George Ezra - Staying at Tamara's (2018)

Label: Columbia

1. Pretty Shining People (3:32)
  2. Don't Matter Now (2:56)
  3. Get Away (2:34)
  8. Hold My Girl (3:31)
  9. Saviour (3:32)

met First Aid Kit

10. Only a Human (3:34)
  11. The Beautiful Dream (4:29)
avatar van blur8
Samenwerking met First Aid Kit resulteert met Saviour in een aardige song.

avatar van coldwarkids
Dit is echt een prachtplaat geworden. Fris en fruitig. Leuk en mooie melodieen.

avatar van blur8
Alles Ok? De eerste singles waren al een matige voorbode. Het merendeel zijn onverteerbare puberpop nummertjes. De laatste 3 zijn dan nog songs die niet verzuipen. Jammer want hij heeft een goede stem die veel beter verdient.

coldwarkids schreef:
Dit is echt een prachtplaat geworden. Fris en fruitig. Leuk en mooie melodieen.

Echt? Dan heb ik misschien wat anders gehoord. Wanted on Voyage had z'n leuke momenten en vond ik aanvankelijk erg leuk. De houdbaarheid was kort en het raakte in de vergetelheid, het album richting tweedehands bakken. Aardig is niet langer genoeg om in mijn kast te blijven staan.

Toch nog even de nieuwe proberen, maar dat doet me gelijk al niks. Beetje kinderachtige huppeldepup pop, gezellige meezingers voor pubermeisjes misschien. Ik denk dat ik hier inmiddels een te 'ouwe lul' voor ben of zo. Nee, George Ezra leek me veelbelovend, is misschien best wel wat, maar niet voor mij. Jammer, want die stem heeft echt wel wat, maar verder is het eigenlijk best een strontvervelend plaatje en ben ik eigenlijk nog heel erg mild (alleen die stem van hem he)

avatar van repelstefan
Een stem met potentie, te grabbel gegooid aan popmuziek voor tienermeisjes. Dat gevoel beklijft mij bij George Ezra. Fijn voor de tienermeisjes, jammer voor mij. Vraag me ook altijd af wat voor albums er hadden gelegen was hij niet direct bij Columbia terecht gekomen. Maargoed, heeft ook geen zin er over na te denken. George kiest het pad van de brave popliedjes en dan blijkt het, na het horen van Staying at Tamara's, toch te lastig om de aandacht een heel album vast te houden of zich ergens in te onderscheiden van de rest. En dan wordt het al gauw een 'been there, done that' gevoel. Ik had ook aERodynamIC kunnen quoten en het daarbij laten zie ik nu . Maargoed, ik geef het nog een kans, maar zal snel uit mijn albumlijst op Spotify verdwijnen.

avatar van joko150
Het eerste album was toch een tandje beter, het glazuur op sommige tracks is mij teveel, en de tracks lijken heel veel op elkaar.
Ik moet toegeven Paradise is best wel een leuk liedje

aERodynamIC schreef:

Nja prachtplaat is te overdreven dat klopt maar ik meen echt dat dit een album is met goed uitgewerkte popsongs. Zijn stem werkt er natuurlijk nog beter op. Heb het album nogmaals opgezet en nog steeds blijf ik bij m'n eerste ingeving. Check bijvoorbeeld Get Away en Sugarcoat. Kan hier niet stil op blijven zitten.

Aan de andere kant heb ik ook liever een wat folky sound bij z'n stem willen horen maar voor nu vind ik dit geen verkeerde worp.

PS: ben trouwens wel bang dat hier niet een lange houdbaarheidsdatum op zit.

coldwarkids schreef:
PS: ben trouwens wel bang dat hier niet een lange houdbaarheidsdatum op zit.

Dat had ik dus bij de vorige die ik echt leuk vond in het begin en waarvan ik die ene grote hit gewoon kon waarderen, na verloop van tijd was het snel over. En dit gaat gewoon verder waar het gebleven was en dat helpt dan niet echt.

Jij bent trouwens wel de verantwoordelijke voor mijn stem, want door jouw bericht heb ik mijn twijfels overboord gezet en begon ik aan deze nieuwe. Anders was ik er denk ik niet eens aan begonnen

avatar van Metalhead88
George is zo blij als een toeter, en dat schijnt 100% door in dit nieuwe album. Het is natuurlijk fijn dat hij muziek maakt die overeenkomt met zijn emotionele staat, want als er 1 ding erger is dan cheesy popsongs, dan zijn het deprimerende liedjes die niet gemeend zijn.
Dat gezegd hebbende is er echter geen excuus voor het extreem veilig gebakken album. Geen uitschieters, geen uitdaging,. Saviour en The Beautiful Dream zou ik als favorieten kunnen bestempelen maar de rest is te generiek om me er om te bekommeren.

avatar van Pinsnider
Dus een voorwaarde om een uitstekende popplaat te produceren is dat de artiest na het inzingen er van meteen naar de Praxis gaat voor een lang stuk touw en een stel roestige scheermesjes? Ik ga dan toch liever een stuk mee met de bijdrage hierboven al stoor ik mij op geen enkele manier aan dat blije ei op deze plaat en spreken de liedjes mij juist wel aan. Zo'n liedje als Paradise is toch de popmuziek-hemel?

Pinsnider schreef:

Niks aan 't handje met dit album. Zing veel nummers voluit mee thuis. Heerlijk. Get Away en Sugarcoat bijv. Lekkere pop zoals pop moet zijn.

avatar van Pinsnider
Zijn we het zo vlak voor kerst toch nog ergens roerend met elkaar eens