The Cure - Torn Down (2018)

Alternatieve titel: Mixed Up Extras

Rock / Pop
Label: Universal

1. Three Imaginary Boys [Help Me Mix] (3:21)
  2. M [Attack Mix] (3:07)
  3. The Drowning Man [Bright Birds Mix] (4:29)
  4. A Strange Day [ Drowning Waves Mix] (5:05)
  5. Just One Kiss [Remember Mix] (4:57)
  6. Shake Dog Shake [New Blood Mix] (5:11)
  7. A Night Like This [Hello Goodbye Mix] (4:24)
  8. Like Cockatoos [Lonely in the Rain Mix] (3:49)
  9. Plainsong [Edge of the World Mix] (4:33)
  10. Never Enough [Time to Kill Mix] (3:34)
  11. From the Edge of the Deep Green Sea [Love in Vain Mix] (6:21)
  12. Want [Time Mix] (4:44)
  13. The Last Day of Summer [31st August Mix] (5:44)
  14. Cut Here [If Only Mix] (4:25)
  15. Lost [Found Mix] (3:59)
  16. It’s Over [Whisper Mix] (4:54)
avatar van RonaldjK
Torn Down verscheen in april 2018 ter gelegenheid van Record Store Day. Later dat jaar verschenen als cd 3 van de nieuwe 3cd-versie van Mixed Up. Het is van die editie dat ik dit album ken.

Voor een album met remixen valt dit niet tegen: vijfmaal ben ik positief. Smith ging wederom zelf aan de slag en verbouwde in chronologische volgorde van ieder album één nummer.
Dat dit kan slagen, ondervind ik bij M (Attack Mix), het sfeervolle The Drowning Man (Bright Birds Mix) en A Strange Day (Drowning Waves Mix), gedrieën niet toevallig oorspronkelijk van de gouden drieslag Seventeen Seconds, Faith en Pornography.
Dan is het even doorbijten, maar genieten is het wederom bij From the Edge of the Deep Green Sea (Love in Vain Mix) dat langzaam naar een climax opbouwt met een fraaie gitaarsolo, en het in twee delen verdeelde Want (Time Mix), dat semi-klassiek en klaaglijk wordt. Geinig maar niet per se pakkend zijn de snelle triphopbeats in Lost (Found Mix).

Mijn verwachtingen waren niet heel hoog (remixalbums zijn vaak matig of nog erger) en dus valt het alleszins mee. Tegelijkertijd zijn opinies ten aanzien van remixen extra persoonlijk en divers. De nummers die mij weinig deden, kunnen door een ander juist wél worden gewaardeerd, afhankelijk van de beat en andere geluidjes. Of misschien vindt iemand mijn favorieten van dit album juist helemaal niks. Het is dus maar de vraag of een ander wat met mijn mening kan, maar vele meningen (zoals die hierboven) maken het plaatje wel compleet.