Mamas Gun - Golden Days (2017)

R&B / Soul
Label: Candelion

1. You Make My Life a Better Place (3:52)
  2. On the Wire (3:07)
  3. I Need a Win (4:40)
  4. Diamond in the Bell Jar (3:56)
  5. London Girls (3:38)
  6. The Spooks (5:23)
  7. We (5:24)
  8. Golden Days (4:17)
  9. Strangers on a Street (4:25)
  10. This Is the Day (2:51)
avatar van Reijersen
Ergens is de twijfel of deze plaat nu in 2017 of 2018 uit kwam. Ik luister veel via Spotify en daar is het een 2018 release, dus daarom is het voor mij ook een release uit dat jaar. Mamas Gun ken ik nu zelf zo’n drie albums lang en dat steeds weer leuke, verfrissende maar misschien niet altijd te originele muziek geweest. Gewoon lekker zeggen we dan. Misschien dat dit Golden Days die lijn moeiteloos doortrekt, want ook de opener hier is een vrij makkelijke, maar prima song. Het wordt juist wat interessanter als de muziek meer groove en funkyness mee krijgt. Ik noem daarin een nummer als On the Wire of Stranger in the Streets. Ook liefjes staan ze hun mannetje getuige songs als This is the Day en Diamond in the Bell Jar. Subtiel en lekker als op I Need a Win en Golden Days. Positief en vrolijk dan weer op We en London Girls. Helemaal niks mis met deze plaat dus, dat blijkt wel weer. Mamas Gun zetten hun muzikale weg voort zoals ze die al jaren inslaan. Ik vind dat prima want het is alleszins weer uiterst genietbaar, zonder heel moeilijk te willen doen.