NRC heeft duidelijk niet verder geluisterd dan "2". Die zijn inderdaad dub achtig, deze heeft dat minder, veel minder. Al met al een heel mooi Pole album weer. Vernieuwd en verfrissend.
Hmm, het latere werk heeft ook nog wel de dub, vind ik. Het zal vast Jacob Haagsma zijn die dat gerecenseerd heeft? Die kent deze pappenheimers ook wel.
Ik ken dit album niet, maar oudere platen van Pole zijn net niet helemaal mijn ding. Je moet denken aan electronische dub, vrij minimaal, behoorlijk sfeervol.
Maar ik vind het geen dub meer. De laatste albums hebben hooguit wat lichte dub invloeden maar is geen dub en deze al helemaal niet. Wel een aanrader als je van Basic Channel achtige minimal ambient/tehcno houd KampF. Sowieso als je Stefan Betke's werk kan waarderen. M'n broer is een expert op het gebied van elektronische muziek en die vond hem erg 'verfrissend'. Gewoon luisteren mensen . Wie er bij NRC recenceerd weet ik niet.. ennn dat houd ik ook zo .
Ik heb er nu 1 luisterbeurt opzitten. Het is vrij minimalistisch allemaal. Ik zie wel een rode draad in het album, maar aan dat draad hangen allemaal pluisjes; samples die er een beetje uitschieten en naast hangen. Voor mijn gevoel zitten die snuisterijen nog niet helemaal op de juiste plek. Maar goed, wat is 1 luisterbeurt nou. Ik ben geen 'dub' kenner.
Heb er een paar dagen geleden wat van gehoord bij een Pole-fan in huis en vond het toch wel erg intrigerend klinken. Ik vrees dat ik ook hier weer achteraan moet.
Leuke electronica plaat van Pole, wiens vorige platen mij nooit echt konden boeien. Ik heb na de aanschaf van dit album wel wat ouder werk van hem gedownload en ik vind deze plaat een stuk 'voller' en meer uitgewerkt klinken.
vanaf de eerste tonen op dit album hoor je het al. dit is goed spul. heerlijke diepe volle geluiden, in een minimale setting. lastig om in een hokje te plaatsen, maar owow dit is lekker. helemaal mijn ding dit.
Gemiddelde maar eens wat omhoog gekrikt, heerlijke plaat eigenlijk wel.. minimaal maar wel erg creatief, fantastisch geluid ook. Vind het ook minstens zo goed als de albums ervoor.