Pale Waves - All the Things I Never Said EP (2018)

Label: Dirty Hit

1. New Year's Eve (3:27)
  2. The Tide (3:14)
  3. My Obsession (4:25)
  4. Heavenly (2:54)
avatar van blur8
Pale Waves zijn 2 gasten en 2 meiden uit Manchester. Meest in het oog lopen zangeres Heather die met een nadrukkelijke gothic look op het podium staat en de vrouwelijke drummer Ciara. De songs zijn gewoon lekkere Britse rock.

Eigenlijk vreemde release van een EP met daarop 2 Singles die al vanaf november vorig jaar bekend zijn.
En dat de lekkerste single There's a Honey hier dan weer ontbreekt..
Voor de zekerheid wel barcode laten komen voor concert in Paradiso op 2 februari. Dan blijkt vast dat er veel meer reportoire is.

avatar van E-Clect-Eddy
Ik hou wel van die Gothic look, dus maar even de twee video's toegevoegd.

avatar van E40
E40
blur8 schreef:
De songs zijn gewoon lekkere Britse rock.

De vermelding van punk bij de informatie is dan ook eigenaardig te noemen.

avatar van blur8
Zal wel slaan op de Gothic presentatie. Zie de toegevoegde video's.

avatar van coldwarkids
Leuk en aanstekelijk! The 1975 achtig. Je kan zien dat ze het daar ook van afgekeken hebben.

avatar van coldwarkids
Rock punk? Dit is gewoon pure pop!

avatar van blur8
Vond ze in Groningen dik goedgekeurd. Op naar Paradiso : 2 februari.
En inderdaad het is Pop met een rock randje. wel wel lekker.

avatar van VladTheImpaler
coldwarkids schreef:

Ze staan geloof ik ook onder contract bij het label van de frontman van The 1975. En net zoals bij The 1975 vind ik hier weinig aan.

avatar van blur8
Vind dit echt leuker dan het kleurloze The 1975.
Heb begrepen dat ze geholpen hebben bij de productie. Dus valt de appel niet ver weg.

blur8 schreef:
Vind dit echt leuker dan het kleurloze The 1975.

Pale Waves is niet kleurloos wil je zeggen? Dezelfde akkoordenschema bij elk nummer die je hoort van ze. Dezelfde eentonige stem. Veel kleurlozer dan (wat jij zegt) The 1975. Vind dit opzich wel leuk, dat wel!

Dit bandje vind ik aardig lijken op The Japanese House.

avatar van E-Clect-Eddy
Mag dan op 16 maart pas uitgebracht worden maar op dit moment staat ie al op Spotify...

avatar van E-Clect-Eddy
Toch apart dat ze er een nieuw nummer op zetten, Heavenly, maar twee 'oude' singles er niet op plaatsen.

Waarom dan niet meteen nog twee nieuwe nummers extra en een compleet album van maken. Ze kunnen meer dan 30 minuten live spelen dus er zouden circa 8 nummers geschikt moeten zijn voor een album vol.

avatar van blur8
indeed. onbegrijpelijke release van 2 matige nieuwe songs en 2 echt leuke singles laten liggen.
Geeft een vertekend beeld van bandje, waar potentie in zit, maar wat er nog niet uitkomt.

avatar van reptile71
Ik vind dit zouteloze 13 in een dozijn pop. Ik voel er echt niks anders bij dan verveling.

avatar van Premonition
Net zo kleurloos als de hoes...

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Aanstekelijk, maar het zang truukje met die hik moet ze niet telkens herhalen