Sage Francis - Human, the Death Dance (2007)

Label: Epitaph

1. Growing Pains (0:38)
  2. Underground for Dummies (4:13)
  3. Civil Disobedience (4:19)
  4. Got Up This Morning (3:11)
  5. Good Fashion (1:34)
  6. Clickety Clack (3:59)
  7. Midgets and Giants (3:54)
  8. Broccoli Break (1:15)
  9. High Step (1:53)
  10. Keep Moving (4:36)
  11. Water Line (2:02)
  12. Black Out on White Night (4:36)
  13. Hell of a Year (4:11)
  14. Call Me Francois (3:11)
  15. Hoofprints in the Sand (5:01)
  16. Going Back to Rehab (6:11)
avatar van Conway Twitty
2006 was misschien een teleurstellend hiphopjaar, het begin van 2007 is toch veelbelovend met dit album voorop.

Het album komt een beetje traag op gang met wat mindere tracks, maar met 'Good Fashion' (beste hiphop in lange tijd) slaat dit compleet om. Misschien iets rustiger, wat dit album toch onderscheid van zijn voorgangers, maar de teksten zijn weer van zeer hoog niveau.

Wanneer je zijn vorige albums ook goed vond, zul je deze zeker niet veel minder vinden lijkt me.

4.5*

Harco
High Step 2:33:00?

Is dit trouwens de definitieve tracklist? Heb 'm nog niet echt goed beluisterd, maar denk niet dat 'ie in de buurt komt van A Healthy Distrust.

Oh, en Conway, ik weet niet of je Non-Prophets - Hope kent, maar dat is voor mij het beste SF album naast A Healthy Distrust. Compleet geproduceerd door Joe Beats, met SF op raps.

Harco schreef:
High Step 2:33:00?

De tijd is al gecorrigeerd, dit is inderdaad de definitieve tracklist. Hij circuleert al een tijdje en is ook al gereleased dacht ik.

Ben inderdaad al een tijdje op zoek naar dat Non-Prophets album..

avatar van Osiris Apis
Ik vind dit weer een goed album van Sage Francis. De teksten van Sage Francis zijn weer kritisch en persoonlijk.
De productie vind ik ook geslaagd en een aantal zijn weer redelijk alternatief met producers als Alias, Sixtoo, Reanimator en Buck65.

De track met de country zangeres Jolie Holland ('Got up this Morning')vind ik ook geslaagd.
De sample in 'Hoofprints in the Sand' ken ik trouwens al ergens van.

dik 4*.

avatar van waxs
Verhoogd naar 4,5*

Osiris Apis schreef:
De sample in 'Hoofprints in the Sand' ken ik trouwens al ergens van.

I saw a monkey evolved into a man, i seen the man evolved into a monkey

avatar van Osiris Apis
De video van Got up this morning toegevoegd.
Slug (van Atmosphere), Brother Ali en Buck65 figureren in de video. De video zelf vind ik niet heel bijzonder.

avatar van waxs
Osiris Apis schreef:
Slug (van Atmosphere), Brother Ali en Buck65.

Wat een verzameling

Relax
lijkt me wel een vette album, heb m gelijk origineel gehaald maar nog niet beluisterd... beoordeling volgt nog.
Hoesje ziet er wel geweldig uit.

Relax
Got Up This Morning is nu zo'n verdomd iritant nummer.. die beat en dat refrein.. en de teksten ook wel.
Voorderest moet ik toch zeggen dat het een geweldig album is.

handsome_devil
Got Up This Morning vind ik ook niet echt geweldig nee. Vanochtend op school de eerste helft van het album gehoord en op Underground for Dummies dacht ik een paar keer iets over emo's te horen, maar toen ging ik thuis op internet kijken en blijkt hij gewoon over demos en memos te rappen. Jammer Binnenkort dit album maar eens helemaal opzetten. Op Got Up This Morning na beviel het me allemaal wel.

avatar van Osiris Apis
In het begin zegt hij wel demos en memo's'.
Maar in het refrein zegt hij volgens mij wel gewoon emo.

Pop Pop goes the weasel. Drop Dop goes the easel. This is hiphop for the people (the people). Don't call it emo. Whehhh.

Lijkt me ook logisch dat hij emo zegt.

handsome_devil
Oh pff, ja je hebt gelijk. Zo gek ben ik dus nog niet En ik kon me niet meer herinneren wanneer hij het zei, dus ik ging er vanuit dat ik bij demos en memos het gewoon verkeerd verstaan had.

This is hiphop for the people, stop callin' it emo

Tja, niet goed gekeken. Waarom is het trouwens logisch dat hij emo zegt?

avatar van Osiris Apis
Omdat memo en demo niet in het zinsverband past.
En hij als laatste een huil geluid maakt. Sage Francis vind ik wel emo-rap.

handsome_devil schreef:

This is hiphop for the people, stop callin' it emo

Tja, niet goed gekeken. Waarom is het trouwens logisch dat hij emo zegt?

Nummers 5, 10, 15 en 16 steken er enorm bovenvuit.

avatar van Vizzle
Ik vind net nummer 13 het vetste nummer van de cd. Hell Of A Year.

"You can call me John And I'm writing letters to the darkside of the moon tonight"

avatar van Nakur
nakur vind dit leuk

Ken weinig nummers die betere lyrics hebben 'Good Fashion':

Dark lenses, tint the windows that are under my eyelids
To hide from the light like I'm stuck in a fire pit
Burning up a sigh, with no desire to live through these lies
So I suffer in silence
Culture of violence, truth stuck behind my lips
Bound, gagged, and whipped, stripped, divided and split

En de manier waarop hij de tweede verse opent:

We're acting like men of steel, with a thin protective shield
Gathering the raw footage that can never make the final wheel

handsome_devil

Good Fashion is echt geweldig inderdaad Heb dit album inmiddels een keer of 3 gehoord en ik ga denk ik op een 4 uitkomen.

Relax
Ik iriteer me ECHT aan Got Up This Morning... wat een klote nummer!

avatar van Osiris Apis
Ik vind dat wél een goed nummer. Lekkere country/blues sfeer.

avatar van Osiris Apis
Het boekje bij deze cd is erg uitgebreid. Mooi artwork, stuks tekst van Sage Francis over het maken van het album en uitleg bij bepaalde tracks en verder staan de lyrics erin. Dit vind ik altijd extra leuk, wanneer je een cd orgineel koopt.

4 beats zijn gemaakt door onbekende producers. Producers konden beats opsturen naar Sage en hij heeft die 4 dus uitgekozen. Leuke aanpak om aan beats te komen.

Ik kom er net achter dat Mark Isham, die 2 nummers heeft geproduceerd (Good Fashion, Waterline) een filmscore producer is (oa. van Crash). Die nummers hebben ook een filmsfeer.

avatar van hiphopmaster
Wat wordt er weinig gestemd op Sage Francis. Deze man heeft toch wel enige bekendheid opgebouwd in het hiphop-wereldje.

Weer een zeer goede cd van Sage! Ik vind deze persoonlijk wel iets minder dan zijn voorgangers (Personal Journals en Healty Distrust), maar het blijft een genot om naar deze man te luisteren.

Ik hoor alleen niemand over het nummer Clickety Clack, die vind ik echt geweldig. Heerlijk sfeertje. Hij schijnt dat nummer geschreven te hebben nadat hij in Amsterdam beroofd is van al zijn spullen!

Eigenlijk staan er geen slechte nummers op deze cd, maar Good Fashion, Clickety Clack en Black Out on White Night steken er voor mij wel boven uit. Ik geef deze cd 4*!

Social_Mask

4.5*, moet nu weg, maar morgen (vandaag) zal ik 't 1 en ander toelichting..mijn cijfer dus Ik kan dit alvast zeggen,, 1 van de beste 07 platen, en het waren er dit jaar een heleboel!!

Got Up This Morning, Going Back to Rehab

Social_Mask
Nou jah, het is gewoon een zeer sterk album. Ookal wilt hij het niet, maar ergens doet hij me denken aan (de ''emo'' ) Slug. Echt een zeer sterk album dit, met alleen maar goede nrs. Alleen het nr Midget & Giants vind ik wat minder. Got Up This Morning(heeerlijke bluesachtige nr), Good Fashion, Hell of a Year en Going Back to Rehab vind ik de beste nummers. Elk nr is uitstekend geproduceerd en Sage is een erg fijne rapper. Vooral zijn stem vind ik vet, teksten zijn ook dik in orde en samen met de geweldige beats is dit echt geniaal goed.

4,5*, ik raad iedereen dit album aan. Nu wat meer werk van de beste man zoeken

You were hard to find? All I took was 13 steps..

Ja lekker album. Vooral ook Good Fashion klinkt echt vet.

Osiris Apis schreef:
Ik vind dat wél een goed nummer. Lekkere country/blues sfeer.

Maar dat refrein verpest het zo!

Social_Mask
Voor mij veruit het beste nummer. Net zo'n nummer staat ook op de nieuwe van Ali, en dat vond ik ook het beste nummer van dat album. Dat soort nummers vind ik erg lekker. En dat refrein vind ik ook goed .

"Got Up This Morning" vind ik geweldig. Alleen dat intro al, die drums in combinatie met die harmonica, Sage die erin komt, en daarna die gitaar. Heerlijk.

Andere hoogtepunten zijn Waterline (pure kippenvel), Civil Disobedience, en Going Back to Rehab als briljante finale.

I'm going there to give 'em cash, hear 'em laugh bring 'em back
If i cant tear down these walls I'll slip 'em through the cracks.
If that crack ain't big enough, I'm sick enough to get committed,
Where he's been I ain't been, allowed to visit, and I miss him.

Na afloop heb je weer het idee dat je een duik hebt genomen in Sage's psyche en belevingswereld, een gevoel dat ik ook had bij zijn eerdere albums. En laten dat nu pareltjes zijn in het genre.

avatar van Chrisseh
Got Up This Morning lijkt wat rustiger dan A Healthy Distrust (over 't algemeen), is het allemaal iets rustiger of niet?

Social_Mask
Ik vind van wel jah. Ook beter dan A Healthy Distrust naar mijn mening. Maar als ik me goed herinner zijn er wel wat drukkere momenten, die vond ik zelf verre van ongewenst. Heerlijk album dit.