Magnum - Princess Alice and the Broken Arrow (2007)

Label: Steamhammer

1. When We Were Younger (7:00)
  2. Eyes Wide Open (5:54)
  3. Like Brothers We Stand (5:35)
  4. Out of the Shadows (6:58)
  5. Dragons Are Real (5:21)
  6. Inside Your Head (6:01)
  7. Be Strong (5:40)
  8. Thank You for the Day (5:10)
  9. Your Lies (4:34)
  10. Desperate Times (5:22)
  11. You'll Never Sleep (4:57)
avatar van Dexter
Ik ken Magnum eigenlijk pas sinds dit album, en ik toen ik het voor het eerst hoorde werd ik helemaal omvergeblazen. Wat een heerlijke nummers, een klein melancholisch sfeertje en soms ontroerende teksten. Alle nummers vind ik even sterk, en ik kan op het hele album geen zwak moment bekennen. Ik moet zelfs zeggen dat ik hierna de klassieker On a Storyteller's Night heb geluisterd, en deze beter vind. Niet op de laatste plaats vanwege de productie, maar toch.
Een typische band die ik ook erg graag eens op een festival als Bospop zou willen zien

Een welverdiende 4,5*

avatar van RuudC
Dit gaat alweer de goede kant op. Grappig om te lezen dat sommige mensen het vervelend vinden dat ze weer wat teruggaan naar hun oude geluid. Ik snak ernaar om eerlijk te zijn. Het is een verademing om Magnum weer wat symfonischer te horen spelen. Poprock past de band niet en het gezelschap klinkt langzaam maar zeker weer meer als zichzelf.

Toch is Magnum er op dit album nog lang niet. De hoes is eindelijk weer het aangluren waard en ditmaal zijn er maar weinig songs waar ik me aan stoor. Be Strong is me nog wat te modern, maar kan ermee door. Inside Your Head vind ik slaapverwekkend, maar Dragons Are Real heeft zeker goede momenten. Ik mis nog steeds de Magnum die platen nog voor een goed deel wist te vullen met puike liedjes. Die Magnum hoor ik hier nog steeds niet. Zeker niet naar het einde van de plaat toe, waar het toch weer afzwakt.

Tussenstand:
1. Chase The Dragon
2. Kingdom Of Madness
3. Vigilante
4. On A Storyteller's Night
5. Wings Of Heaven
6. Magnum II
7. Princess Alice And The Broken Arrow
8. Sleepwalking
9. Rock Art
10. Goodnight LA
11. The Eleventh Hour
12. Brand New Day
13. Breath Of Life

avatar van lennert
Voor de review verder gaat: When We Were Younger is een van de beste tracks die Magnum ooit heeft geschreven. Op het verzamelalbum Evolution klinkt hij door de betere productie en elektrische gitaarsolo ipv akoestische gitaarsolo nog een tandje beter, maar de compositie en vooral de tekst grijpen me iedere keer aan.

De rest is overigens ook goed te genieten. Eyes Wide Open en Dragons Are Real zijn de voornaamste pluspunten, maar echt slechte songs zijn er sowieso niet te vinden. Wel neemt het album tegen het einde wat meer stoom af, maar alsnog zet ik Princess Alice altijd met plezier op.

Voorlopige tussenstand:
1. The Eleventh Hour
2. Chase The Dragon
3. On A Storyteller's Night
4. Wings Of Heaven
5. Magnum II
6. Princess Alice And The Broken Arrow
7. Kingdom Of Madness
8. Breath Of Life