Big John Patton - Let 'Em Roll (1965)

Jazz
Label: Blue Note

1. Let 'em Roll (6:48)
  2. Latona (7:23)
  3. The Shadow of Your Smile (6:55)
  4. The Turnaround (6:49)
  5. Jakey (5:37)
  6. One Step Ahead (6:26)
avatar van Larzz
Dit is legendarisch. Op deze plaat hoor je de invloed van the Allman Brothers Band. Het orgel geluid van Big John Patton samen met de gitaar van Grant Greent geeft een typisch sausje die sterk aan de Allman Brothers Band eerste paar albums doet denken. Met name het 2e nr. Latona heeft een typisch orgel/gitaar hupje ala ABB. Deze plaat was natuurlijk veel eerder dus duidelijk is wel dat de gebroeders Allman grote jazz fans zijn en met name dan ook de orgel gitaarjazz van Big John Patton en Grant Green. Muziek voor de liefhebber.

Funky jazz dit! Met naast Big John Patton op orgel ook Grant Green op gitaar in topvorm. Het swingt de pan uit, bevat heel wat mooie thema's en staat vol met lekkere solo's en nummers. Zoals de geweldige titelsong Let 'Em Roll, Latona, het overheerlijke The Turnaround en slotnummer One Step Ahead. Erg fijn plaatje dit Let 'Em Roll!