Foreigner - With the 21st Century Symphony Orchestra & Chorus (2018)

Label: earMUSIC

1. Overture (3:33)
  2. Blue Morning, Blue Day (3:20)
  3. Cold as Ice (5:52)
  4. Waiting for a Girl Like You (5:49)
  5. Say You Will (4:24)
  6. When It Comes to Love (5:50)
  7. That Was Yesterday (5:37)
  8. Feels Like the First Time (5:19)
  9. Starrider (5:12)
  10. Double Vision (4:47)
  11. Fool for You Anyway (4:36)
  12. Urgent (7:58)
  13. Juke Box Hero (11:05)
  14. I Want to Know What Love Is (6:26)

avatar van gigage
Foreigner leunt toch al wat jaartjes op de glorie van weleer. Weer een verzameling populaire singles , nu live met een heus orkest en koor.
De intro's zijn leuk georchestreerd maar voor de rest blijft de song in het algemeen toch redelijk dicht bij het origineel. Het leukste (de intro's) is dat gedaan bij Urgent en Juke box hero (11 min!). Helaas is Kelly Hansen niet echt top bij stem, klinkt wat verkouden of het is de sleet na 15 jaar Foreigner.
Nu de hamvraag. Zitten we hier op te wachten? Ja en nee. Zou de show in Nederland zijn kocht ik gelijk een kaartje. Maar omdat ik dit dus niet beleefd heb is het vooral leuk om een keertje de revue te laten passeren. Haalt het echter niet bij Foreigner - Can't Slow Down... When It's Live! (2010)

avatar van De buurman
Juke Box Hero gespeeld door en orkest is niet iets waar ik nou direct warm voor loop. Maar eerlijk gezegd, op nummers als Blue Morning, Blue Day en Double Vision klinkt het allemaal toch wel erg vet. Echt leuk wordt het pas bij That Was Yesterday, inclusief dat geweldige intro dat niet op de studioalbum versie voorkomt (wel op de maxi-single en live). Geweldige drive heeft dat nummer toch. Een tegenvaller, maar puur omdat ik het altijd een k*tnummer heb gevonden, vind ik de aanwezigheid van Starrider. Echt verschrikkelijk. Verder toch wel een leuk project dit, dat ik vaker draai dan ik aanvankelijk verwachtte.

gewoon de eerste paar studio albums - met Lou Gramm - aan vast houden, die zijn het beste

avatar van gaucho
Nou, ik ben een behoorlijk Foreigner-fan, maar krijg bij zo'n album ook meteen de indruk dat Mick Jones gedacht heeft: we hebben nu wel heel veel verzamelalbums uitgebracht, het wordt tijd voor wat anders. Wat hebben we nog niet gedaan? O ja, iets met een symfonieorkest!

Ik ben het met gigage eens dat dit 'live' waarschijnlijk beter werkt dan op de plaat. Ik krijg nu vooral het idee dat het ijzeren repertoire van de band nog verder wordt uitgemolken.

Toch valt de eerste luisterbeurt me niet tegen. In de uptempo-nummers, zoals een Urgent, voegt het symfonieorkest weinig toe, maar bij sommige van de ballads heeft het wel een meerwaarde. Ook ik ben de gelukkige bezitter van de 12 inch van That was yesterday, met extra lyrics en een instrumentale orkestrale versie. Leuk dus dat daar elementen van terugkeren in de versie op dit album. Op zo'n manier voegt deze uitvoering wel iets toe aan een vertrouwd nummer.

Ik vind Kelly Hansen absoluut geen slechte zanger, maar mis de magie die Lou Gramm in zijn beste dagen teweeg wist te brengen. Maar gezien de huidige patstelling, en diens gezondheidsproblemen, moeten we ervan uitgaan dat die combinatie er niet meer in zit. Hij kondigde vorige maand aan dat hij zich definitief terugtrekt uit de muziekbusiness.

avatar van gaucho
De buurman schreef:

Wow, daarover verschillen wij duidelijk van mening: ik heb dat altijd een van de beste Foreigner-nummers gevonden. Met een duidelijk symfonische inslag zou je denken dat dat nummer zich prima leent voor deze instrumentale aanpak. En dat blijkt ook wel. Vind ik dan...

avatar van pos
pos
Toevallig laatst de cd/dvd van dit concert gekocht. Vooral gekocht voor de heerlijke nummers Juke box hero en Starrider. Maar de rest klinkt ook uitstekend terwijl de dvd gewoon erg fijn is om naar te kijken met dat orkest erbij. Sterke zanger die Kelly Hansen.