouTube
Dit is zo lekker.. ik moet dan altijd wat doen bijvoorbeeld met mij pen tikken of wild door de kamer dansen.

Nog steeds maar nummer 13 in de rotatielijst? Wakker worden Musicmeter!

avatar van Linius
Ja daar ben ik ook wel schuldig aan dan want die feature gebruik ik niet. Aan mijn huidige rotatielijst te zien was de laatste keer in 2013.

Denk trouwens dat het gek moet lopen wil deze plaat m'n top 10 niet halen. Het is nog vroeg in het jaar maar dit album is zo fantastisch goed. Klinkt ook geweldig op vinyl. Mooie verpakking ook.

Linius schreef:

2x mee eens!

En flanter anders snel even een rotatielijst in elkaar...

avatar van Choconas
Kronos schreef:

Dat is nog eens een bijzonder geestige kop en op het eerste gehoor ook wel treffend. Eerst nog maar eens wat vaker naar deze 'Beatle in de garage' luisteren, voordat ik me aan een oordeel waag.

avatar van andnino
Voor een schamele 9 dollar (rond de 8 euro) te verkrijgen via Bandcamp. Volgens mij de beste manier om de artiest te steunen.

Zouden meer artiesten moeten doen. Ik heb echt geen probleem met geld neerleggen voor een goed album, maar ik hoef het fysieke pakketje van een cd niet per se (maar die zijn meestal toch zo weer 15-20 euro), en vinyl is al helemaal overpriced tegenwoordig.

avatar van Zwaagje
west schreef:
Nog steeds maar nummer 13 in de rotatielijst? Wakker worden Musicmeter!

Tja...Dit is blijkbaar zo'n artiest die er voor kiest een album niet op Spotify te zetten. Dat is moeilijk wakker worden voor mij. Ik luister veel op Spotify en koop de pareltjes daarna Lp of Cd. Gemiste kans....

thrm
Zwaagje schreef:

Gemiste kans voor jou ja