Stranger Things - Season 1 (2017)

Label: Legacy

1. Stranger Things - Intro / Will Singing the Clash (Dialogue) (0:27)
  2. The Police - Every Breath You Take (4:12)
  3. The Clash - Should I Stay or Should I Go (3:06)
  4. Stranger Things - "Coffee and Contemplation" (Dialogue) (0:10)
  5. Bangles - Hazy Shade of Winter (2:45)
  6. Echo & The Bunnymen - Nocturnal Me (4:55)
  7. Stranger Things - "Bring Him Home!" (Dialogue) (0:08)
  8. Corey Hart - Sunglasses at Night (3:54)
  9. Duran Duran - Girls on Film (3:29)
  10. Stranger Things - "Just Because People Tell You..." (Dialogue) (0:04)
  11. Joy Division - Atmosphere (4:08)
  12. Stranger Things - "Maybe I'm Crazy..." (Dialogue) (0:11)
  13. Olivia Newton-John - Twist of Fate (3:37)
  14. Stranger Things - "Says Logic" (Dialogue) (0:07)
  15. The Psychedelic Furs - The Ghost in You (4:16)
  16. Toto - Africa (4:56)
  17. Jim Croce - You Don't Mess Around with Jim (2:59)
  18. Stranger Things - "Accident or Not" (Dialogue) (0:13)
  19. Devo - Whip It (2:39)
  20. Bon Jovi - Runaway (3:51)
  21. Cyndi Lauper - Time After Time (3:57)
  22. The Romantics - Talking in Your Sleep (3:56)
  23. Stranger Things - "Mouthbreather" (Dialogue) (0:23)
  24. Fad Gadget - Back to Nature (5:48)
  25. Stranger Things - "She's Our Friend and She's Crazy!" (Dialogue) (0:04)
  26. Scorpions - Rock You Like a Hurricane (4:14)
  27. Peter Gabriel - Heroes (4:03)
  28. Stranger Things - "Friends Don't Lie" (Dialogue) (0:04)
  29. New Order - Elegia (4:55)
  30. Stranger Things - Outro - Will Singing the Clash (Dialogue) (0:15)
avatar van Darkzone
Nog geen berichten en stemmen?
Dit schijnt een heel goede en populaire serie op Netflix te zijn die zich in de jaren 80 afspeelt met dus vooral ook muziek uit dat decennium.
De score van seizoenen 1 en 2 hebben een jaren 80 synthesizergevoel, en dit is muziek uit beide seizoenen. Dubbel-lp vandaag besteld en waarschijnlijk ga ik op 4,5-5* uitkomen.

avatar van -SprayIt-
Darkzone schreef:
Nog geen berichten en stemmen?

Je hebt deze versie ook he:
Kyle Dixon & Michael Stein - Stranger Things, Vol. 1 (2016)

avatar van esteban
Dit is inderdaad een zeer fijne verzameling met 80s-hits, maar ook weinig meer dan dat. In de reeks zelf zijn deze songs, enkele momenten uitgezonderd, eigenlijk niet in die mate aanwezig dat ze de memorabele momenten mee bepalen. De originele score door Kyle Dixon & Michael Stein is dat wél, over de hele lijn. Ook ik beloon die albums met een welverdiende 4 sterren. Maar in dit geval is een kleine 3 ruim voldoende.

avatar van Bill Evans
Geweldige serie en vond vooral de begin-tune erg passend. De verzameling 80's muziek op de soundtrack vind ik dan weer niet zo boeiend. Als je even je best doet, maak je in een half uurtje een leukere 'mixtape'.

esteban schreef:

Ik heb de serie niet gezien en zonder Netflix is het dus wachten op de blu-ray release.
Maar aangezien ik fan ben van jaren 80 compilatie-lp's, heb ik deze 2-lp dus besteld bij onze oosterburen. Misschien in de toekomst ook de score.

avatar van esteban
Ik kan mij voorstellen dat wanneer je een 80s-liefhebber bent, deze compilatie inderdaad in de smaak valt.

avatar van Darkzone
Ik heb de 2-lp sinds donderdag in huis en het is inderdaad een lekker album om naar te luisteren. Niet alleen de geijkte pophits, maar ook de donkere, duistere muziek uit die tijd zoals Joy Division en het heerlijke Norturnal Me zijn goed vertegenwoordigd. Ik denk dat dat ook goed past bij de serie.

Mijn favoriete nummers van Bangles en Bon Jovi, de geweldige Rock You Like A Hurricane van Scorpions, The Clash, Duran Duran en het overbekende Africa van Toto, maar ook het prachtige Time After Time.
En de dialogen storen ook niet echt. Smullen dus, nu de donkere maanden van het haar voor de deur staan.

avatar van Edgar18
Op basis van de tracklist leek dit me wel een toffe compilatie maar nu ik heb achter elkaar beluister ben ik niet meer zo enthousiast. Iets teveel 'net niet' naar mijn smaak.

Edgar18 schreef:

Wat vind je dan 'net niet'? Ik vind het een heerlijk mix van hits meet underground.

avatar van Darkzone
Kan toevallig iemand mij aan de digitale versie helpen om in de auto te kunnen beluisteren? Er zit helaas geen download kaart bij de 2-lp.

avatar van Darkzone
Download-soundtracks deed wonderen. Inmiddels groot fan van de Netflix-serie en de soundtrack van seizoen 4 op transparant rood vinyl is al besteld (incl Running Up That Hill en Master Of Puppets).

Mssr Renard
Zonder de serie ooit te hebben gezien, vind ik dit een matige compilatie. Ik vind de songs totaal niet bij elkaar passen, en er staan geen remixes, non-albumtracks of andere bijzondere songs op.

De kracht van jaren '80 soundtracks was juist de non-albumtracks, ook kende de jaren '80 dankzij de 12" single veel remixes en extended versions. Die werden dan weer in de clubs gedraaid. Had die dan gekozen voor deze verzamelaar. Erg cheap fit.

avatar van jurado
Mssr Renard schreef:

Ben je wel van plan om deze ronduit geniale serie te kijken? Probeer anders dit album.

Mssr Renard
jurado schreef:

Ik heb geen tv, geen Netflix, ik kijk derhalve geen series. Sorry man.

Ik kijk weleens Rijdende Rechter, Vroege Vogels en met name Tegenlicht, Keuringsdienst van waren en zo nu en dan een flim via cineville. Ik gun mensen trouwens van harte allerlei leuke series hoor, van Twin Peaks tot en met Games of Thrones. Geniet ervan, ik heb andere hobby's.

Laatst een documentaire gezien over Wim T. Schippers. Nog nooit van die man gehoord, maar vind het gelijk een intrigerende persoon.

avatar van jurado
Mssr Renard schreef:

Ik heb geen tv, geen Netflix, ik kijk derhalve geen series. Sorry man.

Geen sorry, is toch helemaal prima. Wim T Schippers is inderdaad een intrigerend persoon, weet je de naam van de docu over hem nog?

Dit is simpelweg een uitstekende en originele 80's verzamelaar, die ook nog eens bij een geweldige serie hoort. Donker en mooi!

avatar van musician
Ik kan mij eigenlijk helemaal niet meer herinneren dat al die nummers voorbijkwamen in de serie.
Stranger things was verder zonder muziek al aardig genoeg.

Een aantal nummers kwamen wat prominenter voorbij, zoals Should I Stay or Should I Go. Verder is de op de 80's geïnspireerde soundtrack van Kyle Dixon natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van de serie.