menu

Frank Boeijen - Palermo (2018)

mijn stem
3,98 (26)
26 stemmen

Nederland
Pop
Uitgebracht in eigen beheer

 1. Achter de Wolken (4:30)
 2. Hoe het Was (4:12)
 3. Vuur en Vlam (3:08)
 4. Jij Bent Hier (3:26)
 5. Vandaag (4:08)
 6. Daar Zal het Zijn (3:50)
 7. Alles Is Teder (4:34)
 8. Zon (3:50)
 9. Droom van Jou (4:47)
 10. Hoe het Ook Gaat (5:10)
 11. Jesamy (5:44)
 12. De Droom van St. Fransiscus (4:04)
 13. Geluk (4:03)
 14. De Dame van het Zuiden (5:02)
 15. Berceuse Nr. 2 (2:17)
 16. Niets Is Volmaakt (4:34)
 17. Op het Terras (3:17)
totale tijdsduur: 1:10:36
zoeken in:
avatar van Kronos
"vanaf vrijdag 26 januari 2018 te koop"


Moet het jaartal dan niet 2018 zijn?

avatar van vincentcorjanus
4,5
Kronos schreef:
"vanaf vrijdag 26 januari 2018 te koop"


Moet het jaartal dan niet 2018 zijn?


Dat is het toch ook?

avatar van Kronos
Nu wel...

avatar van Poles Apart
Intikkertje: eens kijken of Frank nog weet te Boeijen.

"Een Vermoeden van Licht" vond/vind ik een sterke plaat.

avatar van spoiler
4,0
Mooi artwork

avatar van vincentcorjanus
4,5
De eerste fragmenten klinken veelbelovend!

avatar van markymark1967
5,0
Gisteren in de taalstaat bij Frits Spits op radio1 de eerste fragmenten van dit nieuwe album gehoord.
Ook in de tour van 2017 enkele nummers gehoord die op het album zullen verschijnen. Zoals altijd klonk het weer prachtig. Ik kijk er enorm naar uit.

avatar van jerome988
5,0
Frank lijkt net als wijn met de jaren beter te worden Hele mooie fragmenten!


avatar van lennon
3,5
Frank maakt eigenlijk nooit slechte platen. Maar de man is zo productief, en weinig variabel dat ik een beetje een oberload vrees.

De teksten zijn vaak prachtig, en de muziek sfeervol, maar weinig anders dan altijd. En dat kan wat verveling teweeg brengen. Ik wacht t af, misschien heb ik t mis, maar hij zal niet ineens een heel andere weg in gaan slaan.

Voor t eerst in jaren dat ik de cd niet al in bestelling heb staan in ieder geval..ik wacht even af.

avatar van jerome988
5,0
Mooi stuk in Vrije Geluiden, over Frank zijn carrière en de totstandkoming van dit album. Alles Is Teder en Hoe Het Was worden live gespeeld in de uitzending.

Frank Boeijen, 3MA, Diamanda Dramm - VPRO Vrije Geluiden - VPRO

avatar van vincentcorjanus
4,5
Het is bijzonder dat Frank Boeijen keer op keer weet te verrassen met een nieuwe plaat. Na het ietwat commerciëlere Land van Belofte is er nu Palermo. Een ode aan de liefde.
Deze plaat is heel erg puur en oprecht, we horen veel mooie melodieën en poëtische zwijmelteksten.

Achter de wolken
Al eerder eens live gehoord een aantal jaar geleden in het concertgebouw van Amsterdam. Een mooie opener die meteen de juiste sfeer schept voor de rest van het album.

Hoe het was
De afsluiter van de vorige tournee. Weinig woorden kunnen heel veel zeggen. Daar is dit liedje het bewijs van. Het orkest uit Praag is een welkome toevoeging, mooi!

Vuur en vlam
Prachtige melodie! Doet me een beetje denken aan een Vermoeden van Licht uit 2013. De soundtrack voor een winteravond, mét een goed glas rode wijn (en een kaasje naar keuze).

Jij bent hier
Een lief liefdesliedje met een hoopvolle belofte, typisch Boeijen.

Vandaag
Mijn persoonlijke favoriet van de eerste cd. Ook hier is het orkest duidelijk aanwezig (in positieve zin). Het leven gaat door, koester daarom de mooie momenten.

Daar zal het zijn
Een liedje dat je op meerdere manieren kan interpreteren. Zowel een innerlijke reis, als een werkelijke reis. De bestemming is voor iedereen anders.

Alles is teder
Om eerlijk te zijn vond ik hiervan de live-uitvoering mooier. Misschien is deze versie iets to much. Vaker horen!

Zon
Ik krijg spontaan zin in de lente wanneer ik dit hoor. Het is fijn om terug te keren naar de basis. Herkenbaar.

Droom van jou
Een zoet liefdesliedje. Toch springt het glazuur niet van mijn tanden, dat is fijn. Dit kan wel, de tekst is als een film. Je moet het zien...

Hoe het ook gaat
Een melancholische afsluiter van de eerste cd. De cirkel is rond. Heel tof!

Jesamy
Ik hoor volgens mij letterlijke fragmenten van de cd Vaderland in dit liedje terugkomen. En er zijn drums! Cd 2 staat toch wel los van de eerste cd. Dit liedje is even wennen, maar het komt vanzelf. Wie zou Jesamy zijn?

De Droom van St. Franciscus
'Een wrang lenteliedje' zoals Geert Henderickx zei. 'En dat is maar goed ook.' Prachtig!

Geluk (live)
Tja. Deze kenden we al van 'Aardige Jongens' en de cd 'Verborgen Woorden'. Op de een of andere manier past deze live-uitvoering wel op de plaat.

De Dame van het Zuiden
Voor mij is dit het hoogtepunt van Palermo. Boeijen zingt met zoveel feeling en melodie. Het is weer eens wat anders. De tekst is wonderschoon, evenals de melodie. Wauw!

Berceuse NR. 2
De tekst van Paul van Ostaijen. Een liedje voor het slapengaan. Bijzonder. Had van mij nog wel iets langer mogen duren.

Niet is volmaakt
Ik ken het origineel van Dylan (When the Deal Goes Down). Boeijen heeft de melodie letterlijk overgenomen. De tekst is daarentegen wel anders. Knap gedaan. Wel gek om het in het Nederlands te horen.

Op het Terras
Een column op muziek. Zou dit een nieuw genre zijn? Een ode aan zijn overleden vriend Geert Henderickx. Ik zie het zo voor me.

Ik moet toch wel concluderen dat het Frank Boeijen gewoon weer gelukt is. Een nieuwe pareltje kan toegevoegd worden aan zijn omvangrijke oeuvre.

avatar van E-Clect-Eddy
staat alleen (nog) niet op Spotify...

avatar van vincentcorjanus
4,5
E-Clect-Eddy schreef:
staat alleen (nog) niet op Spotify...


Ik heb begrepen dat de plaat NIET op Spotify en Itunes komt te staan.

avatar van jerome988
5,0
Ik was er al bang voor Het lijkt erop dat alle albums die in boekvorm uitgebracht worden (op verzamelaars na) niet op Spotify verschijnen.

avatar van IntoMusic
4,5
Gelukkig zijn er meer wegen naar Rome.
Eerste indruk: WAUW!

avatar van Lura
IntoMusic schreef:
Gelukkig zijn er meer wegen naar Rome.

Via Calvé zeker?!

avatar van IntoMusic
4,5
Hahaha nee hoor, gewoon de winkel (niet Albert Heijn ).
Inmiddels ook kaartjes voor de theatervoorstelling gekocht, want wat een prachtplaat is dit.
Vooral cd 1 is geweldig met Jij bent hier en Zon. Laatste nummer (Op het terras) wordt wat vervelend, maar de rest is hoog niveau van Frank.

avatar van Lura
Van Frank Boeijen kende ik tot op heden alleen de single Zwart Wit, maar ik ben aangenaam verrast door dit album. Twee keer al beluisterd en de opener Achter de wolken zit nu al in mijn geheugen gebrand.

avatar van jerome988
5,0
Dan ga je nog heel veel moois ontdekken Lura! Dit zijn bijvoorbeeld de twee beste (mijn favoriete) liedjes van zijn vorige album: Frank Boeijen - ''Is De Hemel Ver'' & ''De Dans Ontsprongen'' met tekst - YouTube
En zo heeft elk album van Frank zijn hoogtepunten

avatar van Nicolage Rico
Het échte hoogtepunt van Frank is natuurlijk De Ontmoeting.

avatar van Aion
4,0
Gisteren de nieuwste loot aan de boom van Frank Boeijen beluisterd en ben aangenaam verrast. De laatste paar jaar was ik wat minder 'in the mood' voor de weg die hij al een tijd geleden is ingeslagen , dus ik volgde het wat meer op afstand, en de vorige cd heb ik zelfs nog niet eens gekocht/gehoord.

Maar nu dus het album Palermo , wederom mooi vormgegeven , met als ik het goed zie ( bewerkte) foto's van zijn geliefde op de cover , sfeervol en goed passsend bij de muziek. CD 1 is een heel fraai geheel , met strijkers die de sfeer zeker mede bepalen maar niet overheersend zijn . Daar hou ik erg van. Ik vind de composities sowieso erg mooi . De teksten zijn van het type 'less is more' waar Frank de laatste jaren patent op heeft , en het lijkt alsof hij er steeds beter in wordt om tekst en muziek in elkaar te laten overvloeien. Woorden die bij me opkomen bij het luisteren van CD 1 zijn : melancholie, warmte, berusting maar ook een beleving van de schoonheid van hier-en- nu . Het valt me op dat Frank's stem bij een aantal nummers warmer en dieper lijkt te klinken dan voorheen . 'Jij bent hier'sprong er bij de eerste beluistering uit, maar dat kan zomaar veranderen.

CD2 voelt als een soort extraatje, met best wel verschillende nummers. Voor mij sprongen de nummers 4 , 5 en 6 er in eerste instantie uit. De Dame van Het Zuiden is gewoonweg een prachtig nummer, verhalend en zo'n mooi arrangement! Het wiegeliedje van Paul van Ostaijen had inderdaad nog best ietsje langer gemoogd want ik vond het echt bijzonder om Frank Boeijen zoiets 'zoets' te horen zingen . Ja, en het Dylan -nummer kende ik niet , maar wat een leuke uitvoering met die pedal steel/ country sound! Echt even wat anders, verfrissend.

Nou ja, en dit is dus nog maar na twee keer luisteren . Ik heb ook gelijk zin om weer andere Boeijen albums te herontdekken ! Ik werd fan in 1983 en heb de man sindsdien eigenlijk altijd wel in meerdere of mindere mate gevolgd , en het is heerlijk als er muziek is die je leven lang 'meeloopt' ( In mijn geval van m'n 16e tot m'n 51e ) .

avatar van lennon
3,5
Bloed kruipt waar het niet gaan kan, en dus toch bij een bezoek aan de platenzaak dit boek/cds meegenomen.

Het is precies zoals ik al verwachtte. Sfeervol, mooi, maar ik verlies mijn aandacht halverwege toch enigzins. Niet omdat t slecht is, maar zonder heel erg aanwezige percussie en steeds dezelfde soort voortkabbelende muziek raak ik wat verveeld. Ik had liever een album gehad met een wat meer swingende band.
Boeijen is sterk in ballades maar het wordt me gewoon wat teveel.

Cd 2 lijkt meer een bonus dan dat t een toevoeging aan cd 1 is .

Leden van de FBI krijgen soms een cd met onuitgegeven materiaal. Het lijkt nu alsof dit is toegevoegd als cd 2. Zeker de live uitvoering van het prachtige geluk (wat officiëel werd uitgebracht op de aardige jongens cd) is daar een bewijs van. Mooie live uitvoering overigens. Dat ik dat een van de hoogtepunten vind van dit geheel zegt wel veel.

Ik draag de man en zijn creaties een warm hart toe, maar hoop wel dat ie een beetje uit het slaapverwekkende gaat stappen. De cd nodigt me in ieder geval niet uit tot een bezoek aan een show in de theaters.

avatar van markymark1967
5,0
@Lennon, dat zou je toch juist wel moeten doen. Ik heb gisteravond de opening van de tour in Cuijk bezocht en daar speelde hij een aantal nummers van Palermo, maar dan met de hele band. Dan worden die melancholische, voortkabbelende nummers voorzien van ritme en klinken ze zo mooi dat ze onder je huid kruipen. Kippenvel. Boeijen en band waren als vanouds in topvorm, vooral na de pauze. Prachtige, afwisselende tracklist met zowel nieuw, als ouder werk. Zelfs een compleet nieuw nummer dat nog niet eens op Palermo staat, lekker uptempo!

avatar van spoiler
4,0
Onlangs dit CD/Boek pakket maar eens aangeschaft. Mooie plaat met eg rustige nummers op de eerste CD. CD twee is wat vlotter. Niets is Volmaakt is dan duidelijk het mindere nummer, maar dat komt door mijn zware afkeer van "Country" muziek

avatar van Twinpeaks
4,5
Prachtige plaat van Boeijen ,die helemaal tot zijn recht komt op zo'n druilerige dag als vandaag. Bij opener Achter De Wolken grijpt hij je al bij de kladden en hij weet dat vol te houden tot nummer 16. Nummer 17 is een sympathiek gebaar , maar voegt niet veel toe. Alweer een prachtplaat in het toch al niet misselijke oeuvre van deze sympathieke zestiger . 4 en halve ster .

Gast
geplaatst: vandaag om 02:54 uur

geplaatst: vandaag om 02:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.