Prince & The New Power Generation - One Nite Alone...Live! (2002)

Funk
Label: NPG

1. Rainbow Children (11:46)
  2. Muse 2 the Pharaoh (4:49)
  3. Xenophobia (12:40)
  4. Extraordinary (5:02)
  5. Mellow (4:30)
  6. 1+1+1=3 (6:05)
  7. The Other Side of the Pillow (4:46)
  8. Strange Relationship (4:13)
  9. When U Were Mine (3:47)
  10. Avalanche (6:04)
  11. Family Name (7:17)
  12. Take Me with U (2:54)
  13. Raspberry Beret (3:26)
  14. Everlasting Now (7:41)
  15. One Nite Alone (1:12)
  16. Adore (5:33)
  17. I Wanna Be Your Lover (1:22)
  18. Do Me, Baby (1:56)
  19. Condition of the Heart (Interlude) (0:39)
  20. Diamonds & Pearls (0:41)
  21. The Beautiful Ones (2:10)
  22. Nothing Compares 2 U (3:48)
  23. Free (1:06)
  24. Starfish & Coffee (1:07)
  25. Sometimes It Snows in April (2:41)
  26. How Come U Don't Call Me Anymore (5:07)
  27. Anna Stesia (13:12)
  28. Joy in Repetition (10:56)
  29. We Do This (4:42)

met George Clinton

30. Medley: Just Friends (Sunny) / If You Want Me to Stay (4:26)

met Musiq

31. 2 Nigs United 4 West Compton (6:15)
  32. Alphabet Street (2:55)
  33. Peach [Extended Jam] (11:19)
  34. Dorothy Parker (6:17)
  35. Girls & Boys (6:59)
  36. The Everlasting Now (Vamp) (1:49)
fastpulseboy
helemaal goed, die laatste is idd de slagroom op het toetje!

avatar van Yak
Yak
Alle berichten van "Prince & The NPG - One Nite Alone... The Aftershow!" hierheen verplaatst. Misschien is het één en ander nu wel een beetje door elkaar geraakt, maar dat album was een onderdeel van deze box en hoorde niet los op de site. Alle stemmen voor het Aftershow-album zijn dus ook verloren gegaan.

Er is voor mij maar één Prince en dat is Prince live:P. Zijn albums vind ik vaak minder, maar live is Prince ZONDER TWIJFEL de beste artiest allertijden. Funky as hell, pure muziek voor echte muziekliefhebbers. Better Recognize! 5*

Ben ik geheel met je eens, maar ondanks dat vind ik dit een ietwat mindere live-opname. Er zijn zoveel betere, alleen helaas in bootleg vorm.
Benieuwd of de man nog eens deze kant opkomt, ook al heb ik hem ontelbare keren gezien, het is nu wel te lang geleden sinds de laatste keer.

fastpulseboy
aERodynamIC schreef:

yep hij heeft een paar maanden avond aan avond in las vegas in "zijn club" gespeeld....
daar moet ie maar eens mee kappen en weer hier komen.

avatar van sean10
Wat een geweldige show. de afershow is fenomenaal. Toch een leuk rijtje waar onze eigen Candy Dulfer in wordt genoemd bij Joy In Repetition (You're about to here Maceo Parker, Larry Graham, Candy Dulfer & Prince play JIR). Wat een klasse op één podium! Toen ik in augustus in Londen bij Prince was, was helaas alleen Maceo van de partij van dit rijtje (en Prince natuurlijk). Iedere muziekliefhebber moet Prince live gezien hebben!

EVANSHEWSON
Hele verzorgde uitgave, ik heb hem, maar ik heb hem niet vaak gedraaid.
Waarom ? Tja, hoe goed ik Prince ook vind als performer en echte rasartiest, men is hier niet echt geslaagd om de livesfeer ook maar ietsje over te brengen op deze plaat.
Er is iets mis met de klank, ik kan het niet uitleggen, maar dit klinkt van geen kanten... !

***

avatar van Reijersen
Prince en live is natuurlijk een garantie tot succes. Het is echt een fantastische en erg complete show. Het knalt er echt vanaf.

4 ster.

Vind je? Het is geen slechte show, maar ik heb ze beter gehoord van de man.

EVANSHEWSON schreef:

***

ik denk dat dit niet veel meer dan een zogenaamde 'soundboardrecording' is. in tegenstelling tot veel liveopnames van veel andere bands is hier verder weinig aan nageproduceerd.

avatar van Reijersen
Prince is een man waar ik in zekere zin toch een haat-liefdeverhouding mee heb. Met zijn muziek tenminste. Ik kan er in ieder geval niet altijd naar luisteren.
Maar toen ik dit live-album onder ogen kreeg moest! ik het wel luisteren. Want Prince die was toch zo vermaard om zijn live-performances. Toen had ik een kort berichtje achterlaten.

Maar nu werd mij in een bepaald topic gevraagd wat meer uit te wijden over deze plaat. En bij deze.
Ik heb de plaat er maar weer eens bijgepakt en onder gehore gebracht. En ik moet eigenlijk meteen een stemwijziging doorvoeren. Ik ga namelijk van 4 naar 3,5 ster.
Waarom? Misschien was ik er niet zo voor in the mood, of misschien mis ik toch de live-vibe die je in de zaal waarschijnlijk een stuk meer zou pakken. Die vibe komt mij in ieder geval een stukje minder over op cd. (Misschien dat het op dvd weer beter werkt).
Dat Prince een rasartiest hoor je toch zeker op deze opname. Muzikaal en vocaal uitstekend. Maar misschien als geheel niet zo compleet, doordat er toch een reeks van grote hits ontbreken. Dus voor een totaaloverzicht en dat live van Prince moet je niet hierbij zijn.

Nicci
Het ontbreken van die hits maakt dit nu juist tot een lekker album. Ik ben een enorme liefhebber van Prince, maar als ik een liveoptreden bijwoon en voor de zoveelste keer 'Purple Rain' voorbij hoor komen . . .

avatar van Twinpeaks
Fijne live plaat ,waarvan vooral de after show smullen is.Het fragmentarische piano gedeelte op disc 2 had makkelijk als 1 track geteld kunnen worden.Ik vind het jammer dat hij slechts flarden van nummers speelt.Disc 1 is mooi en sober gemusiceerd,Je hoort het vakmanschap van een prima band en de meester die hier leiding aan geeft.Op disc 3 is het allemaal wat losser en worden er wat meer "foutjes" gemaakt.Dit is zeker niet storend en verhoogt de feestvreugde alleen maar.En wat blijft dat Joy In Repetition toch een wereldnummer.

aERodynamIC schreef:

En zo is het. Er is eigenlijk maar 1 score voor Prince Live, dat is 5,0* Maar deze opnames zijn zo matig, dat ik er echt onder zit. Als je het publiek wilt horen, dan is het te zacht opgenomen (je hoort ze in de verte wel hard zingen). En als je het publiek even niet wil horen, bijvoorbeeld bij de ballads die Prince aan de piano zingt, dan wordt er continu keihard simpel doorheen gegild. Gewoon irritant is dat.
Ook jammer is dat hij met een band van alleen maar een bassist en een toetsenist speelt, naast zijn eigen gitaar. De synthesizer komt daardoor teveel op de voorgrond.
Gelukkig is er wel regelmatig een fraaie hoorn sectie te horen.

Ik heb de kleine grote man minstens 8x zien optreden en weet dus dat dit heel wat beter op 'de plaat' gezet kan worden. Echt jammer.
Gelukkig staan er van een aantal nummers betere opnames op, dit betreft dan wel nummers waarbij de hele band speelt, zoals bijvoorbeeld Family Name & Everlasting Now.

Ik heb uiteindelijk van deze 3 cd's (van gemiddeld 60 minuten) één geweldige cd van 80 minuten gebrand. Er hadden nog wel 2/3 tracks bij gemogen, dan kom ik dus op de helft wat echt (zeer) de moeite waard is. En dat ben ik van Prince niet gewend, vaak is bijna alles de moeite waard.

Waarom dit keer niet? Naast de hierboven genoemde kwaliteit van de live opnames en het irritante gegil van het publiek - met name in de medley op cd 2 - is het soms ook te lang uitgesponnen. Korter en krachtiger klinkt soms beter. Ook lijkt het er soms op dat hij er één groot muziekstuk van wil maken: het klinkt af en toe wat ééntonig. Daarnaast overdrijft hij dit keer echt met de minikerkdiensten in dit concert, hallelujah. Wat er nog bij komt: ik hou niet van die schreeuwlelijk van een George Clinton en zijn band: bye bye 3 nummers van de Aftershow.

Toch ben ik echt blij met de 80 minuten waar ik nu naar luister: de power, pure klasse en grote kwaliteiten van Prince en zijn band zijn en blijven erg prettig om naar te luisteren. Hoogtepunten zijn Extraordinary (met Candy Dulfer from Holland), een geweldige jamversie van Strange Relationship (you're killing me with that base!), When U Were Mine, Sometimes It Snows in April (wat blijft dat mooi!), Joy in Repetition & Girls and Boys, om er een paar te noemen.

Nu ik een aantal malen naar mijn eigen hoogtepunten van dit concert heb geluisterd, moet ik 'm wel verhogen naar 4,0* Het klinkt toch wel erg lekker hoor!
Dan heb je nog zoveel bezwaren en je weet dat het beter kan, maar met gemak pakt Prince hier 4,0* Hopelijk komt er nog eens een echt goede registratie, dan kan ik de 5,0* geven die Prince live normaal gesproken altijd zou moeten krijgen.

Ik wil aan mijn lijstje van favorieten graag het gigantisch lekkere Dorothy Parker toevoegen. Kan muziek meer swingen? THE groove is there baby!!!!

avatar van lennon
Ik vond deze tour de beste die ik heb gezien van hem (en dat zijn er veel) hij was in zijn sas, hij voelde zich goed, zeer goed bij stem,..

Leuk dat er eindelijk eens een live album op cd verscheen!

Mij boeit het niet dat het een verzameling van shows is, ik vind het een zeer genietbare box, met als leuk cadeautje de it ain't over cd.

Heb deze box destijds "gehad" omdat ik lid van NPGMC (RIP) was...

die tijden lijken helaas voorbij...

avatar van snarf349
Vooral het laatste gedeelte (the Aftershow) van deze box is fantastisch, om met Prince z`n eigen woorden te spreken; "I wanna sing, but it`s to funky".

Stijn_Slayer
Als Prince zich aan de jazz waagt kan hij voor mij niet meer stuk. Disc 1 behoort in mijn ogen dan ook tot het beste wat Prince gedaan heeft. Omringt door geweldige muzikanten kan Prince zelf ook excelleren.

Disc 2 is wat meer op rustig, intiem pianospel gebaseerd, maar verder ook van hoog niveau.

En dan de Aftershows disc. Wat gaat Prince tekeer op bijv. 'Joy in Repetition' zeg! Ook deze disc behoort voor mij tot de bovenste regionen van Prince's werk. Alleen die Musiq had achterwege moeten blijven.

Het is jammer dat de mensen die Prince afdoen als een gelikte, commerciële artiest dit soort platen niet kennen. Het muzikale niveau ligt hier véél hoger dan in de grote hits.

Helaas is deze out of print....

Nicci
Wat is dat met die 'musiq'? Dat is toch gewoon Prince?

Nicci schreef:
Wat is dat met die 'musiq'? Dat is toch gewoon Prince?

Musiq is Musiq... en erg overduidelijk dus geen Prince...
Musiq Soulchild - Welcome - musiqsoulchild.com

Dat nummer had er van mij ook niet opgehoeven.... skipmomentje

Nicci
Prima nummer. In de stijl van Sly. En ik zou zweren dat Prince het gewoon zingt. Over zo'n apparaat dat z'n stem verlaagd. In die veronderstelling lig ik altijd helemaal in een deuk van die zang.

Ik beluister dit album weer eens als opwarmer voor het concert morgen in Ahoy en opeens weet ik weer waarom ik juist deze tour minder vond: bij Anna Stesia weer dat vervelende 'NPJ music club put your hands up. NPJ Music Club making the good seats. If you wanna be here with us you gotta join the club'. Dit vond ik toen nog veel erger dan zijn gepreek over God.

Nu ik het hem weer hoor kwijlen komt mijn maagzuur weer aardig omhoog. Het zijn en blijven de nare trekjes van de man in mijn ogen. Je hoorde er indertijd niet echt bij als je geen lid was van zijn club (die vervolgens ook opeens in het niets verdween). Alsof de andere fans niet betaald hadden voor een kaartje.....

avatar van lennon
^ONA was naar mijn idee de beste tour sinds Lovesexy! Wat was de man in vorm zeg!

Ik snap wel wat je bedoeld, maar wat ie doet is natuurlijk gewoon reclame maken op een niet zo subtiele manier...

Moet wel toegeven dat een lidmaatschap wel super was.. soundchecks meemaken, elk jaar een cd, free downloads.. het was wel fantastisch!

Nee, ik ben niet dol op die praktijken en daar heeft ie helaas wel vaker last van.

Ik vond het een van de mindere shows van alle tours die ik sinds 1987 heb meegemaakt. Niet alleen door dit soort zaken maar ik had er in z'n geheel gewoon wat minder mee. Ik moet er wel bij vermelden dat mijn 'fan-zijn' rond die periode wel op een dieptepunt zat. Prince deed me minder en minder in die tijd alleen live wilde ik hem uiteraard niet missen. Dat viel voor mij dus toch ietwat tegen (mede ook door de slechte plaats die ik had).

Mijn liefde voor Prince is eigenlijk weer flink aangewakkerd door het optreden in Antwerpen vorig jaar.

avatar van lennon
Tja, en door die NPG music club heb ik deze tour dus heel anders ervaren. Soundcheck, en.. verzekerde plek helemaal vooraan!

Maar.. ik snap je wel...

Het is gewoon niet netjes om fans die niet lid waren (voor mij toen een zeer bewuste keuze) duidelijk hun plaats te laten weten. Op deze cd hoor je het hem ook weer roepen.
Dan denk ik 'ik heb je zo vaak live gezien, koop alle cd's en nu ik geen lid van je volgelingenclubje wil zijn laat je dat merken ook'. Nare trekjes waar hij zoals gezegd helaas wel vaker last van heeft.

Het is een apart mannetje maar als ik dan weer beeldopnamen zie van de Nude tour in Tokio dan ben ik weer helemaal in trance. Het blijft knap en morgen is er niets in mijn lijf dat zal denken 'naar ventje'. En van die NPG music club hoor je gelukkig niks meer dus daar gaat ie niet over beginnen
Op zich niks mis met die club indertijd en leuk dat je wat voordelen had, maar moet je dat dan ook nog eens roepen tijdens je optredens?? Daar zit voor mij het echte probleem. En dan hoor je het verdorie op deze cd ook gewoon weer.

Buiten dat vond ik deze tour sowieso minder interessant. Ik kan niet goed uitleggen waarom. Ik zie liever een SOTT of Lovesxy optreden op cd verschijnen. Vandaag Purple Rain tour gedraaid: ook helemaal geweldig.

Stijn_Slayer
Hij zal het vast expres op de cd gezet hebben. Het is inderdaad stijlloos. Een dikke middelvinger naar de betalende fans (die hij er maar wat graag voor de poen bij heeft, anders had hij wel in kleinere zaaltjes gespeeld voor z'n NPG club). Je zou haast weglopen, maar daar heb je alleen jezelf maar mee (je geld krijg je toch niet terug).

Voor mij is dit wel z'n beste reguliere cd (en dat is dan weer net degene die o.o.p. is....). Van de Lovesexy en Purple Rain tours heb ik twee prima dvd's, dan hoeft een officiele cd van mij niet zo nodig. Sterke tours, maar toch iets meer op z'n hits gericht.

Schnee
Heeft iemand deze voor een schappelijke prijs te koop misschien?