Claptone - Fantast (2018)

1 stem

met Matt Simons

8. Abyss of Love (3:42)

9. La Esperanza (3:13)

met Katie Stelmanis

10. A Waiting Game (3:24)

met Nathan Nicholson

11. Cruising So They Say) (3:12)

met Kele Okereke

12. Animal (4:03)

met Clap Your Hands Say Yeah

13. Alone (3:38)

met Blaenavon

avatar van blur8
In mn new-release spotify lijst kwam BirdSong voorbij, omdat ik Zolo Blood volg.
En omdat ik producer Claptone niet ken, toch maar even dit album doorgenomen.
Conclusie: niets voor mij. Alemaal goed bedoeld, maar voor mijn oren Goedkoop klinkende DJ songs.
met wisselende gastzang. En toch niet helemaal de minste namen.

Maar Birdsong is geweldig. En dat komt dus door de bemoeienis van Zola Blood.
Als Track 1 bevalt kan ik alvast melden dat hun eigen werk, nog veeeel beter is.

Claptone - Birdsong feat. Zola Blood - YouTube

avatar van Mausie
blur8, Claptone is bekend geworden met housetracks die hiphop samples gebruiken. De melodie om precies te zijn, niet de lyrics. Een van zijn bekendste is Cream, met uiteraard een sample van Wu-Tang Clan's gelijknamige nummer. Vond het ooit wel geinig, maar echt bijzonder is het niet. Ben wel benieuwd wat ie nu maakt, zal Birdsong eens checken.