Rhye - Blood (2018)

R&B / Electronic
Label: Loma Vista

1. Waste (3:31)
  2. Taste (3:45)
  3. Feel Your Weight (3:09)
  4. Please (3:35)
  10. Softly (3:37)
  11. Sinful (4:03)
avatar van erwinz
vinylbeleving schreef:
Prachtige recensie erwinz alleen een klein dingetje...Rhye is geen duo meer. Sinds 2017 heeft Hannibal de band verlaten en is Rhye een solo project van Milosh geworden.

Grappig. Verschil is nauwelijks te horen.

avatar van dafit
Korte recensie uit mijn tweewekelijkse nieuwsbrief over popmuziek, waarin ik schrijf over de beste nieuwe albums en tracks:

Is het echt een man die dit nummer zingt? De verwondering was groot toen ik dit eerste nummer van het album Blood van Rhye luisterde. Rhye is een project van de Canadese elektronisch muzikant en zanger Milosh. Met zijn vrouwelijke stem - hij is een countertenor - en subtiele, vaak organisch klinkende elektronica weet hij de luisteraar te verleiden met relaxte muziek voor op de late avond. Zo mooi als in opener Waste, met een warme deken van violen, wordt het de rest van het album helaas niet meer.

avatar van Reijersen
De muziek van Rhye is bijzonder en niet in één noemer te vangen. Dat was zo bij het album Woman en dat is ook weer zo bij dit album Blood. Ik moet zeggen dat de muziek met dit nieuwe album wel herkenbaar is gebleven. Je hoort dat je naar Rhye luistert. Er zit zo af en toe merkbaar wat meer swing in, wat mij positief bevalt.