Subsignal - La Muerta (2018)

Duitsland
Label: Gentle Art of Music

1. 271 Days (1:03)
  2. La Muerta (6:00)
  3. The Bells of Lyonesse (4:59)
  4. Every Able Hand (4:45)
  5. Teardrops Will Dry in Source of Origin (2:05)
  6. The Approaches (4:52)
  7. Even Though the Stars Don't Shine (5:14)
  8. The Passage (7:23)
  9. When All the Trains Are Sleeping (5:27)
  10. As Birds on Pinions Free (5:40)
  11. Some Kind of Drowning (5:34)
  12. Even Though the Stars Don't Shine [Radio Version] * (3:50)
  13. La Muerta [Radio Version] * (3:47)
avatar van Marco van Lochem
Rond 2008 is door Sieges Even leden Arno Menses en Markus Steffen het project Subsignal opgericht. Nadat Sieges Even uit elkaar ging, werd met andere muzikanten een definitieve band gevormd. “BEAUTIFUL & MONSTROUS” was in 2009 het debuutalbum van Subsignal en de groep werd in de hoek van progmetal gezet. Dat dekte de lading niet geheel, aangezien de zang van Menses zorgt voor toegankelijkheid en de songs doen dat ook. Stevige rock met metalrandjes, zo zou je de muziek kunnen omschrijven. “LA MUERTA”, "de doden" in het Spaans, is het vijfde album van Subsignal en die metalrandjes zijn nagenoeg helemaal verdwenen. Ze hebben plaatsgemaakt voor toegankelijke, melodieuze en pakkende rocksongs, met een aantal heerlijke oorwormpjes. De Duitsers zorgen ervoor dat je vanaf het eerste moment, het kort instrumentale “271 DAYS” dat over gaat in het titelnummer, weet wat je kunt verwachten. Dat titelnummer is één van de hoogtepunten met prachtige zanglijnen en geweldig refrein. Het album is verschenen op het Gentle Art Of Music label van de Duitse progressieve rockband RPWL en 2 leden van deze band, Yogi Lang en Karl Wallner hebben als producers voor een werkelijk prachtige klinkend resultaat gezorgd. Subsignal heeft met “LA MUERTA” een album uitgebracht dat bij één van de besten van 2018 hoort en in mijn jaarlijstje weleens in de top 10 kan komen te staan. Weergaloos mooi!!!