Rod Picott - Out Past the Wires (2017)

Roots
Label: Welding Rod

1. Be My Bonnie (3:22)
  2. Better Than I Did (2:20)
  3. Take Home Pay (3:15)
  4. Primer Gray (4:06)
  5. On the Way Down (2:38)
  6. Blanket of Stars (4:24)
  7. A Better Man (4:17)
  8. Coal (3:50)
  9. Holding On (3:37)
  10. Fire Inside (3:50)
  11. Date of Grace (3:41)
  12. Dead Reckoning (3:31)
  13. Falling Down (4:01)
  14. Store Bought (2:40)
  15. The Shape of You (3:22)
  16. Diamonds in the Dirt (4:28)
  17. Hard Luck Baby (3:18)
  18. Medicine Man (4:19)
  19. Straight Job (3:38)
  20. Bottom of the Well (3:56)
  21. We All Live On (3:07)
  22. Little Wings (3:37)
avatar van potjandosie
geweldig album van de voor mij onbekende singer/songwriter Rod Picott. ben niet van het streamen dus nieuwsgierig geworden door wat er hier op de site door Tonio werd gepost over dit album, deze een beetje op de gok aangeschaft. voor slechts 15 euro een muzikale rijkdom van 1 uur en 20 minuten in huis gehaald. inmiddels meerdere malen beluisterd, geen seconde spijt van en fan van de man geworden. dit past als liefhebber van o.a. Chip Taylor, Bob Neuwirth, John Prine, Townes Van Zandt, etc. helemaal in mijn straatje. de man heeft een fijne doorleefde stem en is in staat om emotie over te brengen. een grootse prestatie om over de hele linie van 22 nummers de aandacht vast te houden. er staat inderdaad geen enkel nummer teveel op. de ballads zijn groots. het merendeel schreef de man zelf en een 6 tal nummers zijn co-written waarvan 4 met zijn jeugdvriend Slaid Cleaves. in het woud van de vele releases van singer/songwriters in het roots/americana genre zie je de door het bos de bomen niet meer. dan is het des te fijner om via MuMe een artiest als Rod Picott hier op te pikken. gezien de commentaren bij zijn andere albums lijkt dit album wel het "magnum opus" van de man.