Porcupine Tree - Coma Divine (1997)

Alternatieve titel: Recorded Live in Rome

Label: Delerium

1. Bornlivedieintro (1:25)
  2. Signify (5:29)
  3. Waiting Phase One (4:26)
  4. Waiting Phase Two (5:23)
  5. The Sky Moves Sideways (12:40)
  6. Dislocated Day (6:35)
  7. The Sleep of No Dreaming (5:19)
  8. Moonloop (11:50)
  9. Up the Downstair * (7:40)
  10. The Moon Touches Your Shoulder * (5:05)
  11. Always Never (5:41)
  12. Is... Not (6:09)
  13. Radioactive Toy (13:30)
  14. Not Beautiful Anymore (9:39)
avatar van Nakur
supermooi live album! hele mooie setlist, maar vooral hele gave versies van Up the downstair, the Sky Moves Sideways door de mooie bass!@

avatar van DikkeDarm
welke band gaat deze voor mij bijna perfecte live uitvoering verdringen in de top 10 .....?

avatar van Rainmachine
Prachtig live album!

De Amerikaanse digipak heeft ipv deze vreemde dame een prachtige afbeelding van het Pantheon in Rome. Dat is pas een mooie hoes! (voor iedereen die 'm nog gaat kopen)

avatar van Nakur
oei die 4,5* was een foutje. dat moest 3,5* zijn

Weet je dat wel zeker? Je schrijft erbij: 'supermooi live album'....

west schreef:

de oude niet eens meer te krijgen in de winkel

avatar van Whisper
Wat een supermooi album. Mijn favorieten zijn buiten de door Nakur genoemde nummers Moonloop en Is..Not.

avatar van notsub
Hoewel het goed hoorbaar is dat de band zich tussen toen en nu enorm heeft ontwikkeld, blijft dit een prachtig live-document. IS...NOT is prachtig, maar ook Waiting, The Sky Moves Sideways en Radioactive Toy klinken fantastisch. Ook de verpakking is erg mooi verzorgd. Het krijgt van mij net niet de volle mep, omdat PT tegenwoordig veel meer in huis heeft. Als overzicht van de vroege jaren van de band vind ik Stars Die nog beter dan deze CD.

Dit is toch wel een van de beste live albums ooit gemaakt imho

4.5*

avatar van FreekHeining
Ik luisterde deze vanmiddag weer eens en IS...NOT vond ik ook goed alleen die kan ik nergens vinden tussen de normale albums enz.
Is dit de enige plaat waar dit nummer op staat? Is er alleen een live uitvoering van?

Enne 4,5*

voltazy
is... not is een deel van tsms

avatar van FreekHeining
Ach ja natuurlijk. Het kwam me zo bekend voor maar kon het even niet plaatsen, en dat terwijl ik tsms al zovaak gehoord heb

Maarja ben nog niet zo heel lang into PT.

avatar van ricardo
Is dit nu een goed album om mee te beginnen in de wereld van Porcupine Tree, of kan ik beter met een studio verzamelaar of een regulier album van hun beginnen?

avatar van PinkEclipse
Ik ben 'begonnen' met dit album: Up the Downstair. Daarna in snel tempo de andere reguliere albums.
Zelf luister ik graag naar live-albums, echter om de muziek op juiste waarde te beoordelen, beluister ik het studiowerk.
Live-albums zijn niet altijd representatief (algemeen bedoeld).
"Coma Divine" vind ik een zeer goed album.

avatar van dirkje25
Goed gespeelt, goede setlist en prachtig geluid

kortom Porcupine Tree

*4,5

PinkEclipse schreef:
Live-albums zijn niet altijd representatief (algemeen bedoeld).
"Coma Divine" vind ik een zeer goed album.
Ik zie nu aan de beoordelingen dat hun beste albums nog moesten komen, deze is van 1997. vanaf Absentia zijn ze echt goed aan de gemiddelden en het aantal stemmen te zien.

avatar van Dexter
Vanaf Signify zou ik zeggen.
The Sky Moves Sideways vind ik ook nog te doen, wat er voor komt vind ik wat psych/prog-geneuzel. Maar er zijn genoeg mensen die ook dat tof vinden, dus wie weet kan je dat ook nog liggen.

Hoewel Signify niet hun allerbeste album is, is het wel een album dat zowel de elementen van voor '96 als die van na '96 bevat. Wat dat betreft een interessant album om te kijken wat je het meeste ligt.

avatar van Tijmennn309
Volgens mij zijn die gasten live veel beter. Dislocated day, Signify, Sleep of no dreaming....geweldig!

Overigens mooiste versie van Radioactive Toy ooit.

avatar van ricardo
Deze heb ik nu ook in huis gehaald. Ik ging weg om Absolutly Free en Freak Out van Zappa in huis te halen, konk nie vinden. Deze lag bij Saturn in Groningen voor maar 11.99 euro, en aangezien het een dubbelaar in digipack is heb ik hem maar genomen ook. Mijn 6 de PT album in successie nu. Ik moet zeggen dat de eerste indruk erg goed is, en dat het lekker klinkt. Deze gaat mij zeker goed bevallen dat weet ik nu al wel.

avatar van ricardo
Alle nummers kan ik thuisbrengen, van welk album af. Track 1, 2, 3, 4 en 7 komen van Signify af. De nummers 5, 6, 8, en 10 komen van het album The Sky Moves af. Dan heb je de nummers 9, 11 en 14 van Up The Downstair af, en nog het nummer Radioactive Toy van On The Sunday Of Live af. Kan ik alleen het nummer Is...Not, track nummer 12 niet thuisbrengen. Wie kan mij vertellen van welk album dat nummer afkomt, of misschien is het ook wel een geheel nieuw nummer die ze speciaal voor dit live album hebben opgenomen.

ricardo schreef:

zie mijn top 10

de uitleg staat inmiddels al eerder bij dit album

Heerlijke liveplaat.

Grappig en interessant om te horen hoe band de van oorsprong door een man gespeelde muziekstukken gearrangeerd heeft.
De nummers van Signify uitgezonderd natuurlijk.

Met name Moonloop, Up the Downstair en The Sky Moves Sideways klinken heel vet als kwartet.

Kingsnake schreef:
Heerlijke liveplaat.

De nummers van Signify uitgezonderd natuurlijk.

Met name de inbreng van Edwin en Maitland

Tijmennn309 schreef:

Met name de inbreng van Edwin en Maitland

Een droom-ritmesectie.
Groovy, heavy en alles binnen het kader van luistervriendelijkheid.
Productie is ook zo geweldig.

kippenhok
dit was de eerste pt plaat die ik hoorde, in 1997, en het deed me toen niets. en nu eigenlijk nog steeds niet; het is zeker geen slechte plaat, maar alles wat ik hierna van deze band heb gehoor doet me gewoon veel meer.

avatar van ChrisX
ricardo schreef:

Ik doe het ff uit m'n hoofd maar volgens mij is Is... NOT gewoon een bewerking van een deel van het stuk The Sky Moves Sideways.

ChrisX schreef:

Die vraag was al beantwoord hoor Chris Heerlijk album, HET perfecte album om kennis te maken met de pschydelische kant van de Tree!

Kingsnake
Had deze toevallig in de mp3 speler, vandaag.

The Sky Moves Sideways en Moonloop zijn echt perfect zoals ze gebracht worden, hier.

Ook zo'n fijn trommelwerk van Maitland. Wat een veelzijdige muzikant, is het toch.

avatar van Fairy Feller
Geweldig live album. Nummers uit een periode die ik graag mag horen van PT. Een extra vermelding waard vind ik de zeer goede geluidskwaliteit.