Howlin' Wolf - The Real Folk Blues (1966)

Alternatieve titel: Poor Boy

Blues
Label: Chess

1. Killing Floor (2:48)
  2. Loise (2:41)
  3. Poor Boy (2:32)
  4. Sitting on Top of the World (2:30)
  5. Nature (2:44)
  6. My Country Sugar Mama (2:33)
  7. Tail Dragger (2:55)
  8. Three Hundred Pounds of Joy (3:02)
  9. Natchez Burning (2:09)
  10. Built for Comfort (2:35)
  11. Ooh Baby (Hold Me) (2:36)
  12. Tell Me What I've Done (2:47)
  13. Smokestack Lightning * (3:06)
  14. Hidden Charms * (2:20)
avatar van Metalhead99
Wederom een erg lekkere plaat van Howlin' Wolf. Deze man was één van de definities van het genre. Voor de liefhebbers wederom de moeite van het beluisteren meer dan waard.

avatar van spinout
Er zijn destijds van diverse artiesten "The Real Folk Blues" albums uitgebracht, omdat die stijl van blues toen in de mode was. Maar natuurlijk bevat deze verzamelaar geen folk blues, maar elektrisch versterkte blues. Stevige kost, maar heerlijk om in te bijten.

Wat een overheerlijke bluesplaat van Howlin' Wolf dit The Real Folk Blues. Vol met prachtige melodieën, heel wat met een behoorlijk tempo en uitstekend gezongen en gespeeld, zeker op gitaar. De muziek is elektrisch versterkt, wat goed past bij alle verschillende ritmes die te horen zijn.

Het album staat vol met goede songs. Opener Killing Floor is er gelijk al zo één en ook Louise daarna mag er wezen. Andere favorieten van mij zijn het hele fraaie Sitting on Top of the World, het heerlijke My Country Sugar Mama, het zuigende Tail Dragger, het grappige Three Hundred Pounds of Joy & het inhoudelijk heftige en indrukwekkend gezongen en gespeelde Natchez Burning. Dit is alweer een ijzersterk album van Howlin' Wolf.

avatar van AOVV
Erg fijne compilatie van singles die Howlin' Wolf uitbracht in de periode 1956-1965. Wolf is mijn favoriete blueszanger, hij komt ontzettend krachtig, overtuigend en bij momenten zelfs beangstigend intens over. Hier kan je gewoon niet onbewogen bij blijven, denk ik.

4 sterren