Los Lobos - The Neighborhood (1990)

Rock / Roots
Label: Slash

1. Down on the Riverbed (4:05)
  2. Emily (3:49)
  3. I Walk Alone (3:00)
  4. Angel Dance (3:13)
  5. Little John of God (2:19)
  6. Deep Dark Hole (2:24)
  7. Georgia Slop (2:47)
  8. I Can't Understand (4:00)
  9. The Giving Tree (3:07)
  10. Take My Hand (4:45)
  11. Jenny's Got a Pony (4:03)
  12. Be Still (3:35)
  13. The Neigborhood (4:09)
Het vijfde album van Los Lobos laat een ander geluid horen. De nummers klinken wat gepolijster en de produktie ‘voller’ maar toch kunnen me de nummers iets minder bekoren dan hun voorgangers. Alleen ‘Emily’ (waarop zelfs violen te horen zijn in plaats van accordeon) and ‘Little John of God’ schieten er voor mij bovenuit. Voor de rest staan er veel bluesgetinte nummers op die wel behoorlijk klinken maar mij net niet kunnen boeien. ‘The Giving Tree’ heeft nog een aantal luisterbeurten nodig. Ook staan er een aantal nummers op die ik niet zo goed kan plaatsen zoals ‘Angel Dance’, Georgia Slop’ en ‘Be Still’. Het titelnummer kan mij het minst boeien. In zijn geheel genomen vind ik dit een minder album. Ik kijk erg uit naar ‘Kiko’, volgens kenners een meesterwerk.